Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Informatie

Wiki's voor beleid

Hoe kun je wiki's inzetten om burgers te betrekken bij je beleid? Discussieer en zoek mee op deze pagina.

Leden: 90
Meest recente activiteit: 21 Nov 2013

Welkom!

Voor wie het nog eens na wil lezen, het verslag van de bijeenkomst op 25 april staat op Ambtenaar 2.0 (met dank aan Gerbrand).

Heb je interessante links of documenten over wiki's als beleidsinstrument, dan kun je die via het forum in deze groep publiceren. Bij een reactie kun je ook een document uploaden namelijk!

Heb je een interessant nieuwtje of een andere mededeling of bekendmaking, dan kun je alle leden van deze groep een bericht sturen, zie het menu rechts.

Discussieforum

Wat te doen met de rss-feed?

Begonnen door Davied. Laatste reactie van Erik Jonker 2 Jul 2008. 4 Antwoorden

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Wiki's voor beleid om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Christa Docter op 28 Oktober 2010 op 15.10
Binnen de provincie Utrecht (afd. Bodem en Water) wil ik een pilot starten om te verkennen of wij onze kennis en data via een gebiedsgerichte wiki kunnen ontsluiten. Wie heeft er ervaring met het (laten) ontwikkelen van een semantische wiki met daarin beleidsinformatie, projectinformatie, etc? Wie kent goede voorbeelden van dergelijke wiki's ?
Reactie van Joris Dirks op 13 December 2009 op 16.33
Overigens: bij een semi-wiki als Confluence zie ik dat wikilemma's en discussie best gecombineerd kunnen worden in één pagina.
Reactie van Joris Dirks op 13 December 2009 op 16.32
Dat een wiki zich moeilijk leent voor discussie, heb ik eerder ervaren. Online lijken fora toch zich sneller daarvoor te lenen.

Waar ik nu vooral mee zit: hoe krijg je een indeling en de commitment (verantwoordelijken?) in zo'n wiki? Zijn er in jullie geval partijen geweest die op een natuurlijke manier een onderdeel zich toe-eigenden?
Reactie van Stephan Berndsen op 1 December 2009 op 23.04
Joris, dank voor je reactie. Techniek is altijd wennen voor mensen als ze het nog niet kennen, gold ook voor de wiki. Iets verder in het traject is voor de deelnemers een korte wiki-instructie alsnog gegeven, moet je dus wel aandacht aan besteden.

kwamen zeker nuttige dingen bij, moet er wel bij zeggen dat dat veelal wel van partijen kwam die al meer betrokken waren van zichzelf. Wat niet echt van de grond kwam was discussie over en weer via de wiki, het bleef meer bij input die later bij de werkgroepen eventueel wel tot discussie leidde. Debat ging toch eerder via praten dan wiki. Punt voor vervolg dus
Reactie van Joris Dirks op 30 November 2009 op 0.13
Leuk te zien, Stephan! Ben benieuwd wat je ervaring was met de wiki. Konden de gebruikers omgaan met de techniek, schreven ze er nog iets nuttigs bij?
Reactie van Stephan Berndsen op 26 November 2009 op 17.59
het is al een tijdje geleden, maar vorig jaar hebben we bij Justitie een interactief traject gedaan samen met de Universiteit van Tilburg (Tisco) over gesubsidieerde rechtsbijstand, waarbij Tisco een wiki heeft ontwikkeld voor dit traject. Was wennen voor de meesten, maar smaakt naar meer.

http://toegangtothetrecht.uvt.nl/index.php/Main_Page
Reactie van Pierre Deen op 22 December 2008 op 9.57
Op verschillende plaatsen wordt er nagedacht over een gedragscode voor ambtenaren op het web. Grote bedrijven als IBM en Intel hebben al zo'n code.
Op de wiki http://ambtenarenmanifest.wetpaint.com/ wil ik aan de hand van het Decreet Kok, waarin Aanwijzingen worden gegeven voor ambtenaren voor hun externe contacten vorm geven aan de discussie. Doen jullie ook mee? Of geef je mening over de wiki zelf?
Reactie van Davied op 26 Mei 2008 op 21.34
Er is al een relevante discussie over wiki's gaande elders op de site. Dat ter informatie.
 

Leden (87)

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden