Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Claude J.W. Vaessen M.A.
  • Man
  • Luik, provincie Luik
  • België
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Claude J.W. Vaessen M.A.

  • Carolijn Huiskamp-Suijs

Discussies van Claude J.W. Vaessen M.A.

Open Overheid

Started 1 Feb 2012 0 Antwoorden

Hartelijke groeten uit Luik (België)!Overheid hier en in Nederland schijnen twee helemaal verschillende planeten te zijn. Toen ik in 1986 bij BiZa in Brussel begon, gold nog het principe van de…Doorgaan

Tags: bestuur, transparentie, het, van, publiciteit

 

De pagina van Claude J.W. Vaessen M.A.

Recente activiteiten

Claude J.W. Vaessen M.A. heeft gereageerd op blogbijdrage Het einde van Het Nieuwe Werken van Davied
"Wat "Het nieuwe Werken" in Nederland nu helemaal omvat, weet ik niet precies vanuit België, maar wat ik wel kan zeggen is dat wij hier op federaal vlak - met eigenlijk veel vertraging vergeleken met andere landen in Westeuropa - met…"
26 Sept 2012
Claude J.W. Vaessen M.A. heeft gereageerd op discussie ideeën voor slim samenwerken van Fleur Smout in de groep Provincie 2.0
"Beste Christa, Ik zou graag een gat in mijn cultuurvermogen dichtdoen: Wat betekent "PUT" in dit verband. Bij opdracht van GS/PS komt bij mij de vraag op: tot welk niveau krijgen ambtenaren die? Bij ons worden ze eerst door medewerker van…"
8 Mrt 2012
Claude J.W. Vaessen M.A. heeft gereageerd op discussie ideeën voor slim samenwerken van Fleur Smout in de groep Provincie 2.0
"Dag Fleur! Ter inlichting en als vergelijkingspunt misschien: België kent 10 provincies en het Bestuur van de Hoofdstad Brussel. Het hoofd van een provincie, bij ons nog een gouverneur (dus de terminologie van vóór 1848,…"
8 Mrt 2012
Davied vond Claude J.W. Vaessen M.A.'s discussie Open Overheid leuk
1 Feb 2012
Claude J.W. Vaessen M.A. heeft een discussie geplaatst

Open Overheid

Hartelijke groeten uit Luik (België)!Overheid hier en in Nederland schijnen twee helemaal verschillende planeten te zijn. Toen ik in 1986 bij BiZa in Brussel begon, gold nog het principe van de anonymiteit van het bestuur, ondat, zo de redenering toen, de ambtenaar niemands vriend mocht zijn, een ambtenaar was grijs, anoniem en vertegenwoordigde alleen maar de toepassing van wet en verordening. Kreeg je een telefoontje, dan zei je maar "Allo!", dus niet "Met...".Pas in de loop van de jaren 90…See More
1 Feb 2012
Claude J.W. Vaessen M.A. is lid geworden van de groep van adri stet
Miniatuur

Web 2.0 en BZK

binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties
8 Nov 2011
Carolijn Huiskamp-Suijs heeft een reactie achtergelaten voor Claude J.W. Vaessen M.A.
"Dag Claude, Het laat zich slechts van harte onderschrijven: the proof of the pudding is in the eating. Of zoals een docent van weleer mij vertelde "je doet niet iets omdat je het kunt, maar je kunt iets omdat je het doet". Dus laten we dat…"
7 Nov 2011
Claude J.W. Vaessen M.A. heeft een reactie achtergelaten voor gerda joke zwart
"Dag Gerda Joke, Kennen wij elkaar niet? Ik denk van wel, ook al is het héél lang geleden, toen ik nog in Aken woonde. Door jou heb ik de gelegenheid Leeuwarden en de kleine wereld van de Cammingaburen leren kennen. Ik ben benieuwd op…"
7 Nov 2011
Claude J.W. Vaessen M.A. heeft een reactie achtergelaten voor Carolijn Huiskamp-Suijs
"dag Carolijn, Bedankt voor Uw bereidheid om hier en daar even te helpen om veilig te stellen dat een tekststuk degelijk Nederlands correct is. Voor wat betreft de taaloverschrijdende verwoording "tover" ik het in algemeen al tamelijk goed…"
7 Nov 2011
Claude J.W. Vaessen M.A. vond Janneke van Riel's discussie Minder papier! leuk
7 Nov 2011
Carolijn Huiskamp-Suijs heeft een reactie achtergelaten voor Claude J.W. Vaessen M.A.
"Dag  Claude, Volgens mij zijn er betere samenwerkingen te vinden dan met een eenvoudige Nederlandse ex-ambtenaar, die wel af en toe kan bij staan als een tekst "meer Nederlands" zou moeten klinken.Feitelijk voel ik mij een leek, want…"
7 Nov 2011
Claude J.W. Vaessen M.A. heeft een reactie achtergelaten voor Carolijn Huiskamp-Suijs
"Het gaat razend snel! Hartelijk bedankt, Carolijn! Ik vreesde al dat mijn lange proza maar afstotend zou werken, maar blijkbaar is dat niet zo. Wat sprak je aan? Groetjes Claude"
7 Nov 2011
Claude J.W. Vaessen M.A. en Carolijn Huiskamp-Suijs zijn nu bevriend
7 Nov 2011
Claude J.W. Vaessen M.A. heeft gereageerd op discussie Minder papier! van Janneke van Riel in de groep Nieuwe leden: GO! Ambtenaar 2.0 groep voor nieuwe leden
"Dag Janneke, Er zijn een paar mogelijkheden om papierverbruik te vermijden. Voor het geschreven woord zie ik eigenlijk alleen maar 2 dragers: papier en electronica. ´Bovendien is recycled papier al een vooruitgang tegenover het onbedachte…"
7 Nov 2011
Claude J.W. Vaessen M.A. is nu lid van Ambtenaar 2.0
7 Nov 2011

Profielgegevens

Je bent
Ambtenaar
Bij wat voor soort organisatie werk je?
Rijksoverheid
Organisatienaam:
Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken (België)
Wat doe je daar?
Leidinggevend ambtenaar (zog. niv. A), vertaler-revisor, ter beschikking gesteld aan de gouverneur van de provincie Luik. Dit gebeurde omdat ik Franstalig én gespecialiseerd in het Duits ben (M.A.-diploma aan de TH Aken gehaald).
Adres van je website:
http://www.ibz.be
Waarin ben jij ambtenaar 2.0?
- vergelijken van structuur en werkwijzen tussen B en NL op rijksvlak en uitwisseling van gedachten hierover,
- hulp bij het verwerken van projecten tussen Luik en NL-Limburg op het vlak van taal, terminologie,
Ambtenaar 2.0 is een platform. Wat wil je zelf bereiken via Ambtenaar 2.0?
- vinden van aardige collega's over de grenzen heen
- krijgen en verstrekken van nuttige tips en hulp over het wat en hoe aan collega's
- gedachtenwisseling met Nederlandse collega's-vertalers en dagelijkse omgang (info geven en krijgen)
En... :-)
Om't ik jitte Fryskfoeljend bin, woe ik ek dútlik witten litten dat ik foar de Fryske taal iepen stea en dat ik de situaasje fen'e Provinsje Fryslân tige intressant fyn. (Ek in stîper fen'e FA yn'e omkrite?).

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Op 7 November 2011 om 17.55 zei Carolijn Huiskamp-Suijs...

Dag Claude,

Het laat zich slechts van harte onderschrijven: the proof of the pudding is in the eating. Of zoals een docent van weleer mij vertelde "je doet niet iets omdat je het kunt, maar je kunt iets omdat je het doet".

Dus laten we dat gewoon verder ontwikkelen. Nooit te oud om te leren en het opdoen van nieuwe vaardigheden, maakt mensen enthousiast.

Daar heb ik gelukkig ook last van.

Hartelijke groet,

Carolijn.

Op 7 November 2011 om 15.14 zei Carolijn Huiskamp-Suijs...

Dag  Claude,

Volgens mij zijn er betere samenwerkingen te vinden dan met een eenvoudige Nederlandse ex-ambtenaar, die wel af en toe kan bij staan als een tekst "meer Nederlands" zou moeten klinken.
Feitelijk voel ik mij een leek, want ik heb geen schat aan ervaring met verschillende talen, hoewel ik praktisch Duits lees en - met moeite - schrijf, Engels ook redelijk beheers, schoolFrans heb gebezigd, maar ik merk dat ik dat nu niet meer beheers en ik vind, dat ik daar meer aan zou kunnen doen. Ziedaar mijn eigen belang erin, door te helpen, kan ik vast ook iets opsteken.

Wellicht is het goed gewoon af en toe eens te vragen of ik naar een stuk tekst kijk, die ik dan van - positief - commentaar kan voorzien. Afhankelijk van het doel van het stuk (uit mijn redactietijd) zal dan gewerkt kunnen worden.
Overigens sluit ik nooit een gerichte samenwerking uit.

Met vriendelijke groet,
Carolijn Huiskamp-Suijs.

 
 
 

© 2017   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden