Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Een aantal providers levert voor hun mobiele gebruikers een legitieme - je hoeft je phone dus niet te jailbreaken - personal hotspotsfunctie. Een en ander houdt in dat je je phone gebruikt om een verbinding te leggen met een ander mobiel device, bijv. een iPad, waardoor je dankzij deze verbinding met de iPad kunt internetten. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met providers die dat leveren, of er sprake is van hogere datakosten, wat de kwaliteit van de verbinding is, of er ook verschillen zijn tussen bijv. androids en Apple devices en of het gebruik van een dubbele SIM-kaart misschien beter is. En slimme tips zijn natuurlijk zeer welkom!

Weergaven: 110

Berichten in deze discussie

Hallo Anne-Marie

 

Ik beschik over een Samsung Galaxy Tablet met de mogelijkheid om deze te gebruiken als hotspot. Dit wordt niet zozeer ondersteund door mijn provider, maar is een functionaliteit die dit apparaat heeft. Er kunnen 5 andere apparaten (laptops, telefoons ed) via mijn tablet naar internet. Dit loopt via de 3G-internetverbinding van mijn provider. Aangezien ik twee jaar onbeperkt internet heb voor een vast bedrag, was ik benieuwd of mijn provider zou reageren op het gebruik van mijn tablet als hotspot. Dat is niet gebeurd (maar het gebruik is over het hele jaar gemiddeld niet extreem omdat ik de hotspotfunctie alleen in het voorjaar en de zomer gebruik). De snelheid is ook beter dan ik had verwacht. Een ideale oplossing voor als je geen "gewoon" internet hebt, want mobiel internet vind ik nog vrij prijzig.

Hallo Marijke, bedoel je dat je de Tablet gebruikt als modem voor een ander device zoals een telefoon? Een telefoon heeft toch meestal zijn eigen internetaansluiting? En wat ik wel curieus vind, is dat het ook nog seizoensgebonden lijkt te zijn ;-)

RSS

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden