Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

In de werkplaats van ambtenaar2.0 staat een eerste voorzet voor een toetsingskader voor ICT architectuur2.0 op basis van allerlei bronnen. Hierin zitten ook ook Open Overheid elementen. Het zou mooi zijn als we via een co-productie een algemeen toetsingskader kunnen definieren voor een toekomstvaste architectuur.
Dus graag jullie reactie. Mocht je het vervelend vinden om in de wiki te werken, dan kun je ook aanvullingen/opmerkingen hier kwijt.

Weergaven: 78

Berichten in deze discussie

Over Open Overheid is al een aanzet gemaakt op http://ambtenaar20.wikiation.nl Dat heeft de zelfde basis als het toetsingskader voor ICT architectuur2.0 maar aanzienlijk uitgebreider. Elk "uitgangspunt" heeft een eigen pagina waardoor veel meer de diepte in gegaan kan worden. Dat is een professionele wiki met specifieke uitbreidingen op de basis Wikipedia wiki software.

Een voorbeeld van meer structuur is dat het overleg gekoppeld is aan de pagina (onderwerp) waar het over gaat. Zie http://ambtenaar20.wikiation.nl/Uitgangspunt_compleetheid en het bijbehorende voorbeeld overleg : http://ambtenaar20.wikiation.nl/Overleg:Uitgangspunt_compleetheid Argumenten die in het verleden golden maar nu weerlegt zijn hoeven nu niet opnieuw gevoerd worden. Dat verhoogt in hoge mate de efficiëntie van de kennis opbouw. Iedereen kan zelf een account aanmaken, inloggen en er verder aan werken.

Kijk er eens na en ik ben benieuwd naar je reaktie.
Bedankt voor je reactie. Heb de a2.0 wiki als uitgangspunt gekozen voor het Open Overheid deel. Heb nog wat links toegevoegd bij Compleetheid en Vrije licentie.

Had je verder nog wat aanvullingen?
@Anja
Goede aanvulling! Zonder organisatorische verandering kom je er niet. Ook de NORA grijpt met name in op de organisatie.

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden