Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Gegevens gebeurtenis

Predictive Profiling Cursus

Tijd: Oktober 6 2017 hele dag
Locatie: Omgeving Amsterdam
Plaats: Amsterdam
Website of map: http://www.imf-online.com/vak…
Telefoon: 0402460220
Soort gebeurtenis: training
Georganiseerd door: Joyce Teurlincx
Meest recente activiteit: 17 Mrt

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Predictive Profiling is de enige methode om, door middel van slimme interventie, criminele en terroristische activiteiten al in de voorbereidingsfase te onderkennen en te stoppen. Deze in Israël ontwikkelde methode heeft zich inmiddels wereldwijd als zeer succesvol bewezen. Ook in Nederland bestaat grote belangstelling om Predictive Profiling toe te passen.

Hoe werkt deze fascinerende methode?

Iedere technologie kan omzeild worden, omdat iedere technologie werkt op basis van ‘voorgeprogrammeerde’ en dus te leren configuraties. Criminelen en terroristen zijn daarentegen veel minder gewapend tegen ‘menselijke’, ‘onvoorspelbare’ interacties, zoals bijvoorbeeld de confrontatie met ‘een vraag’. Security Questioning – een gespecialiseerde bevragingsmethode – is dan ook een belangrijk wapen in de strijd tegen criminelen en terroristen. Er zijn wereldwijd talloze voorbeelden van dreigingen die verijdeld hadden kunnen worden door observatie en bevraging.

Security Questioning (SQ)

Het meest effectieve wapen van een Profiler is het stellen van vragen, ofwel Security Questioning. Iemand die kwaadwillend is, kan zich immers niet voorbereiden op Security Questioning. Daarnaast kan Security Questioning in vrijwel iedere omgeving worden toegepast. Bijkomend voordeel is dat het stellen van vragen niets kost. Bovendien kan Security Questioning ook worden geleerd aan andere functionarissen dan beveiligingsfunctionarissen. Medewerkers die beschikken over de juiste competenties kunnen vanuit hun bestaande functie/rol hierdoor van grote toegevoegde waarde worden voor de veiligheid binnen uw onderneming. Minder procedures en een intelligente benadering van bezoekers zullen ook de klantgerichtheid van uw organisatie versterken.

Doel van de opleiding

De opleiding heeft tot doel u de methode Predictive Profiling aan te leren. Als Predictive Profiler wordt u getraind in het detecteren van afwijkend gedrag, verdachte indicatoren en het stellen van niet te voorspellen vragen (Security Questioning). Na afronding van de opleiding bent u in staat om verdachte personen en situaties op basis van indicatoren te herkennen en hierop adequaat te reageren. Bovendien krijgt u handvatten aangereikt om de Predictive Profiling methode in uw eigen organisatie of in die van uw opdrachtgevers te implementeren.

Doelgroep

Predictive Profiling kan in principe uitgevoerd worden door alle medewerkers die werken in het te beschermen gebied. De opleiding is het meest geschikt voor professionals die met veiligheidsvraagstukken werken en incidenten in een vroeg stadium willen voorkomen, t.w.:

  • Functionarissen binnen politie en Koninklijke Marechaussee
  • Inlichtingen- en veiligheidsdiensten
  • Bijzondere opsporingsdiensten
  • Security managers verantwoordelijk voor het integrale veiligheidsproces
  • Human Resource managers
  • Adviseurs op beveiligingsgebied voor de overheid
  • Adviseurs op beveiligingsgebied voor het bedrijfsleven
  • Managers die te maken hebben met geweld tegen medewerkers
  • Bedrijfsrechercheurs

Predictive Profiling staat enorm in de belangstelling, schrijf u daarom vandaag nog in voor dit waardevolle en internationaal erkende diploma.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op via info@imf-online.com of bel 040 246 0220.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Predictive Profiling Cursus om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Bijwonen (1)

© 2017   Gemaakt door Davied.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden