Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Informatie

Rotterdam 2.0

Deze groep is over de mogelijkheden van - en ervaringen met web 2.0 bij de gemeente Rotterdam.

Locatie: Rotterdam
Leden: 36
Meest recente activiteit: 8 Mei 2013

Discussieforum

Ideeën voor Rotterdam draadloos

Begonnen door Steven Kop. Laatste reactie van Cees Fieret 12 Mei 2009. 8 Antwoorden

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Rotterdam 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Coen Goebel op 17 Juni 2011 op 10.02

Ha Janec,

uiteraard jammer... maar niet geheel onverwacht. De site verdient enig aanjagen. Voor de LinkedIn groep 'Communicatie Gemeente Rotterdam' heb ik zelf 9 a 10 maanden de vaart er in moeten houden voordat anderen het stokje overnamen. En ook nu nog moet ik heel af en toe eventjes het vuurtje aanwakkeren ;) Gelukkig zijn er 8 collega's ook lekker proactief, dus dat scheelt :)

In mijn optiek zal nagedacht moeten worden over de functie van Rotterdam 2.0. Dient hij slechts voor nieuwtjes en aankondigingen? Of ook kennismaken, kennis delen, onderzoek en dialoog? In het laatste geval is de vraag of PLEIO aangehouden moet worden of dat we switchen naar bijvoorbeeld Yammer.

Groot voordeel van PLEIO is dat er zeer eenvoudig relatie gelegd kan worden met collega’s van andere gemeenten / het RIjk. Groot voordeel van Yammer is dat bijna 4.000 collega's lid zijn... in plaats van 35.

Wellicht dat we onderscheid moeten maken tussen 'interne aangelegenheden' op Yammer en meer 'gemeentebrede aangelegenheden' op PLEIO? #durftevragen

En uiteraard wie gaat die ambitie vormgeven en wie wordt de aanjager? :S

Enige tijd geleden hebben Paul en ik de intentie uitgesproken om de mogelijkheden van Rotterdam 2.0 te bespreken. Helaas nog weinig van terecht gekomen, beiden veelst te druk ;) Maar nu kan zomaar het moment zijn op het alsnog op te pakken? @Paul Hendriks

Reactie van Janek van Baal op 16 Juni 2011 op 15.48
laatste post is meer dan 3 maanden geleden ize ik. Conlcusie Pleio leeft niet echt in Rotterdam, jammer?
Reactie van Anton Ruiter op 11 Maart 2011 op 19.48

15 maart: ROD voor z’n Raap #1

Op 15 maart ben je welkom bij de eerste ROD voor z’n Raap! Het doel van deze maandelijkse pizza-bier avond voor wereldverbeteraars en codehelden is om open data vanuit verschillende perspectieven meer zichtbaar te maken.

Keynote: Stefan de Konink over openOV
De spreker van deze kick-off is (HR alumnus) Stefan de Konink. Hij is de bedenker en maker van vele verschillende sites waarbij open data een rol speelt. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Qkoortskaart enopenkvk. Deze avond komt hij vertellen over een recent project dat nog volop in ontwikkeling is: OpenOV. Stefan zal vertellen over onder andere de technische kant van openOV, de sociale impact en de financiële kansen van het project.

Open Data Lab
Na de presentatie is het Open Data Lab: tijd en ruimte om te werken aan (nieuwe) open data initiatieven. Heb je zelf een idee voor een open data initiatief, zoals een site of een applicatie? Ben je een ontwikkelaar die graag met anderen meedenkt en meewerkt? Ben je een ontwerper of vormgever die niet ophoudt tot inhoud en vorm goed samenkomen? Zorg er dan voor dat je vanavond aan de slag kan. Neem dus zeker je laptop mee!

Programma
18:30 Deuren open
19:00 Opening
19:15 Presentatie Stefan de Konink over openOV
19.45 Open Data Lab
22:00 Einde

Locatie
Hogeschool Rotterdam
Pieter de Hoochweg 129
3024 BG Rotterdam

ROD voor z’n Raap wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Rotterdam. Voor pizza, drankjes en snacks wordt gezorgd, dit met dank aan het stadsinitiatief Rotterdam Open Data.

Reactie van Anton Ruiter op 24 Januari 2011 op 23.10

Post 'm hier ook. http://www.rotterdamopendata.org/2011/01/gemeente-rotterdam-zet-tan... Diverse diensten gaan aan de slag met open data samen met studenten! 

 

 

Reactie van Ingrid Klunne op 5 Februari 2009 op 13.54
'tuurlijk, en v.v! Het project Kennis van dS+V is overigens nog in een beginstadium
Reactie van Kim Spinder op 5 Februari 2009 op 11.08
Hoop dat je het goed vindt dat Amsterdam met Rotterdam mee kijkt ;-)
Reactie van Ingrid Klunne op 2 Februari 2009 op 13.07
Of een andere 'live' vorm van kennisdeling, zoals het Kenniscentrum Stedelijke Vernieuwing organiseert: www.kei-centrum.nl . Idee voor dS+V project Kennis en Professionaliteit: uitvoering van ons kerstcadeau "Zuid kookt" in estafettevorm, a.d.v. een thema, verslagen/ foto's plaatsen op deze site.
Reactie van Richard Vielvoye op 29 Januari 2009 op 17.56
Zojuist vandaag een hyves-pagina voor de Rotterdamse Standaard aangemaakt. Zie RSPW.hyves.nl

Voor en door collega's van Rotterdam in het kader van projectmanagement
 

Leden (35)

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden