Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Welke site, training of opleiding over burgerparticipatie zou jij willen aanbevelen?

 

In opdracht van BZK inventariseer ik het aanbod aan informatieve sites, trainingen en opleidingen voor gemeenteambtenaren die zich willen verdiepen en verbreden over burgerparticipatie. Welke aanbieder, site, training en/of opleiding mag volgens jou in deze inventarisatie niet ontbreken? Ik ben vooral geïnteresseerd in die sites, trainingen en opleidingen waar je enthousiast over bent en die je aan  anderen wilt aanbevelen!

Het overzicht zal na de zomer op participatieportal.nl komen te staan. In het overzicht op participatieportal.nl worden de sites, trainingen en opleidingen kort getypeerd en van een link voorzien. Handig als je snel een overzicht wilt hebben van wat er allemaal is. Via de link kan je vervolgens bij de aanbieder meer te weten komen en je eventueel aanmelden.
Het idee is dat dit overzicht door aanbieders wordt geactualiseerd en aangevuld.

Weergaven: 182

Berichten in deze discussie

Beste Paul,

Ik heb goede contacten gehad met http://www.greenwish.nl uit Utrecht. Zij komen uit de niet-commerciële hoek en houden zich bezig met burgerparticipatie, duurzaamheid en waar mogelijk de combinatie van deze twee. Zij doen veel voor gemeenten en provincies. Zij kunnen ook burgerinitiatieven begeleiden: niet allen de gemeente maar ook de burgers zelf.

Goede gesprekken gehad, goede ideeën rn best practices gekregen, etc.

Succes,

Bert Kuijer

 

In de gemeente Breda doen ze aan burgerparticipatie volgens 'waarderend vernieuwen'. Een hele aantrekkelijke methode. Er is een boek van gemaakt, bestaande uit brieven van allerlei betrokkenen, dat heet: 'Meedoen in Breda, een droom van een stad'. De afdeling communicatie van Breda zal je vast meer kunnen vertellen. Ik vond het boek heel inspirerend!

succes,

Annemiek van Soest

gem. Zoetermeer

Ik wil je wijzen op de website Documa.nl Deze site is gericht op de invloed van social media op organisaties.

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden