Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Informatie

Communicatie 2.0

2.0 ontwikkelingen lijken nog niet door zijn gedrongen tot alle communicatie-afdelingen. Hoog tijd voor een 2.0 groep!

Leden: 220
Meest recente activiteit: 27 Nov 2015

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Communicatie 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Dirk Jan van der Wal op 15 April 2013 op 20.23
Hallo @hanscholte ,

Ik ben bezig om dat samen met een aantal anderen op poten te zetten. Heb zelf vorige week nog cursus gegeven in Amstelveen. Ik stuur je ook even een pb.
Reactie van Han Scholte op 15 April 2013 op 14.12

Bestaat er een cursus Pleio?

Reactie van Catelijne van Calsteren op 16 Juli 2012 op 15.44

Gratis campagnemateriaal over de Wwb voor gemeenten.
Online beschikbaar via de online tool van het ministerie van SZW.

Kijk op http://www.weethoehetzit.nl/campagnemiddelen

Reactie van Bernadet Timmer op 17 Januari 2012 op 9.29

Bedrijfsjournalistiek is beland in de professionele fase: het is een fulltime beroep, er zijn opleidingen voor, het heeft zich verenigd in een vakgroep van Logeion en er is een ethische code. Tijdens de JC van Markenlezing (16 januari) beschreef dr. Suzanne de Bakker de trends van ons vak. Voorlopige conclusie: we digitaliseren, maar print blijft actueel. De toekomst is minder mediacentrisch en meer doelgericht. Bedrijfsjournalisten moeten wel meer allround worden.

Reactie van Gilbert Sewnandan op 21 December 2011 op 22.36

Voor alle communicatieprofessionals in het Noorden: de beroepsvereniging Logeion organiseert op 18 januari 2012 bij DUO in Groningen een bijeenkomst over Mindmapping met Alexis van Dam. Leden van Logeion of van een van de noordelijke communicatienetwerken betalen Eur. 37,50 p.p. excl. BTW Opgave via website Logeion

Reactie van Jan Hessel Kooij op 30 Oktober 2011 op 8.48
Nee, geen Elvis- fan of brillenfanaat, gewoon eens kijken hoe actief deze groep is...Ben nog niet overtuigd.
Reactie van Aletha Steijns op 27 Juni 2011 op 23.31

Ik schreef een blog over de veranderingen in het communicatievak: Van authoriteit naar authenticiteit http://t.co/sHTpv0o Over de veranderingen in het communicatievak. 

Ik ben benieuwd hoe jullie daar tegenaan kijken. Je mag reageren onder het blog, maar ook hier. Ik ga het gebruiken als input voor een volgend blog.

Reactie van Martin Damen op 16 Augustus 2010 op 11.58
Landelijke schrijfwedstrijd voor ambtenaren 2010: doe mee!

Doe mee aan de zesde editie
Bent u een ambtenaar die toegankelijk en lezergericht schrijft, meld u dan nu aan voor de schrijfwedstrijd! De landelijke schrijfwedstrijd voor ambtenaren wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Het is een initiatief dat jaarlijks veel media-aandacht krijgt. Dat is ook niet vreemd, want wie wil er geen goed leesbare teksten promoten?

Het thema van de wedstrijd
Dit jaar draait het in de schrijfwedstrijd om 'publiekssamenvattingen van beleidsnota's'. Daarom vragen we u een publiekssamenvatting toe te sturen waarvan u denkt dat die in de prijzen kan vallen. Om de kwaliteit van uw publiekssamenvatting goed te kunnen beoordelen heeft de jury ook de beleidsnota nodig waar de samenvatting bij hoort. Voor alle duidelijkheid: de nota zelf wordt niet beoordeeld; het gaat om uw samenvatting daarvan.

Wat kunt u winnen?
Een vakjury bestaande uit experts op het terrein van taal en communicatie beoordeelt alle inzendingen na 1 november 2010. Hoort u bij de beste vijf inzendingen dan ontvangt u een uitgebreide evaluatie met tips en trucs van de jury. En: u maakt kans op een groot prijzenpakket! Naast eeuwige roem ontvangt de winnaar van dit jaar: de Gouden Veer, felicitaties en aandacht van de pers, een coachingstraject van Schouten & Nelissen en nog veel meer leuke prijzen!

Hoe, wat, waar en wanneer?
Iedere ambtenaar mag één publiekssamenvatting insturen. Dat kan tot 1 november 2010. De finale vindt traditiegetrouw begin december plaats bij de winnaar van de schrijfwedstrijd van het afgelopen jaar. Vorig jaar won Renze Brouwer van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de Gouden Veer. Dit jaar vindt de finale van de schrijfwedstrijd daarom plaats bij het Ministerie van LNV in Den Haag.

Voor meer informatie over het thema en voor aanmelden: http://www.deoverheidschrijftstukkenbeter.nl/
Reactie van Jeroen de Miranda op 4 Augustus 2010 op 16.42
Brenda, hier kun je daar meer over vinden: http://ambtenaar20.ning.com/page/eparticipatie-1
Reactie van Brenda van der Pal op 4 Augustus 2010 op 16.30
Heeft iemand ervaring met online burgerparticipatie? Bijvoorbeeld een interactieve website met mogelijkheden voor planvorming en forums. Zo ja, wordt er door burgers veel gebruik gemaakt? Wat wordt er met de input gedaan?
 

Leden (216)

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden