Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Aan de slag met... Patricia Braaksma

“In de buitenwereld gaan duurzame ontwikkelingen soms sneller dan bij ons ministerie, dan is het toch slim om daarvan te leren?“

Patricia Braaksma van de directie Natuur en Biodiversiteit kiest in veel projecten en trajecten een netwerkrol. Voor Groene Groei betrekt de directie de buitenwereld volop en samen met oa collega’s Martin Lok en Caroline Leenders zijn er netwerkend uiteenlopende Green Deals tot stand gekomen.

"Er is nu nog teveel een “hobby”gevoel” als het gaat om werken in de netwerksamenleving. Zonde want het kost tijd en vraagt soms om experimenteren,  maar tot dusver levert het me veel goede resultaten op. Zo hadden we een fraai event in de Veegenszaal met 100 man naar aanleiding van true price http://trueprice.org/. Dat vind ik mooi. Dat je de inhoud niet zelf bedenkt, maar kijkt waar vraag naar is. Dan stroomt zo’n bijeenkomst binnen no-time vol.
Toen ik naar het Springtijfestival ging om te netwerken ben ik drie dagen keihard aan het werk geweest en sommige collega’s denken dan echt dat ik puur en alleen even een leuk uitje had. Maar ik heb hier de rest van het jaar vervolgens heel waardevolle contacten aan overgehouden."

Tip: Bij elk project moet je vooraf bedenken welke rol je wilt hebben, hoeveel je wilt/kunt loslaten, wat de duur is, hoeveel beleidsruimte er is/ hoeveel experimenteerruimte er is, hoe je verwachtingen goed kunt managen, 

 

Aanbod:

Van buiten naar binnen werken, groene tafels, dialoogtafels, co-creatie

Tigersessies

 

Vraag

Hoe kunnen we als netwerkpartner ook kleinere ondernemers/ eenpitters die ideeën hebben die goed aansluiten op onze missie/visie beter op weg helpen?

 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden