Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

In februari trad de Gentse commissaris van politie Steven de Smet nog op op de Ambtenaar2.0 dag. Met een inspirerend verhaal verbond Steven, beter bekend onder zijn twitternaam @deflik zijn persoonlijke levensverhaal aan de ontwikkelingen in Society3.0. Vandaag is Steven veroordeeld tot een maand cel en een boete van 550 euro.

En waarom? Op 3 juni 2011 werd de voetbalmatch België-Turkije op de Kouter in Gent uitgezonden op groot scherm. Na de wedstrijd vochten supporters met elkaar en werden zware vernielingen toegebracht in de Gentse binnenstad. De Smet speelde een intern verslag, dat aantoonde dat de politie slecht voorbereid was, door aan CD&V-politicus Veli Yüksel. Die stapte met het rapport naar de pers en gaf later toe dat hij de documenten van De Smet kreeg.

Klokkenluider of lekkende politieman? Gaat het om dit incident of is  er een stok gevonden om een (te) populaire flik monddood te maken? In België weet je het maar nooit.

Een persartikel vinden jullie hier: @deflik veroordeeld .

Mochten jullie hem een hart onder de riem willen steken dan kan dat met een tweet aan @deflik of op zijn facebookpagina facebook

Weergaven: 537

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Update voor de liefhebbers. Steven de Smet is onlangs vrijgesproken. Zie artikel in De Standaard

mooi! Gefeliciteerd!

Bedankt voor alle steun die ik ook vanuit Nederland mocht krijgen Strijd voor 'open en eerlijke communicatie' heeft gezegevierd :-) Je kan alle (media)berichtgeving hieromtrent volgen op www.deflik.be

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden