Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Opleiding CISO in de publieke sector

Gegevens gebeurtenis

Opleiding CISO in de publieke sector

Tijd: September 10 2018 hele dag
Locatie: Omgeving Utrecht
Telefoon: +31 (0)40 246 0220
Soort gebeurtenis: training
Georganiseerd door: Joyce Teurlincx
Meest recente activiteit: 28 Jun

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

CISO in de publieke sector – vaak verplicht of voorgeschreven

(Digitale) informatiebeveiliging in publieke organisaties is een uitermate complex en snel veranderend vakgebied waarin techniek en (specifieke) wet- en regelgeving een steeds grotere rol spelen. Niet voor niets is de aanstelling van een Chief Information Security Officer (CISO) in gemeenten verplicht en in veel andere publieke organisaties voorgeschreven. Als Chief Information Security Officer (CISO) bent u informatiebeveiligingsdeskundige bij uitstek en verantwoordelijk voor het identificeren, voorkomen en verminderen van (technische) IT-beveiligingsrisico's op managementniveau. In deze actuele en diepgaande topopleiding leert u om op het hoogste managementniveau van informatiebeveiliging te functioneren als CISO.

 

CISO in de publieke sector – wat leert u?

In deze 4-daagse topopleiding wordt specifiek ingegaan op de functie, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden van de Chief Information Security Officer (CISO) in een publieke organisatie. De opleiding is gericht op het succesvol invoeren en borgen van een informatiebeveiligingsbeleid, gebaseerd op techniek en organisatie en houding en gedrag. Als uitgangspunt voor uw informatiebeveiligingsbeleid wordt uitgegaan van de nieuwe BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid) - voor zover deze van kracht is - als vervanging van bestaande baselines, zoals BIR, BIG, BIWA en de algemeen geldende en relevante wet- en regelgeving, standaarden en verordeningen.

 

CISO in de publieke sector – resultaat van deze opleiding

Na afloop van deze 4-daagse topopleiding heeft u:

  • alle noodzakelijke kennis in huis om op het hoogste managementniveau van informatiebeveiliging te kunnen functioneren;
  • de benodigde kennis opgedaan om gefundeerde beslissingen over de informatiebeveiliging van uw organisatie te kunnen nemen;
  • alle benodigde high-level technische kennis om met informatiebeveiligingsspecialisten te kunnen communiceren; en
  • de kennis om een strategische en financiële planning voor informatiebeveiliging te kunnen maken.

 

Al met al een complete opleiding om op strategisch en tactisch niveau informatiebeveiliging op een procesmatige wijze in te bedden in uw eigen organisatie.

 

CISO in de publieke sector – voor wie?

De CISO in de publieke sector opleiding is o.a. bedoeld voor (aankomend) Chief Information Security Officers (CISO's) in publieke organisaties, (informatie)beveiligingsfunctionarissen, coördinatoren I&A, informatiemanagers, IT managers, IT auditors, Functionarissen voor de Gegevensbescherming/Data Protection Officers (FG's/DPO's) en Privacy Officers (PO's).


Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op via info@imf-online.com of via +31 (0)40 246 0220.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Opleiding CISO in de publieke sector om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Bijwonen (1)

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden