Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Visie web 2.0 en de overheid

Informatie

Visie web 2.0 en de overheid

Wat betekent web 2.0 en de overheid? Op welke terreinen zal de overheid, intern en extern, veranderen door web 2.0? Word lid van deze groep (zie rechts) en schrijf mee aan deze visie op web 2.0 en de overheid.

Webpagina: http://www.ambtenaar20.nl/?p=62
Leden: 155
Meest recente activiteit: 16 Apr 2014

Discussie over de visie

Internet is ondertussen een integraal onderdeel geworden van de Nederlandse samenleving: bijna de gehele bevolking is aangesloten en internet is een platform geworden voor diensten, sociale contacten en samenwerking. Met de komst van web 2.0, het sociale en interactieve web, is het aantal mogelijkheden om via dit platform te communiceren en uit te wisselen sterk uitgebreid. Ook voor de overheid zijn de mogelijkheden om flexibeler, interactiever en transparanter te gaan werken groter geworden. Zowel binnen de eigen organisatie als naar buiten toe. Er zijn kansen om beter te gaan werken, om meer te doen met minder mensen. Hoe kan de overheid daar de komende tijd invulling aan gaan geven?

De gevolgen van web 2.0 manifesteren zich op drie terreinen die met elkaar samenhangen:
1. De relatie tussen burger en overheid;
2. De interne organisatie van de overheid;
3. De manier van werken van de ambtenaar.

Deze onderwerpen komen hieronder aan bod in drie afzonderlijke forums. Een paar leden hebben een introductie geschreven om de discussie aan te zwengelen, ze zijn benieuwd naar jouw mening hierover!

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Visie web 2.0 en de overheid om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Michel Spekkers op 6 Januari 2009 op 9.34
Voor de ontwikkelingen van jijendeoverheid.nl heb ik een groep gestart binnen ambtenaar 2.0. Binnen deze groep hoop ik dat we samen ideeën op te kunnen doen, te kunnen discussiëren, en concluderen welke weg jijendeoverheid.nl in jullie optiek heen zal moeten gaan. Hierbij nodig ik jullie uit om je aan te sluiten bij deze groep.

http://ambtenaar20.ning.com/group/jijendeoverheid

Daarnaast zullen we regelmatig via deze groep updates geven over de ontwikkelingen van jijendeoverheid.nl

Met vriendelijke groet,
Michel Spekkers
Reactie van Anja op 9 November 2008 op 15.28
wat is de stand van zaken rond het visiedocument?
Reactie van Jeroen de Miranda op 7 Augustus 2008 op 19.14
Wellicht draagt toekomstige wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven op het gebied van Social Media bij aan de realisatie van 'Overheid 2.0'; en daarmee van de beoogde vergroting van transparentie en verbetering van de interactie tussen burgers en overheid. Ik wil daar graag aan bijdragen!
Reactie van Wies Kustner op 2 Juli 2008 op 22.46
visie web 2.0 en de overheid; als web 2.0 de bezoekers kan boeien, binden en inspireren zullen de hierbij beoogde doelstellingen bereikt kunnen worden. De vraag is:"Boeit deze web 2.0" de bezoekers. Ik zou hier graag een enquete op loslaten. Zelf vind ik deze website een "drukke, chaotische wereld" wat mij niet uitnodigd om te bezoeken. De formule via een website een grotere doelgroep te bereiken en informatie/ kennis uit te wisselen heeft een meerwaarde, d
 

Leden (149)

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden