Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Oproep: vul aan - "Jouw overheidsinstantie op social media: wat, hoe en waarom?"

Geef voor jouw overheidsinstantie in het kort aan (max. 2 zinnen per bullit):

  • WAAROM de organisatie actief is op social media
  • HOE de organisatie actief is op social media
  • en WAT de social media kanalen zijn


Een goede gedachte-oefening voor jezelf (heeft je organisatie deze drie zaken goed op een rij?..) en leerzaam om zo een kijkje in elkaars keuken te nemen.

Aanleiding

De meeste organisaties vertellen vooral wat ze doen, vervolgens al wat minder hoe ze het doen en zelden waarom ze doen wat ze doen. "Terwijl mensen niet bij je aanhaken vanwege WAT je doet, maar WAAROM je het doet", aldus Simon Sinek in zijn TEDx-toespraak.

Deze gedachtengang laat zich prachtig vertalen naar het gebruik van social media door overheden. Het geheim van het succes ligt in het 'waarom', vervolgens naar hoe je dit vertaald naar het 'hoe' en het 'wat'. In je handelen én in je boodschap.

Benieuwd naar jullie antwoorden!

 

Weergaven: 99

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Interessante speech en de gedachte is heel erg duidelijk en herkenbaar. Iedereen vertelt vaak wat ze doen en niet waarom.. Waarom wil je actief zijn op Twitter? Als het doel is meer volgers te krijgen, zet je bij voorbaat koers naar een mislukking (uitzonderingen daar gelaten).

Zonder de antwoorden op de 3 vragen hier op te schrijven, weet ik dat we niet van binnen naar buiten communiceren. Zeker een punt om op door te gaan! Bedankt voor het delen. Hopelijk krijg je hier meer reacties op!

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden