Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Aan de slag met... tips van Sonja van Meerbeek

Stel jezelf eens de vraag: creëer ik echt waarde voor de samenleving met wat ik doe?”


Sonja van Meerbeek is projectleider TEDxBinnenhof. Een event dat op basis van audities (door de partners) hippe podiumsprekers en de gevestigde orde in de Ridderzaal bijeen bracht en live te volgen was via 43 internationale viewing parties. Er is nu een database vol Nederlandse showcases (http://tedxbinnenhof.com/ideas/). Van Meerbeek kijkt nu naar de kansen van het EU voorzitterschap en het uitbreiden van deze database. “Dat we EU-voorzitter zijn van diverse vergaderingen is nogal saai. Terwijl het thema Europa zoveel meer biedt. Als we komende tijd de herkenbare Holland branding look and feel simpel benutten kunnen we straks samen trots zijn op het voorzitterschap net als destijds met de NSS. TEDxBinnenhof heeft ons geleerd dat door samen te werken met bedrijven, maatschappelijke organisaties en de media, de innovatie boodschap effectiever en blijvender wordt verspreid. Niet alleen de overheid is dan de “boodschapper”, maar ook de partners, bedrijven, TEDxsprekers, RTLz, en de Nederlandse Ambassades. En dat is veel sterker. Het merk “TEDx” blijft een breed appeal hebben en TEDxBinnenhof (met EZ als een van de partners) is een begrip geworden. Dit biedt een unieke kans het medium in te zetten tijdens het EU-Voorzitterschap en er een Europees evenement van te maken (“TEDxBinnenhof European Edition”).

Ingezette tools/ ervaring met:

  • EZ in de netwerksamenleving ten top: is continue verbindingen aan het leggen.
  • Twitter/ facebook
  • Viewing parties / livestream verbindingen


Zoekt concreet: 

  • Als je in een nieuw systeem werkt en je buiten de reguliere notastroom beweegt ben je automatisch minder zichtbaar voor de organisatie. Online is alles te volgen, maar hoe kan ik binnen beter laten zien wat TEDxBinnenhof oplevert?
  • Een multidisciplinair EZ team dat met me mee wil doen lijkt me geweldig. Ik denk nu bijvoorbeeld aan een Europese themaroute-kalender met elke maand een thema waarin verschillende routes/organisaties/locaties in Nederland centraal staan. Dus als collega’s hier aan mee willen doen hoor ik het graag!

Contactinfo:
S.B.vanMeerbeek@minez.nl
Facebook TEDxBinnenhof

Twitter #TEDxB14

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden