Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Momenteel ben ik bezig met mijn masterscriptie over eParticipatie.

Daarvoor wil ik burgers enqueteren die hebben geparticipeerd in een ePartcipatie proces bij gebiedsontwikkeling/ ruimtelijke ontwikkeling.

Ik wil onderzoeken wat de ervaringen, belevingen en effecten zijn van eParticipatie bij de burgers. Slaat eParticipatie aan bij de burgers, voelen ze zich meer betrokken, is hierdoor meer draagvlak gecreeerd voor het project, welke doelgroep bereik je ermee en welke niet, etc etc. Kortom, is er een toegevoegde waarde van eParticipatie bij ruimtelijke ontwikkelingsprojecten.

Om tot een goede evaluatie te komen wil ik burgers via enquetes ondervragen.

Heeft iemand tips hoe ik dit het beste kan aanpakken? Ik weet dat de gemeente Haarlem en Delft ePartcipatie hebben gebruikt bij gebiedsontwikkelingsprojecten. Weet iemand of dit ook bij andere projecten gebruikt is, in andere gemeenten?

 

Ik hoor het graag!

 

Groeten

Maud 

Weergaven: 122

Berichten in deze discussie

Hallo Maud,

 

Kijk eens op www.ikbenwoerden.nl

Vriendelijke groeten

Bert waning

Hoi Maud,

 

Geen idee of je nog steeds bezig bent met je onderzoek, maar als het zo is heb ik nog een tip. Ik ben pas op werkbezoek bij de gemeente Straatsburg geweest en zij hanteren vergaand beleid als het gaat om burgerparticipatie. Zeker op het terrein van gebiedsontwikkeling. Misschien kun je daar iets mee?

 

Groet,

Janneke van Riel

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden