Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Ik vroeg me af welk doel jouw organisatie heeft als medewerkers vaardigheidstrainingen aangeboden krijgen. Trainingen die door een collega of een externe over bijvoorbeeld Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+ of Facebook gegeven worden.

  • Is vooraf een doel vastgesteld hoeveel medewerkers daadwerkelijk social media actief voor het werk en of privé gaan inzetten?

  • Is vooraf bepaald wanneer de training succesvol was? Bijvoorbeeld wanneer 70% van de deelnemers actief is geworden?

  • Of heeft de vaardigheidstraining (g)een ander doel?

  • Vind achteraf een meting plaats of het doel bereikt is? Zo ja, wordt dan gekeken naar de kwantiteit (aantal berichten) of kwaliteit (wat er bericht wordt)?

Kun je me helpen aan antwoorden op deze vragen? Je helpt daar waarschijnlijk ook je collega's mee die misschien nog niet hierover hebben nagedacht, of nog niet zo ver zijn. Ook als er geen doel is vastgesteld hoor ik dat graag.

Als je niet publiekelijk wilt reageren mag je me natuurlijk ook bellen (06-83 59 61 51) of een email (nf.vandenhoff@ixpressie.nl) sturen. Als je hier vrienden wordt, kun je me ook een bericht sturen. 

Alvast ontzettend bedankt voor je antwoord. 

Fatou

Weergaven: 225

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Fatou, ik geef trainingen social media binnen mijn gemeente maar zonder een vastgesteld doel. Het is een eerste aanzet om mensen meer vertrouwd te maken met de mogelijkheden en te kijken of er initiatieven kunnen ontstaan.

Hoi Gerard,

Bedankt voor je antwoord. Jij hebt geen vastgesteld doel voor je training. Nu lijkt het mensen vertrouwd maken met en kijken of initiatieven ontstaan al een doel. Heeft jouw werkgever ook geen ander doel dan dit? 

Er is wel een achterliggend doel. we zitten momenteel in een transitie naar een volledige netwerkorganisatie waar het gebruik van nieuwe media een essentieel onderdeel van is. Wil je meer weten dan kun je me altijd bellen 072-5488974

Hoi Fatou, ik geef ook trainingen social media aan collega's binnen onze gemeente. Het doel is om mensen vertrouwd te laten worden met social media en de mogelijkheden ervan. En het bewustzijn van wat social media kunnen betekenen in negatieve, maar vooral in positieve zin.

Ik ben begonnen met het geven van algemene workshops over social media. Daarna heb ik praktijkworkshops gegeven over Linkedin, Twitter en Facebook. Hier gingen we echt in op de praktische zaken: hoe vul je je profiel, hoe stel je de privacyinstellingen goed in, wat zijn belangrijke dingen om aan te denken, etc.

Voor wat betreft de praktijkworkshops Linkedin was het doel vooral om onze collega's te laten zien dat je ambassadeur bent van de organisatie (daar staat immers altijd vermeld 'werkt bij de gemeente Oost Gelre). Wij vinden het belangrijk dat het profiel van onze medewerkers er goed uit ziet (dit geldt eigenlijk voor alle sociale media, maar daar wordt niet altijd bekend gemaakt dat men bij de gemeente werkt). Het doel van Linkedin was ook om mensen kennis te laten maken met de verschillende mogelijkheden om kennis en ervaring van collega ambtenaren te verzamelen bijv. via de Groups. Ik merk dat veel collega's die mogelijkheid nog niet hadden gebruikt en hoor nu van ze dat ze er veel aan hebben voor hun vakgebied. Dat helpt ons als organisatie verder! Ik hoop dat je hier verder mee kunt, je mag me ook altijd bellen of mailen voor meer info! Groeten, Marlies

Leuk om te lezen Marlies. Goed bezig!

Ik vraag me wel af in hoeverre het (Linkedin)profiel als privé wordt gezien. Weet je misschien ook of de berichten op online sociale netwerken inhoudelijk zijn of dat het veilige onderwerpen betreft zoals eten, locatie of familie&vrienden?

Als ze ambassadeur zijn van de gemeente mogen ze dan ook reageren op berichten op online sociale netwerken die over hun beleidsterreinen gaan of over de gemeente? Of moet dat gemeld worden aan communicatie?

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden