Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Goedemorgen allen,

Naast mijn full-time baan als webmaster bij het Service Centrum Drechtsteden (een regionale samenwerkingsverband van de stafdiensten van 6 Drechtsteden), ben ik een opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool aan het afronden. Voor mijn afstudeeropdracht ben ik op zoek naar (overheids)organisaties die binnen hun intranet een wiki hebben geimplementeerd. Ik zou graag in een aantal case-studies de succesfactoren en valkuilen van dergelijke implementaties willen onderzoeken.

Is er een ambtenaar 2.0 die mij kan helpen?

Met vriendeljke groet,

Patrizia Schiozzi

Weergaven: 321

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik ken in ieder geval geen ministeries die een wiki hebben geïntegreerd. Wel zit er een wiki-mogelijkheid op Rijksweb, apart dus. Daarover zou je contact kunnen leggen met ICTU.

Kortom, als je van goede voorbeelden hoort, dan misschien ook leuk om hier te delen? ;-)
Bedankt Davied.

Ik ga morgen mijn contactpersonen bij ICTU bellen. Als ik klaar ben met mijn onderzoek zal ik een korte samenvatting met jullie delen.

Groetjes,

Patrizia
Ik weet wel een bedrijf, en dus geen overheidsorganisatie,
dat een wiki gebruikt als intranet. Werkt als een dolle. Als ik je daar verder mee kan helpen.
Beste Mieke,

het zou geweldig zijn als ik wat contactpersonen van je zou kunnen krijgen. Misschien kun je mij een privé bericht sturen? Wat voor organisatie is het dan?

Alvast hartelijk dank!

Patrizia
Beste Mieke,

heb je nog wat contactpersonen en info over het bedrijfswiki?

Groetjes,

Patrizia
Leuk onderwerp en onderzoek, benieuwd naar de succes/faal factoren, ook in relatie tot voorbeelden in het buitenland, zoals het veel aangehaalde Intellipedia. Wat mij wel fascineert is dat je (vooral in het buitenland) veel leest over daadwerkelijk geslaagde toepassingen maar dat deze binnen overheidsland (bij mijn weten) nog zo beperkt zijn.
Mmm, oproep via Twitter levert vooral directe reacties op, zie deze links:

http://twitter.com/liesjelogthet/status/1192469513
http://twitter.com/HugoZalm/status/1192477062
http://twitter.com/Vivjan/status/1192706111

Verder doen @gemmeke en @erikjonker nog navraag.
Bedankt! De tweede link kan ik niet zien (heb geen rechten), maar de andere twee zijn zeker bruikbaar. Vooral de derde, gezien ik wat contacten heb bij GovUnited. Ik ga er werk van maken.

Groetjes en alvast ook @erikjonker en @gemmeke bedankt,

Patrizia
Dit was het:

"Heb dit vorig jaar gelanceerd (WS Aa en Maas). Veel interesse maar nog niet gebruikt ! Wordt dit jaar opnieuw gestart vanuit ICT !"

Bij een waterschap dus ;-)
Dank je, dank je!
Zo'n vergelijking van case-studies klinkt heel interessant, Patrizia! Wat voor factoren denk jij te vinden?

Als student Bestuurskunde ben ik mijn eigen afstudeeropdracht juist aan het opzetten rond iets sterk vergelijkbaars: binnen overheden, voorwaarden voor en eindproducten (kennis/beleid..) van verschillende 'netwerken' waaronder wiki's. Omdat ik vanuit 'publiek management' benader, zullen de voorwaarden ook in die hoek liggen: openheid van netwerk, 'technische vaardigheid', betrokkenheid etc. van betrokkenen.

Ik hoop dus deze maanden wat van jouw onderzoek op te kunnen steken, als je vragen hebt over mijn onderzoek antwoord ik natuurlijk graag!

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden