Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

In de Re.Publicgroep op Linkedin ben ik in discussie met iemand naar aanleiding van mijn vraag naar handleidingen sociale media. Lees zijn reactie eens (onderstaand citaat) en voel je vrij hier of liever nog op Linkedin te reageren. Wat vind jij?

Citaat:
"Overigens heb ik altijd de stelregel aangehangen dat het onderscheid 'private of zakelijke meningsuiting' voor een ambtenaar niet relevant is.
Een ambtenaar doet alleen maar relevante uitingen in zijn rol als ambtenaar en binnen zijn/haar taakverantwoordelijkheid.

Wordt de uiting niet als ambtenaar gedaan dan betreft het immers een persoonlijke meningsuiting welke ambtelijk niet relevant is. We hebben nóg een paar miljoen mensen met een persoonlijke meningsuiting.
Wordt de uiting buiten de taakverantwoordelijkheid gedaan dat is deze ambtelijk onbevoegd gedaan en derhalve niet inhoudelijk relevant, doch wél tuchtrechtelijk relevant.
Uitingen gedaan via ambtelijke mediamiddelen - daaronder dus ook uit publieke middelen betaalde social media - worden geacht ambtelijk te zijn. Zo niet dan is dat misbruik van publieke middelen.

In alle gevallen komen ABBB al snel om de hoek kijken.
Ingeval van twijfel zie er vanaf.
Een beetje ambtenaar weet dat onderscheid prima te maken.
Sommigen niet, daarvan hebben we inmiddels afscheid genomen. "

Weergaven: 177

Hierop reageren

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden