Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

De gemeente Molenwaard, finalist Smart Cities Expo Barcelona en vml winnaar van "de best gejat trofee" binnen de Nederlandse Overheid is in het kader van netwerk-werken aan de slag met empowerment van haar medewerkers. Een van de zaken die daarin spelen is om naast het reguliere werk binnen de arbeidsuren bewust bezig te zijn met andere klussen (10%).
Om te kijken hoe we flexibeler en transparanter met klussen om kunnen gaan die het reguliere werk van de gemeente overstijgen zijn wij op zeok naar een soort van ‘klusplaats’. Een plek waar klussen kunnen geplaatst volgens een standaard format (in dit format moet de projectvraag komen, maar ook de kwaliteiten die wij zoeken van degene die de klus moet uitvoeren). En waar medewerkers zich kunnen melden als geïnteresseerde tot een bepaalde deadline. Het zou dan mooi zijn wanneer die medewerkers een profiel kunnen aanmaken waarin ze hun kwaliteiten beschrijven zodat we geïnteresseerden kunnen matchen met datgene wat ze zoeken.
Zijn daar bestaande oplossingen voor of heeft iemand daar op basis van bestaande mogelijkheden een slimme en handige oplossing voor bedacht?
Wij laten ons graag inspireren!

Weergaven: 123

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Bij de Rijksoverheid is op Rijksportaal (extranet) een portaal gemaakt. Hier kunnen ministeries tijdelijke klussen aanmelden. Hier wordt wel gebruik van gemaakt.

Op Rijksportaal is ook de Rijksadressengids die mede gebruikt kan worden als kenniskaartenregister. Foto, contactgegevens, werk, ervaring, links naar netwerken als Linkedin. Helaas weigeren veel mensen hun foto te plaatsen en staan op maar weinig kenniskaarten meer dan contactinfo. Helaas. 

kijk eens bij serious ambtenaar. Die hebben zoiets opgezet - maar dan voor het goede doel. https://portal.seriousambtenaar.nl/

Gefeliciteerd trouwens met de 'best gejat trofee' :-)

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden