Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Welke overheidsorganisaties werken nog met Internet Explorer 6?

Anderhalf jaar geleden schreef ik een blog over Internet Explorer 6 met als titel Overheidsbrowsers geweigerd. Verschillende sites besloten toen om geen rekening meer houden met deze ouderwetse software en riepen op om een nieuwere browser te installeren.

Anderhalf jaar geleden gebruikten verschillende overheidsorganisaties deze browser uit 2001 nog. Niet alleen waren verschillende sites niet meer te gebruiken, het ontbreken van tabbladen en plugins beperkt ook de productiviteit van medewerkers. Hoe is het nu?

Hoe staat het bij jouw organisatie?
Internet Explorer staat ondertussen aan de vooravond van versie 9. Daarnaast bieden Opera, Firefox en Chrome een zeer goede toegang tot het potentieel van internet. Welke internetbrowser wordt bij jouw overheidsorganisatie gebruikt?

Het vervolg op deze discussie vind je hier.


Weergaven: 514

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Nog steeds IE6 bij VWS. Inmiddels wordt daarnaast Firefox aangeboden, maar zelf werk ik met portable versies van firefox (ivm de updates) en Opera. IE6 blijft nodig voor diverse applicaties op intranet. Dus nu heb ik IE6 en Firefox openstaan. Maar dat scheelt alweer een stuk ten opzichte van de vele tabbladen met IE6 alleen.

Overigens kreeg ik laatst een waarschuwing toen ik de website van Programma Andere Overheid bezocht: PAS OP! U werkt met een verouderde browser! Dit kan een veiligheidsrisico veroorzaken!
De plugin 'ietab2' om IE-only pagina's te tonen in FF werkt bij mij bijna altijd.
De standaard bij het ministerie van VenW (Bestuurskern) is nog steeds IE6. Maar als optie kan iedereen ook Firefox installeren, een recente Nederlandstalige versie die ook ondersteund wordt door de ICT afdeling.
Ook addons zijn hierop de installeren. Maar niet te veel, anders is de "profielruimte" vol en kan de pc niet meer afgesloten worden :-) Maar buiten dat erg tevreden met dit officiele alternatief.
Twee links die niet over de Nederlandse overheid gaan, maar wel laten zien dat VWS en VenW geen uitzondering zijn:
Britse overheid blijft op IE6 bouwen
Veiligheid volgens Visa: Internet Explorer 6 rocks

(Bij de Provincie Noord-Brabant zitten we sinds begin dit jaar op Internet Explorer 7, behalve als je stand-alone werkt op een laptop. Daar staat standaard nog IE6 op, maar je bent vrij om deze te vervangen door welke browser dan ook...)
Sinds 11 augustus wordt Firefox aangeboden bij de gemeente Hilversum. Daarvoor alleen IE 6.
En welke staat voorgeïnstalleerd? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een link aanklikt in een e-mail?
Begrijp ik het goed dat Firefox voor RWS (als onderdeel van VenW) actief wordt ondersteund?
Zou dan graag zien dat "mijn" firefox ook flash gaat ondersteunen. Maak ik kans?
misschien lukt het je op deze manier:http://portableapps.com/support/firefox_portable (zoek op shockwave)
Als ik het goed lees, dan biedt SSO-ICT MSIE6 aan als standaard en kunnen medewerkers zelf vragen om Firefox?

Zijn er ook gegevens hoe de verhoudingen liggen tussen het gebruik van beide browsers. De meeste mensen gebruiken gewoon de standaard, omdat ze niet beter weten, toch?
Dat klinkt al een stuk beter idd ;-)
waarschijnlijk zijn de ministerie-eigen webapplicaties IE-only en dat helpt de overstap niet. Neem bijvoorbeeld het Rijksportaal ...

Ook wordt denk ik vaak thuis IE gebruikt, het aandeel IE neemt door IE8 (helaas) weer toe. Dit ondanks het feit dat er nu een browserkeuzescherm wordt gebruikt bij een nieuwe installatie van Windows.
Ook is FF wel een geheugenvreter (ik zit thuis snel op 300MB, weliswaar met een batterij aan plugins). IE is daar o.a. door de verwevenheid met Windows wat zuiniger in.
En welke gemeente was dat?

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden