Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

hoe kunnen we meer gebruik maken van eu middelen voor lokale duurzaamheid

Binnen de gemeente Heerenveen ben ik samen met een aantal collega's bezig met een challenge waarbij studenten van hoger en universitair onderwijs aan meedoen om een geheel nieuw verlichtingsconcept voor de openbare ruimte te bedenken. zie ook www.lightchallenge.nl

Deze Light challenge is een initiatief van de gemeente Heerenveen in samenwerking met de gemeente Groningen en Assen. We willen graag het stroomverbruik voor openbare verlichting terugdringen + verlichting in de openbare ruimte duurzamer en leuker maken.

Voor dit project zijn wij als lokale overheid afhankelijk van subsidie's die dit project (challenge) mogelijk maken. Voor een volgende Light Challenge, de 2012 versie en voor andere duurzaamheids ontwikkelingen zijn wij eigenlijk op zoek naar mogelijkheden vanuit Europa.

Wie weet raad?

Weergaven: 42

Berichten in deze discussie

Neem eens contact op met NL EVD internationaal of EG-Liaison (EGL) voor subsidiemogelijkheden vanuit Europa en mogelijke samenwerkingsverbanden op internationaal gebied.
http://www.evd.nl/home/index.asp = EVD
http://www.senternovem.nl/egl/ = EGL

het Agentschap NL heeft ook verschillende subsidieregelingen op gebied van nieuwe straatverlichting, energiezuinige verlichting
http://www.agentschapnl.nl/informatiepunt-agentschap-nl voor direct contact met Agentschap Nl

 

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden