Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Dennis Mansell
  • Man
  • Amsterdam
  • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Dennis Mansell

  • Jan Willem van Eck
  • Ramon de Louw
 

De pagina van Dennis Mansell

Recente activiteiten

Dennis Mansell heeft gereageerd op blogbijdrage Cultuurnota via online co-creatie: zinvol of niet? van Marco Derksen
"Op http://www.handelingsprotocol.nl worden protocollen voor de wet meldcode kindermishandeling gemaakt door professionals via co-creatie."
12 Mei 2011
Dennis Mansell heeft gereageerd op discussie Reactiemogelijkheid op gemeentelijke website van Debby Dekkers
"Beste Debbie, Als je besluit om een 2.0 benadering te volgen, is het belangrijk dat je ook rekening houdt met het verplaatsen/toenemen van de werklast van het frontoffice personeel die reacties moeten geven.  Hoewel het technisch heel makkelijk…"
3 Mei 2011
Dennis Mansell heeft gereageerd op blogbijdrage P2P naar aanleiding van het verhaal van Michel Bauwens van Berend van de Weerdt
"Berend, Ik begrijp werking van de scenariostudie, een goed voorbeeld is de lange termijn economische scenariostudie van de EU waar het CPB een bijdrage aan geleverd heeft. Het verschil tussen de 'four futures' die daar genoemd worden en de…"
15 Apr 2010
Dennis Mansell heeft gereageerd op blogbijdrage P2P naar aanleiding van het verhaal van Michel Bauwens van Berend van de Weerdt
"Ik verwijs graag ook naar de blogpost van Jan de Bes (hier), die hier ook betrekking op heeft. Een aanmerking die ik heb op de vier scenario's benadering is dat de 'middle ground' moeilijk voor te stellen is. De vier scenario's…"
15 Apr 2010
Dennis Mansell heeft gereageerd op blogbijdrage Het moet anders, maar hoe? van Jan de Bes
"Ik zou graag meedoen aan een brainstorm hierover, en heb ook zeker een mening. In mijn vakgebied - open source software ontwikkeling - is er al een werkwijze ontstaan die daarmee een voorbeeldfunctie is gaan vervullen. Beloning en participatie (dus…"
15 Apr 2010
Dennis Mansell neemt deel aan het evenement van Ramon de Louw
Miniatuur

Open Koffie Ambtenaar 2.0 'special' in Malietoren, etage 19 (Pianoo)

April 26 2010 vanaf 9.00 to 11.00
21/4 ivm Met het hoge aantal aanmeldingen en de beperkte zaalruimte (50/60 personen) is de toegang helaas gesloten. Mocht je wel vermeld staan, maar toch niet kunnen, dan geldt daarom het vriendelijke verzoek je op de site af te melden.Bijeenkomst met een open karakter voor geïnteresseerden rondom 'ambtenaar 2.0' en liefhebbers van koffie.De bijeenkomst vindt elke tweede en vierde maandag van de maand plaats, waarbij de locatie op de 2e maandag bij LNV is en op de 4e maandag elders in Den…See More
15 Apr 2010
Dennis Mansell heeft gereageerd op blogbijdrage Open Source, Overheid en de vergeten Community van Dennis Mansell
"Beste Jan Willem, Mijn stelling is dat NOiV niet bevorderd dat ontwikkelingen in een community gebeuren maar nog steeds aan het traditionele model vasthouden van 'opdrachtgever - leverancier'. Ik zou graag zien dat de ontwikkelaars, die…"
19 Mrt 2010
Jan Willem van Eck heeft gereageerd op blogbijdrage Open Source, Overheid en de vergeten Community van Dennis Mansell
"wat vragen en twee opmerking: bedoel je dat NOIV te weinig doet om 'de community' te stimuleren? wat betekent 'beste, 'eerlijkste', 'duidelijk behoefte'? heb je bronnen of is het je mening? opmerkingen: van…"
18 Mrt 2010
Dennis Mansell en Jan Willem van Eck zijn nu bevriend
18 Mrt 2010
Reinout van Schouwen heeft gereageerd op blogbijdrage Open Source, Overheid en de vergeten Community van Dennis Mansell
"Interessante discussie! Het geval wil dat ik meewerk aan de organisatie van GUADEC 2010, een conferentie rondom Free/Open Source software. Dit jaar vindt dat plaats in Den Haag en het is typisch een plaats waar je in gesprek kunt komen met de…"
18 Mrt 2010
Dennis Mansell heeft gereageerd op discussie WANTED: projecten/pilots Nieuwe Werken bij het Rijk voor onderzoek van Mildo
"Dat kan, maar er komt binnenkort ook een pagina over op www.kmpro.nl, ik zal het hier linken zodra dat gebeurd is. In het kort: de gebruikte software is Joomla, een open source CMS. Speciaal voor de meldcode wordt een component gemaakt om adressen…"
11 Mrt 2010
Dennis Mansell is lid geworden van de groep van Kim Spinder
Miniatuur

Amsterdam 2.0

Over web 2.0 initiatieven bij de gemeente Amsterdam
11 Mrt 2010
Dennis Mansell heeft zijn/haar profielfoto bijgewerkt
11 Mrt 2010
Dennis Mansell posted a blog post

Open Source, Overheid en de vergeten Community

Oorspronkelijke post staat hierDe kern van Open Source is nogal eenvoudig: opgedane kennis wordt gedeeld met de wereld. In zijn meest open vorm mag iedereen die dat wil deze kennis gebruiken, vermenigvuldigen en verspreiden.Waar dit bij software op neerkomt is dat als je iets maakt, je jezelf verplicht je software beschikbaar te stellen voor iedereen. De overheid in Nederland…See More
11 Mrt 2010
Dennis Mansell heeft gereageerd op discussie WANTED: projecten/pilots Nieuwe Werken bij het Rijk voor onderzoek van Mildo
"De GG&GD Utrecht ontwikkelt een open-source platform voor een online meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld. Het unieke is niet allen het gebruik van open source maar vooral het vormen van een community met andere GGD's, overheden…"
11 Mrt 2010
Dennis Mansell heeft de app Status toegevoegd
11 Mrt 2010

Profielgegevens

Je bent
Geen ambtenaar
Organisatienaam:
D&D Solutions
Wat doe je daar?
Open Source ontwikkeling, implemtatie. Advies invoering Web 2.0
Adres van je website:
http://www.mansell.nl

De blog van Dennis Mansell

Open Source, Overheid en de vergeten Community

Geplaatst op 11 Maart 2010 om 1.03 4 Opmerkingen

Oorspronkelijke post staat hierDe kern van Open Source is nogal eenvoudig: opgedane kennis wordt gedeeld met de wereld. In zijn meest open vorm mag iedereen die dat wil deze kennis gebruiken, vermenigvuldigen en verspreiden.

Waar dit bij software op neerkomt is dat als je iets maakt, je jezelf verplicht je software beschikbaar te stellen voor…

Doorgaan

Prikbord

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

  • Nog geen reacties!
 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden