Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Aan de slag met ... tips van Frank Mugge

Het verdienmodel van natuur ligt iets ingewikkelder dan de Koefnoen parodie. Maar we werken wel echt aan die natuur en maatschappelijk nut aan elkaar koppelen, dus dat is even wennen.

Waarom een verdienmodel?
Omdat we zo als maatschappij samen verantwoordelijk zijn voor de natuurgebieden in Nederland. We moeten af van het idee dat natuur beschermd moet worden tegen de samenleving. Er is van alles te bedenken waar de en de samenleving en de natuur sterker van worden. De koppeling tussen natuur en recreatie, tussen natuur en gezondheid, tussen natuur en waterveiligheid kan bovendien ook echt geld opleveren waardoor we meteen belasting besparen.

We zijn begonnen om intern gesprekken te voeren met collega’s bij WJZ, AEP, FEZ en natuurlijk met SBB zelf.

Vervolgens hebben we samen met Staatsbosbeheer een gedragen visie uitgewerkt die de basis vormt voor de komende stappen.
Een convenant met een ZBO opstellen betekent goede afspraken maken met die ZBO (in dit geval Staatsbosbeheer) en provincies.

Staatsbosbeheer is zelfstandig, maar Staatssecretaris Dijksma is wel degene die in de TK vragen krijgt over het dossier.
Belangrijk is het dat de ZBO regelmatig terugkoppeling geeft over de resultaten en dat we samen optrekken in de communicatie.

Aanbod

Sturen op convenant verdienmodel natuur

 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden