Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

We kennen de voorbeelden van de baarmoederhalskanker vaccinatiecampagne, de commotie rond de Qkoorts en de beeldvorming over het rekeningrijden. Via verschillende media en kanalen worden discussies kaapt door enkelen of komt de focus alleen op de negatieve argumenten (nee, want privacy bijv.) te liggen. Het echte verhaal over waarom je het beleid zou willen invoeren komt niet meer aan de orde. Wat gaat er mis en hoe zouden we het dan beter kunnen doen? Met wie, waarover, op welke platforms?

Op de Ambtenaar 2.0 dag op 24 feb gaan we hier in het Communicatie 2.0 Lab mee aan de slag. Het lab staat voor een actieve sessie waarin we samen werken aan een goede 'how to'. 

Wie wil er mee helpen voorbereiden? Beleids -en Communicatiemensen gezocht. 

En welke voorbeelden of topics zou je willen inbrengen?

Weergaven: 80

Berichten in deze discussie

Lijkt me heel interessant Minouche, om mee te denken (en evt. helpen). Specialisme = 2.0 in de risico&crisis/rampencommunicatie. Ben benieuwd naar je ideeën/opzet.
groet
Ina
Snelle reactie, leuk! Ik krijg deze week een draft versie van een nieuwe publicatie van Platform, blad van Algemene Zaken / Communicatieplein.nl dat helemaal over dit thema gaat. Onder meer over de Qkoorts, vertaling van de lessen van de baarmoederhalsprik naar Mexicaanse griep, interview met verschillende experts en.... een vertaalslag naar de praktijk. Belangrijke input dus :-), kom daarna bij je terug met wat eerste ideeën over de opzet.
Nog niet over q-koorts, Minouche, maar wel over de Mexicaanse griep-aanpak online, het twitteren bij EZ, online monitoren bij V&W, en de samenwerking beleid en communicatie bij LNV. De centrale vraag is 'heeft de overheid een regie-taak op internet' - Waar zou die taak uit bestaan, wat is de rol van communicatie dan en hoe organiseer je dit? Aanleiding is het rapport Ondertussen online (http://communicatieplein.nl/Hulpmiddelen/Publicaties/Ondertussen_on...) waarin wordt gesuggereerd dat de communicatie van de overheid minder 'zenden' zal zijn en meer 'regie' of het 'faciliteren' van gesprekken.
o.a. Henri Beunders, Maarten Konigs, Davied van Berlo, en Valerie Frissen geven in Platform 12 hun kijk op de taken van de overheid(scommunicatie) online. Ton Baetens en Tom Jutten geven ook een interessante voorzet bij de vraag 'wie gaat er wat doen op het web'? Wat doet 'communicatie' en wat doet 'beleid'?
Ik kom trouwens graag de 24ste, hopelijk met een stapel Platforms onder de arm, want die moet de 23ste klaar zijn...
Hoi Miriam, wat interessant dat Platform dat uitkomt, houd me aanbevolen! En de link heb ik al op de twitter gezet, ook nuttig voor niet-rijksoverheid-commprofs. Wordt vast een mooi Lab.
gr
Ina
Leuk dat je erbij bent de 24ste! En dank voor de link: ik duik er meteen in.
Prima, ik wil wel meedenken/helpen. Ik had al het voornemen om iets in een workshop oid te doen op de A2.0 dag over online monitoring. We kunnen er vast iets moois van maken, want het is boeiende materie.
Ik zit nu bovenop het km-prijsdossier.... dus aan hands-on ervaring geen gebrek :-)
Fijn dat mee wilt denken/doen en goed inderdaad, een insider vanuit het km-dossier. Gezien alle reacties is het handig om even een moment te kiezen om elkaar te zien, wellicht aan een open koffie of bij s2m.
Beste Minouche, ik help mee aan Ambtenaar 2.0 dag; gevraagd door Henri Achterkamp.
Ik wil ook meehelpen aan jullie vtraagstuk. Vanuit de VWA hebben we ook te maken met dit soort uitdagingen.
Leuk Richard, om ook iemand vanuit VWA er bij te hebben! Laten we een moment offline prikken om met z'n allen de sessie voor te bereiden. Open Koffie of s2m?
Hoi Minouche,
Leuk om mee te helpen aan een mooie en nuttige dag.

Laten we zsm een moment offline prikken. Volgende week ben ik vanaf dinsdag t/m zondag in portugal (persfoto's maken van Fed cup).
We kunnen daarna afspreken.

mvgr
Richard
Hoi Minouche,

Op mijn persoonlijke pagina staat een link naar een interne presentatie welke ik recentelijk heb gegeven aan een groep communicatiecollega's over social media. Wie weet kun je er je voordeel mee doen. Ik kom ook naar Dag van de Ambtenaar 2.0 en kijk uit naar het communicatie 2.0 Lab.
Dag Dimitri, leuk dat je erbij bent. Ik ben benieuwd naar je Rotterdamse ervaringen! groet, Minouche

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden