Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Defensie in de Netwerksamenleving 2015

Gegevens gebeurtenis

Defensie in de Netwerksamenleving 2015

Tijd: Mei 27 2015 vanaf 8.30 to 17.30
Locatie: Kromhoutkazerne, Utrecht
Straat: Herculeslaan 1
Plaats: Utrecht
Website of map: https://www.google.nl/maps/pl…
Soort gebeurtenis: inspiratiedag
Georganiseerd door: Hans Damen
Meest recente activiteit: 26 Mei 2015

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

De samenleving verandert. Niks nieuws, dat gebeurt al  duizenden jaren. Wat  wel nieuw is dat door verregaande digitalisering de samenleving sneller verandert, enerzijds  meer complex - , maar anderzijds ook transparanter wordt.  Gecombineerd met verschuivende economische zwaartepunten in de wereld, demografische  en sociale ontwikkelingen is er sprake van een rap ontwikkelende maatschappij, waar oude paradigma’s niet langer de oplossingen bieden voor nieuwe uitdagingen.

De veranderende samenleving vraagt om nieuwe vormen van samenwerking.  Sociale innovatie is vernieuwing van de wijze waarop gewerkt wordt in organisaties en door individuen, en wel zo dat zowel de arbeidsproductiviteit als kwaliteit van leven daar bij gebaat zijn. Generaties Y en Z zullen niet langer 40 jaar voor de zelfde baas werken, maar stellen nieuwe eisen aan hun werkomgeving  of creëren als Zelfstandig Professional  hun eigen werk(elijkheid). Mensen zijn startpunt voor organiseren in plaats van eindpunt van organisaties. In de veranderende samenleving is de overheid niet langer de bepalend of beheersende factor, maar een van de maatschappelijk partners die samen de maatschappij inrichten.

Defensie staat midden in de netwerksamenleving, zowel onder operationele omstandigheden als in Nederland. We kunnen bij defensie veel eren van de buitenwereld. Dat is dan ook de reden dat we op 27 mei 2015 met een enthousiast team vrijwilligers uit alle krijgsmacht- en dienstonderdelen de bijeenkomst “Defensie in de netwerksamenleving” organiseren.  Deze dag sluit aan op de Landmacht2.0 dag van 2012 en de ontwikkelingen binnen het netwerk Ambtenaar2.0. De hashtag is #defnet15.

27 mei 2015 wordt een dag met inspirerende verhalen, mooie voorbeelden, spannende ontmoetingen en  workshops uit de “civiele” wereld. De opzet van de dag volgt het beproefde concept van de Ambtenaar2.0 dag, waarbij alle in- en workshopleiders geheel belangeloos hun bijdrage leveren. Naast de workshops is er voldoende tijd en ruimte om te netwerken. Voor lunch en borrel wordt gezorgd. Aan het definitieve programma wordt nog gewerkt, maar er zijn al toezeggingen van Nancy de Vogelaere en  Elke Wambacq (@din0busters), Michael Sijbom (burgemeester Losser), Ina Strating (crisiscommunicatie), Steven de Smet (Politiecommissaris @deflik), Nynke Schaaf (Instituut voor Kantelaars), Ulftingen West (de ongelukkigste gemeente van Nederland) , Jan van Ginkel (Gemeentesecretaris Schiedam) en Rick van der Kleij (TNO).

#defnet15 is gelet op de beschikbare ruimte helaas alleen bestemd voor burgers en militairen werkzaam bij het Ministerie van Defensie en vindt plaats op 27 mei 2015 op de Kromhoutkazerne, Herculeslaan 1  in Utrecht. Aanmelding vanaf 15 april 20165 via INTRANET Defensie (hou de berichten in de gaten). Toegang alleen met bevestiging.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Defensie in de Netwerksamenleving 2015 om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Bijwonen (2)

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden