Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Welke site, boek of tip mag niet ontbreken in het tijdschrift.ambtenaar20.nl?

Zoals eerder aangekondigd zijn we bezig om een tijdschrift op te stellen voor innovatieve en initiatiefrijke ambtenaren en daar hebben we jouw hulp bij nodig! Wil je meer weten over doel en doelgroep, lees dan deze blog. We beginnen met één nummer!

 

Als we met ons netwerk zo'n tijdschrift op poten willen zetten, dan hebben we allerlei deskundigheid nodig: interviewers, redacteuren, fotografen, eindredacteurs, vormgevers, etc. Wil je meehelpen, of ken je iemand, word dan lid van de samenwerkgroep.

 

Jouw tip, site of boek!

Het tijdschrift is bedoeld om collega's verder te helpen voor wie een 2.0-werkwijze veel meerwaarde zou kunnen bieden, maar die nu nog niet weten waar ze moeten beginnen. Met dit tijdschrift willen we die collega een handvat bieden. Weet je wie ik bedoel? Beantwoord dan deze vragen:

  • Welke tip of handigheid zou je die collega mee willen geven?
  • Welk boek zou je hem/haar aanbevelen (behalve Ambtenaar 2.0 natuurlijk)?
  • Welke site moet vooral niet vergeten worden?

 

De beste en leukste tips gebruiken we voor een rubriek in het tijdschrift. Daar wil je jouw tip toch in terugzien? Geef 'm dan hieronder door!

 

 

 

Weergaven: 165

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Heb je meer ideeën of wil je meehelpen met het tijdschrift, kijk dan even op http://ambtenaar20.ning.com/forum/topics/help-jij-mee-met-het-tijds...

Stond dit al als onderwerp op de lijst of is het niet Ambtenaar 2.0?

Seats2Meet, Seats2Share en nu ook Seats2Work: http://www.mindz.com/profiles/Vincentariens/blog/17751

Echt leuk!

Seats2share was speciaal voor de overheid, maar dat is inderdaad opgegaan in Seats2work. Deelstoel is nog wel alleen voor overheidsorganisaties.

Voor op de leesplank, waarschijnlijk had je deze zelf ook al bedacht, de boeken van Clay Shirky, "Here comes everybody" en "Cognitive Surplus". Van Charlene Li zijn zowel "Groundswell" als ook "Open Leaderschip" aanraders.

Iets meer voor de liefhebbers tenslotte, David Weinberger, "Everything is miscellaneous".

Hallo allemaal, het artikel is in de maak.  Zoveel mogelijk tips worden meegenomen. Morgen plaats ik het concept met "de vijf". We zullen nog wel iemand nog hebben die dit mooi kan layouten...

Groeten, Fleur Pullen

RSS

© 2017   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden