Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Ken jij voorbeelden van SZW 2.0 of heb je een goed idee? Laat het weten!

Heb je een voorbeeld op het werkterrein van SZW (werk en inkomen) die met een web 2.0 tool of op een 2.0 manier worden uitgevoerd? Of heb je gewoon een goed idee? Laat het weten of stuur een tweet met #szw20

Wat is 2.0?
In mijn visie draait 2.0 om de volgende kernwoorden: transparant, open, sociaal, innovatief, in samenwerking met anderen, gebruikmakend van slimme en nieuwe technologie.

Wat is SZW 2.0?
In 2020 werkt en leert iedereen. Dat is het gewaagde doel van mijn ministerie. Om dat te bereiken kunnen de voordelen van 2.0 worden benut. Het is niet de vraag of dat kan, maar wanneer en hoe. SZW 2.0 gaat niet om techniek, maar om organisatieverandering (cultuur en gedrag) en innovatieve manieren om het beleid van het ministerie van SZW effectiever en efficiënter uit te voeren.  Denk bijvoorbeeld aan armoedebestrijding, begeleiding naar werk, hulp met schulden, veilig werken. Een goed (constructief) idee is ook welkom.

Deze discussiegroep
Deze discussiegroep is bedoeld om innovatieve voorbeelden uit te wisselen die nu al aan dit doel bijdragen of ideeën hiervoor kenbaar te maken. Voorbeelden die gebruikmaken van Web 2.0 tools, of waarmee resultaten worden geboekt op een 2.0 manier. 


N.B. deze groep is geopend op persoonlijke titel en niet in opdracht van mijn werkgever. Er is dan ook geen garantie dat er iets met je idee of voorbeeld wordt gedaan. Door ze hier te melden komen ze natuurlijk wel in de belangstelling van de leden van de SZW 2.0 groep.

Weergaven: 28

Berichten in deze discussie

Hoi Raymond,

kijk eens op www.sepp. Is niet geheel SZW, maar ook EZ.
nu Initiatief van 2 ZZP-ers op linkedin, inmiddels 200+ zzp-ers aangesloten. Vanuit deze groep is o.a. ingeschreven op aanbesteding van gemeente haarlemmermeer. Zelfstandig had niemand dat kunnen doen. Door bundeling in SEPP wel. kijk op http://bit.ly/d49mvr voor meer info over deze inschrijving.
SEPP organiseert regelmatig keukentafel conferenties bij een SEPPer thuis om kennis te delen. Door de spreiding over NL kan Oftewel door web 2.0 is een community ontstaan die inmiddels deelneemt aan de economie en ZZP ers toegang geeft tot de overheid.

Ik hoor graag of dit is wat je zoekt.
gr.Robert
Hoi Robert,
Dat is inderdaad een goed initiatief. De bundeling van zelfstandigen door een community te vormen kan zeker voordelen opleveren. Ik heb daar eerder van gehoord en dan ging het vooral om elkaar te ondersteunen bij het vinden van nieuwe opdrachten (gebruik maken van elkaars netwerk). Het verbaast me dan ook niets dat als je een gezamenlijk belang hebt, je al heel snel via het internet (en doelgerichte inzet van web 2.0 tools) medestanders/gelijkgestemden kunt vinden en organiseren/mobiliseren. Dit bewijst niet alleen de toegevoegde waarde van web 2.0, maar vooral de kracht van netwerken en communities (samen sta je sterk).

Ik ben specifiek op zoek naar Web 2.0 initiatieven op het beleidsterrein 'werk en inkomen'. Dus initiatieven/voorbeelden die door inzet van 2.0 mede de beleidsdoelstellingen van het ministerie van SZW realiseren. Ik kan me voorstellen dat er bijvoorbeeld heel wat gebeurt omtrent het begeleiden naar werk (via linkedIn of twitter een arbeidsconsulent die nieuwe vacatures aankondigt en werkzoekenden die hem/haar 'volgen' of via google wave een samenwerking van professionals die je realtime helpen je sollicitatiebrief of cv op te poetsen). Je kunt het wel bedenken, maar het is vooral goed om te zien wat er al werkelijk gebeurt.

Maar ook jouw voorbeeld inspireert weer tot creatieve en innovatieve oplossingen om maatschappelijke problemen aan te pakken met inzet van web 2.0. Misschien ook een idee om te melden bij de groep Web 2.0 en EZ?

(overigens is het www.sepp.nu, als je sepp.nl intypt kom je terecht bij een dansschool)

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden