Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Social Media Café @Landmacht

Gegevens gebeurtenis

Social Media Café @Landmacht

Tijd: November 12 2012 vanaf 15.00 to 18.30
Locatie: Bernardkazerne, Amersfoort
Soort gebeurtenis: social, media, café
Georganiseerd door: Hans Damen
Meest recente activiteit: 12 Nov 2012

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Op 12 november 2012 organiseren we in Amersfoort het eerste Social Media Café @landmacht.

De sprekers zijn inmiddels bekend .

Arnout de Vries @MrFreeze23 , Senior consultant at TNO Information and Communication Technologies, komt vertellen over 4 manieren van social media gebruik bij maatschappelijke veiligheid. Als casus gaat hij stilstaan bij deze aspecten in relatie tot ProjectX en Haren.

In 2012 zijn er miljarden dollars uitgegeven om Amerikanen te laten
kiezen tussen Barack Obama en Mitt Romney. Beide presidentskandidaten hebben elk een hele eigen visie op het gebruik van oude en nieuwe media. David Nieborg @gamespacenl werkte in 2008 mee in de (social media) campagne van Obama. Op 121112 is hij net terug uit de Verenigde staten waar hij o.a. voor NRC de Amerikaanse verkiezingen heeft gevolgd. In zijn bijdrage verteld hij erover.

Ad Koolen @adkoolen , Government Crypto Specialist bij Compumatica toont manieren om je iPhone en iPad te beveiligen tegen hackers.

Na de presentaties is er de gelegenheid met geestverwanten onder het genot van een borrel en een twitterbal ideeën uit te wisselen over mogelijkheden, maar wellicht ook de risico’s van Social Media. Social media zijn er, maar wat kunnen - of misschien wel moeten - de medewerkers van de Koninklijke Landmacht ermee?

We zijn niet eenkennig @landmacht; alle defensiemedewerkers zijn van harte welkom. Hashtag #smckl, LET OP: OPGAVE niet hier, maar via defensie INTRAnet.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Social Media Café @Landmacht om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Ad Koolen op 3 November 2012 op 9.46

Aanvulling presentatie Ad Koolen: Het beveiligen van het gebruik van iPad's is de basis voor het mogen gebruiken van iPad's in het programma VPK (Virtueel Politie Korps) In de presentatie komt niet alleen de beveiliging aan de orde, maar wordt gepresenteerd hoe VPK Social Media gebruikt op straat. VPK is nauw verbonden met het Defensieprogramma I-Bridge.  Zie ook Politie 2.0 https://www.pleio.nl/file/download/84459

Bijwonen (5)

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden