Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

HNW: kapstok voor bezuinigingen

Informatie

HNW: kapstok voor bezuinigingen

De filosofie van HNW is een geweldige kapstok voor de gemeentelijke bezuinigingen. Visie op Leidinggeven, organisatiestructuur/cultuur, huisvesting en acrhitectuur zijn essentieel voor het vormen van een efficientere/goedkopere overheid.

Leden: 16
Meest recente activiteit: 10 Apr 2012

Discussieforum

Deze groep heeft nog geen discussies.

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van HNW: kapstok voor bezuinigingen om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Rianne Kruizenga op 23 December 2011 op 9.12

Uiteindelijk bespaar je met HNW inderdaad op kosten, dat blijkt wel uit alle voorbeelden van organisaties die HNW al jaren toepassen. Dat is een logisch gevolg als je efficienter en effectiever gaat werken door de medewerkers het vertrouwen te geven. Dit doe je in eerste instantie door als top duidelijk te zijn over jouw visie op de organisatie zodat je als medewerker weet wat je toegevoegde waarde is aan deze organisatie. HNW is hierin geen doel op zich maar kan wel als aanjager fungeren. Want als je uit die ingesleten gewoontes stapt: 'altijd samen op kantoor, altijd aanwezig zijn' etc, is het echt nodig om met elkaar in gesprek te gaan: wat zijn onze doelen en wat hebben we van elkaar nodig om dit te bereiken? (Resultaat)afspraken maken dus.

Reactie van Ron Everaerts op 21 Juli 2010 op 9.44
Bezuinigingen als insteek voor HNW lijkt mij niet de juiste. Het gaat erom de medewerker centraal te zetten, waardoor een efficiëntere en slimmere organisatie kan ontstaan. Dit komt ten goede aan de dienstverlening aan de burger, wat de primaire doelstelling van gemeenten is. Als je HNW vorm wil geven kan dat in eerste instantie kosten met zich meebrengen. Denk aan nieuwe huisvesting, communicatiemiddelen en opleiding. Op de langere termijn kan het leiden tot kostenbesparing door efficiëntie, minder ziekte verzuim en goedkopere exploitatie van de huisvesting. Dit is naar mijn idee de bonus en niet direct de doelstelling. Dus wel een belangrijk argument om mee te nemen richting management.
 

Leden (15)

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden