Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Hoe pak je het beste de start van een digitale nieuwsbrief aan en wat zijn jullie ervaringen?

De gemeente Oostzaan heeft flinke bezuinigingen doorgevoerd op het budget communicatie. Vervelend, maar een feit. In de gemeenterubriek komen nu alleen de verplichte publicaties. Voor de overige informatie worden inwoners doorverwezen naar de website, Twitter en de plaatselijke radio.

De themapagina's worden afgeschaft.

 

We willen graag starten met een digitale nieuwsbrief, maar voor mij is dat nieuw.

  • hoe hebben jullie dit aangepakt
  • wat zijn de ervaringen met het bereik van een digitale nieuwsbrief? (welke groepen inwoners bereik je goed/matig/slecht).
  • kan een digitale nieuwsbrief de gemeenterubriek vervangen. Ervaringen?
  • heeft iemand ervaringen met digitale nieuwsbrief en GemeenteOplossingen?
  • wat zijn de ervaringen met kosten. Kun je er echt mee bezuinigen?
  • en wat jullie me nog meer kunnen vertellen

 

Weergaven: 107

Berichten in deze discussie

Hoi Wilma,

Ik denk dat een digitale nieuwsbrief zeker kansen biedt op besparingen. Online toepassingen bieden enorm veel kansen om informatie/content snel, eenvoudig en met heel weinig kosten te hergebruiken. Afhankelijk van de tool die je tot je beschikking hebt kun je bijvoorbeeld geautomatiseerd een nieuwsbrief samenstellen van alle berichten die op je website geplaatst worden. Of je kunt nog verder gaan door inwoners zich te laten abonneren op specifieke onderwerpen. Door je berichten te 'taggen' met bepaalde trefwoorden kun je automatische selecties maken. Talloze mogelijkheden dus. Het is wel goed om stil te staan bij de je doel en je doelgroep. Is het medium geschikt voor de info die wil verspreiden (meestal wel hoor) en bereik je iedereen die je wil bereiken. Wellicht zijn er aanvullende acties nodig. Het is goed om te kijken waar en op welke manier je je doelgroepen nog meer kunt bereiken. Zijn ze misschien actief op websites van verenigingen of wijkraden oid. Dan kun je ook daar je info plaatsen of vragen om een link naar je nieuwsbrief.

Punt waar vaak niet zo over nagedacht wordt is dat er waarschijnlijk kosten zijn gemoeid met de ontwikkeling. En wat nog veel belangrijke is: met alleen een nieuwsbrief ben je er niet, je moet ook nog abonnees hebben. Dus je moet je inwoners laten weten dat er een nieuwsbrief is en dat ze zich erop kunnen abonneren. Dat vergt vaak een flinke communicatieinspanning, maar met slim gebruik van social media kun je daar (tegen relatief lage kosten, vergeet de ureninspanning niet!) ook wel een mouw aan passen. Mocht je meer vragen hebben, dan help ik je graag verder. Succes!

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden