Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Gegevens gebeurtenis

Doe Open! Festival

Tijd: Mei 18 2015 hele dag
Locatie: Pakhuis de Zwijger Amsterdam
Straat: Piet Heinkade 179
Plaats: Amsterdam
Soort gebeurtenis: festival
Georganiseerd door: mariska@open-overheid.nl
Meest recente activiteit: 26 Mei 2015

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Doe Open! Festival voor vernieuwende lokale bestuurders, ambtenaren en burgers

De tijd lijkt voorbij dat maatschappelijke vraagstukken werden beantwoord door regeringen of gemeentebesturen en enkel gecontroleerd door de volksvertegenwoordiging. Tussenkomst van maatschappelijke organisaties of burgerinitiatieven is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Burgers vragen om een bestuur dat ruimte geeft en voorwaarden schept voor initiatief. Binnen de overheid zelf groeit het besef dat je daarop alleen kunt aansluiten met een open houding, Open Data en open documenten over bijvoorbeeld begrotingscijfers of informatie over besluitvorming. De hartenkreet vanuit lokale bestuurders, ambtenaren en burgers is dan ook: Doe Open!

Ben jij gegrepen door thema’s als financiële transparantie, open besluitvorming, buurtrechten en lokale media? Dan beloven we dat het Doe Open! Festival één van jouw hoogtepunten van 2015 wordt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Leer- en Expertisepunt Open Overheid en Pakhuis de Zwijger bieden op 18 mei een wervelend festival met onder meer een informatiemarkt, workshops, expertmeetings, debatten en keynotes van Evelien Tonkens en Job Cohen. We voeren een brede discussie over vitale lokale democratie, maken een start met het maken van het actieplan Open Overheid 2016-12017 en gaan zodoende gezamenlijk op zoek naar nieuwe werkwijzen voor lokale overheden. Met zijn allen werken we toe naar het eindproduct van de dag: het Doe Open!-manifest!

Aanmelden kan niet via ambtenaar2.0. Via deze link lees je meer, ook over aanmelding: http://open-overheid.nl/open-overheid/doeopenfestival/

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Doe Open! Festival om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Privé gastenlijst

Mikis de Winter heeft de gastenlijst verborgen gehouden.

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden