Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Informatie

Secretaresse2.0

Deze groep is voor alle secretaresses 2.0

Webpagina: http://secretaresse20.wikispaces.com/
Leden: 16
Meest recente activiteit: 23 Feb 2012

Secretaressemiddag Gemeente Amsterdam 2010 'Secretaresse 2.0 - Het Nieuwe Werken'

Op 18 november organiseerde Allround Officemanagement de secretaressemiddag voor directiesecretaresses van gemeente Amsterdam.

Door middel van een 2-tal presentaties werd duidelijk hoe 2.0 de secretaresses al zijn en wat er nog aan personal branding gedaan kan worden om goed zichtbaar te blijven in de organisatie.

Kijk hier voor een uitgebreid verslag van de middag:

Discussieforum

Bestuurders en hun ondersteuners en de Ipad: hoe werken jullie?

Begonnen door Ingrid 8 Dec 2011. 0 Antwoorden

Binnen onze gemeente is deze week een pilot gestart waarbij een aantal directeuren en wethouders met de Ipad gaan werken.Zowel voor hen als ons als ondersteuners is dat compleet nieuw. Het is ons…Doorgaan

secretariaat pool

Begonnen door Monique Claudia Verhagen. Laatste reactie van Ingrid 8 Dec 2011. 1 Beantwoorden

Binnen het Parket-Generaal gaan wij experimenteren met een secretaresse pool. De secretaresses gaan ook werken met een gemeenschappelijke mailbox waarin vragen en verzoeken om ondersteuning…Doorgaan

Tip: secretaresse scheurkalender 2012

Begonnen door Conny 2 Sept 2011. 0 Antwoorden

Ik kwam een advertentie tegen van een secretaresse scheurkalender 2012.  Voor mij helemaal nieuw. Niet alleen leuk geven ze aan, maar ook ontzettend praktisch. En de inhoud bezorgt je elke dag een…Doorgaan

Een beknopt verslag/actielijst is beter dan een uitgebreid verslag/notulen.

Begonnen door Conny. Laatste reactie van Geertjan Benus 29 Aug 2011. 2 Antwoorden

Heeft een uitgebreid verslag wel meerwaarde? Kun je ook voldoen met een beknopt verslag, waarin alleen besluiten worden vermeld en een beknopte weergave van de afweging van het besluit?

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Secretaresse2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Angela Chang op 26 Oktober 2010 op 14.48
Hallo Geertjan, dat ziet er goed uit!
Ik zal dit zeker in mijn achterhoofd houden, voor het geval wij hier een keer tegenaan lopen. Bedankt voor de tip.
Reactie van Geertjan Benus op 20 Oktober 2010 op 12.49
De idee was destijds de rol van de (directie)secretaresse in vergaderingen over te nemen, zodat de secretaresse meer tijd heeft de spin in haar web te zijn. (zie ook mijn website: http://www.notutekst.nl onder 'referenties'. Je moet even op de referenties klikken om ze groot en leesbaar te maken.)

Wanneer je als externe notulist in de vergaderingen wordt ingezet, kun je door snel te werken de secretaresse ook snel na de vergadering informeren over de gemaakte afspraken waarop de secretaresse zelf moet handelen. Ik heb onlangs nog verslag gelegd van een bestuurlijke vergadering die 9,5 uur duurde. De vergadering duurde tot 00.30 uur. De volgende dag om 09.00 uur leverde ik de lijst met toezeggingen af.
Ik leverde een paar uur na bouwvergaderingen mijn verslagen af aan mijn opdrachtgever(s). Die kan dan direct met het resultaat aan de slag. Des te meer continuïteit en ervaring op één klus de externe notulist heeft, des te sneller hij werken kan.
Reactie van Angela Chang op 20 Oktober 2010 op 11.50
Daar ben ik het absoluut mee eens.
Daarnaast ben ik wel van mening dat voor kennis delen en de professionalisering (veranderingen) het wel goed is om als beroepsgroep in gesprek te gaan en dingen te delen. Ik vind het eigenlijk allebeide belangrijk voor een goede samenwerking tussen medewerkers in het algemeen. En het een sluit het ander niet uit, maar vult dit juist aan. Ik heb nog niet eerder gehoord dat er gebruikt gemaakt wordt van diensten notulisten-zzp-ers. Is dit omdat de managementassistent zich dan op haar "eigen" taken concentreren?
Reactie van Geertjan Benus op 18 Oktober 2010 op 18.41
Zie ook mijn bijdrage over inductiemanagement. Mijn idee is dat het juist niet bevorderd moet worden dat alleen gelijkgestemden elkaar opzoeken. Het is van belang dat je stimuleert dat mensen vanuit hun intrinsieke motivatie handelen om een bijdrage te leveren aan de organisatie als totaal. Dan zouden ook de grenzen vervagen tussen de ministeries. En misschien ook wel een beetje tussen 'vakgenoten'. Wellicht kunnen secretaresses in HNW wel eenvoudiger gebruik maken van de diensten van notulisten-zzp-ers zoals ik.
 

Leden (15)

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden