Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Informatie

eGovernment 2.0 @EU

De initiatiefnemers zijn uitgezonden ambtenaren bij de Europese Commissie die zich bezighouden met eGovernment. John richt zich meer op de het technische beleid (werkt het wel?) en Freek meer op het sociaal-maatschappelijke beleid (kan het wel?).

Webpagina: http://ec.europa.eu/information_society/activities/egovernment
Leden: 20
Meest recente activiteit: 13 Mrt 2012

Hieronder een bloemlezing met wat er op Europees vlak speelt. We hebben er zoveel mogelijk websites bijgezet, zodat je zelf kan onderzoeken of het onderwerp interessant voor je is.

Discussieforum

Deze groep heeft nog geen discussies.

News in eGovernment, eInclusion and eHealth

Bezig met laden... Feed laden

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van eGovernment 2.0 @EU om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van John Stienen op 17 Augustus 2009 op 12.07
@Raymond

In dat verband zijn met name de Europese ontwikkelingen op het gebied van Interoperabilitiet interessant. Zo heeft Nederland - onder andere via de referentiearchitecturen - input geleverd op de tweede versie van het Interoperabiliteitsraamwerk.

Ook is er speciale aandacht voor dergelijke nationale benaderingen in Europees verband.

Al deze ontwikkelingen worden meegenomen in het nieuwe ISA programma dat wordt ingesteld via het Besluit inzake interoperabiliteitsoplossingen voor Europese overheidsdiensten (ISA).
Reactie van Erik Jonker op 10 Augustus 2009 op 8.10
Goed initiatief deze groep, erg handig om allerlei informatie rondom eGovernment 2.0 @EU met elkaar te delen en het gesprek erover te kunnen voeren. Het lijkt me inderdaad goed om even met Kim Spinder te schakelen hoe jullie de relatie zien tussen haar groep en deze, wellicht is er overlap wellicht niet, maar met elkaar moet daar uit te komen zijn volgens mij.
Reactie van John Stienen op 8 Augustus 2009 op 10.04
Daar hebben we over nagedacht, Kim, maar de vraag was in hoeverre een en ander elkaar aanvult of overlapt. Misschien een meer existentialistische vraag over 2.0 of Europa 2.0? Er zijn zeker raakvlakken, maar op welke ambtenaren en op welk beleid richt Europa 2.0 zich? Om het nog ingewikkelder (of niet?) te maken, houden wij ons bezig met ICT-beleid, waarvan 2.0 een onderdeel is. Toen we gisteren op Europa 2.0 rondkeken, leek het er meer op dat het daar gaat over gebruik van 2.0 bij beleidsvorming voor (gemeente-)ambtenaren. In zo'n brede doelstelling zijn wij hier een erg kleine niche. Misschien een gevoel dat 2.0 als beleidsveld iets anders is dan 2.0 als middel? Maar we laten ons graag overtuigen!

John
Reactie van Kim Spinder op 7 Augustus 2009 op 20.47
Zou leuk zijn wanneer jullie aansluiten bij de groep Europa 2.0. Zo krijgen we een grote groep die zich met dit onderwerp bezighoudt. Op 22 oktober is de Open Beer in Brussel. Hoop jullie daar ook te zien!

Hartelijke groet,
Kim
 

Leden (18)

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden