Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Informatie

Tips 'n Trucs

Tips 'n trucs bevat informatie over hoe je Web 2.0 functies kunt gebruiken en toepassen in je eigen werkzaamheden. Deze groep start met algemene informatie over o.a. RSS, Bloggen, Social Networking, enz.

Locatie: Den Haag
Leden: 290
Meest recente activiteit: 5 Mrt

Tips

TIP 21 Slim en duurzaam vergaderen met je tablet
Er zijn natuurlijk meerdere manieren; de in de blog beschreven handelwijze is vooral te gebruiken voor iPadgebruikers. Een aantal van de daarin beschreven apps is ook verkrijgbaar op Androidtablets. Heb je nog een leuke tip dan kun je die in het document aanvullen.

 

TIP 20 How to build an online community
Nu eens niet een instrumentele tip, maar een inhoudelijke tip naar de blogsite van Richard Millington, waar je een overzicht vindt van bronnen, waarin je informatie kunt vinden om zelf een community te starten met aandacht voor aspecten zoals basics, strategie en planning, hoe lanceer je en betrek je mensen bij communities, enz.

 

N.B. Om wat meer ruimte te maken voor het discussieforum heb ik oudere tips geplaatst in Google Docs, tegenwoordig Drive geheten. Nieuwe tips kunnen nog steeds in deze ruimte worden bijgevoegd, maar voor de borging van oudere informatie vind je deze terug in Google Docs.

Discussieforum

Evernote: meerwaarde app ? Gebruik je hem al?

Begonnen door Anne-Marie IJsenbruk. Laatste reactie van Anne-Marie IJsenbruk 30 Jan 2013. 2 Antwoorden

Google+: hebben we daar al een mening over?

Begonnen door Anne-Marie IJsenbruk. Laatste reactie van Joost Geraets 14 Jun 2012. 3 Antwoorden

Ervaringen met personal hotspots

Begonnen door Anne-Marie IJsenbruk. Laatste reactie van Anne-Marie IJsenbruk 10 Nov 2011. 2 Antwoorden

eReaders - wat verwachten we er nu van? Alles in één?

Begonnen door Anne-Marie IJsenbruk. Laatste reactie van Anne-Marie IJsenbruk 4 Okt 2011. 15 Antwoorden

Attenderen met reader, netvibes of delicious?

Begonnen door Irma Ballemans. Laatste reactie van Anne-Marie IJsenbruk 31 Aug 2011. 1 Beantwoorden

Hoe wordt ik beter gevonden op Google

Begonnen door Gerthe Lamers. Laatste reactie van Hans Zomer 27 Jun 2011. 3 Antwoorden

Lifehacking.nl

Bezig met laden... Feed laden

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Tips 'n Trucs om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Yvette Nass op 26 Juli 2011 op 10.45

Ik zou graag een uitnodiging krijgen voor de Ambtenaar 2.0 community op Yammer. Binnen de gemeente Breda heb ik op Yammer een eigen groep aangemaakt, Mediation. Hierop informeer en enthousiasmeer ik collega's om mediationvaardigheden in te zetten in hun contacten met burgers. Dat burgers dit positief waarderen blijkt o.a. uit onderzoek van het ministerie van Binnelandse Zaken (Prettig Contact  met de overheid deel 2 en 3 ) en uit eigen ervaringen (!). Wil je meer weten? Ik vertel er graag over!

 

Reactie van arja span op 16 Maart 2010 op 10.26
Ik zelf zit ook op Yammer, intern provincie Noord-Brabant. Een interne vraag is zo wel snel beantwoord, dus het is en twitter community. Het hangt van je werkzaamheden af of het wat toevoegt, denk ik!
Reactie van Erik Jonker op 2 Maart 2010 op 20.41
voor de Yammer liefhebbers, er is nu ook een Ambtenaar 2.0 community op Yammer, https://www.yammer.com/ambtenaar20 , je hebt wel een invite nodig maar die kan ik of bijvoorbeeld Jeroen de Miranda je sturen. Zelf benieuwd of dit iets toevoegt aan twitter en huidig yammer gebruik, de tijd zal het leren.
Reactie van Erik Jonker op 9 December 2009 op 17.16
Een kleine tip, sinds kort kun je eenvoudig alle documenten uit je google docs exporteren/backuppen. Erg handig zowel vanuit het oogpunt van backup maar ook als je naar een ander platform wil migreren bijvoorbeeld.
Reactie van Anne-Marie IJsenbruk op 14 Oktober 2009 op 8.25
Hallo Erik,
wat een fijne applicatie! Misschien zou een wedstrijdje leuk zijn wie in 1 minuut in staat is iets goed uit te leggen en in beeld te brengen. Overigens, ik miste wel je stem in de Screencast, die was zeker droog van ontroering ;-)))
Reactie van Erik Jonker op 14 Oktober 2009 op 8.06
Op dit netwerk zie je ook regelmatig mensen die elkaar proberen uit te leggen hoe iets werkt, in een applicatie of op het internet. Beter dan tekst is om het gewoon te laten zien, een erg handige applicatie daarvoor is Screenr , erg gebruiksvriendelijk, goede kwaliteit en ook makkelijk te delen met anderen (o.a. via Twitter), dit is een voorbeeld van een screencast die je er mee kunt maken, ik klikte overigens maar wat rond en probeerde niets uit te leggen ;-)
Reactie van Chris Bellekom op 4 September 2009 op 11.21
Zo te zien installeert filesocial een applicatie op de desktop waardoor het mogelijk is simpelweg met click and drag een file naar filesocial te uploaden. Het adres wordt linea recta in een tweet gezet, waardoor het mogelijk wordt vanuit de tweet naar een file te gaan ipv een url. Erg handig voor foto's en afbeeldingen. Voor samen aan een document werken wellicht wat minder. Er moet nog steeds gedownload en geupload worden.
Reactie van Chris Bellekom op 3 September 2009 op 10.18
Net lid van deze groep, zal ik ook even een duit in het zakje willen doen. Via een vriend van me werd ik geattendeert op een site waarbij het mogelijk is om ook via twitter files met elkaar te delen. http://www.filesocial.com Ik ben er eerlijk gezegd nog niet mee aan de slag gegaan, maar ga dat binnenkort wel doen. Ervaringen met de twitterapp. zal ik hier proberen te delen.
Reactie van Erik Jonker op 2 September 2009 op 10.34
Voor iedereen die met Firefox werkt en ook al Google Reader gebruikt, is Feedly interessant om naar te kijken. Lees deze blog voor meer informatie wat er allemaal mee kan. Ik gebruik zelf (nog) iGoogle maar dit is toch ook wel een erg mooie oplossing voor een persoonlijk dashboard.
Reactie van Erik Jonker op 28 Juli 2009 op 21.58
 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden