Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Ellen van Bodegom
 • Vrouw
 • Geervliet
 • Nederland
Delen op Facebook
Delen
 • Blogteksten (5)
 • Discussies
 • Gebeurtenissen
 • Groepen
 • Video's

De vrienden van Ellen van Bodegom

 • Lydia-José Prinsen
 • Danny Kandouw
 • Mikis de Winter
 

De pagina van Ellen van Bodegom

Recente activiteiten

Gilbert Sewnandan vond Ellen van Bodegom's blogpost Plekchecker bij BZK leuk
21 Jul 2016
Ellen van Bodegom posted a blog post

Plekchecker bij BZK

Niets zo irritant om op kantoor te komen en geen vrije beschikbare werkplek te kunnen vinden. Bij kleinere organisaties heb je snel overzicht en weet je wat te doen; thuiswerken of een flexplek buiten de deur zoeken. Bij grotere organisatie kost het meer tijd tot je tot die conclusie komt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft daarop wat gevonden; de plekchecker. Een app waarin je kunt zien of en welke flexplekken bezet zijn op kantoor. Dat voorkomt zoeken en zorgt voor snelle…See More
18 Jul 2016
Ellen van Bodegom deelde zijn of haar blogbericht op Facebook
12 Jul 2016
Ellen van Bodegom posted a blog post

MEET CITYHALL Eindhoven - popup flexwerken

Vorig jaar werkte ik een aantal keer in het Stadhuis van Eindhoven. Zowel bij de receptie als boven en onder aan de trap waren toen al flexplekken te vinden. Geregeld hadden we (ad hoc) overleg op één van deze plekken of bij het koffiezetapparaat.Dat hebben ze nu anders aangepakt. Sinds eind mei heeft Eindhoven in het Stadhuis een pop-up flexplekomgeving ingericht. Het koffiezetapparaat is vervangen door een heuse barista, gratis WiFi, duidelijke plekken om te flexen én een tafeltennistafel.De…See More
11 Jul 2016
Ellen van Bodegom heeft gereageerd op blogbijdrage Rennen naar de beste flexwerkplek van Ellen van Bodegom
"Hallo, dat is inderdaad vreemd. Op mijn PC kan ik kiezen voor "Sta niet toe". Dan krijg je wel een melding links boven maar kun je desondanks toch gewoon een plaats invoeren en kun je keuzes maken. Lukt het met deze tip? Zie ook de…"
1 Jul 2016
Dirk Jan van der Wal heeft gereageerd op blogbijdrage Rennen naar de beste flexwerkplek van Ellen van Bodegom
"Vreemd, op de site (dus via de PC) moet ik toch echt accepteren dat mijn locatie wordt doorgegeven voordat ik verder kan."
1 Jul 2016
Ellen van Bodegom heeft gereageerd op blogbijdrage Rennen naar de beste flexwerkplek van Ellen van Bodegom
"Hallo Dirk Jan, Mooi initiatief De Deelstoel. Ik kende het nog niet. Dank je voor het delen. Zeker waardevol voor ambtenaren door heel Nederland. Voor mij als 'deel-ambtenaar' handig om te weten. Lokie.nl is overigens niet specifiek…"
1 Jul 2016
Dirk Jan van der Wal heeft gereageerd op blogbijdrage Rennen naar de beste flexwerkplek van Ellen van Bodegom
"Ik ken het filmpje én het raadhuis. Heb er zelf met enige regelmaat gebruik van gemaakt omdat de gemeente Heemstede (mijn woonplaats) ook mee doet aan Deelstoel. Wat mij betreft een beter alternatief dan lokie.nl omdat je niet verplicht bent…"
1 Jul 2016
Ellen van Bodegom en Danny Kandouw zijn nu bevriend
24 Jun 2016
Ellen van Bodegom posted a blog post

Rennen naar de beste flexwerkplek

Flexwerken. Het klinkt zo lekker flex, chill en eenvoudig.Hoe doe je dat? De 'regels' die op kantoor worden afgesproken zijn vaak dezelfde. Soms verwoordt in een A4, op intranet of bij startbijeenkomsten. Gemeente Heemstede maakte er een filmpje van met humor. Het is weer eens wat anders. En ja, het rennen bij de opening van het raadhuis naar de beste plek staat er natuurlijk ook op. Vergeten wordt het alternatief; een flexplek buiten de (kantoor/huis)deur. Een tijdelijke plek met koffie,…See More
22 Jun 2016
Ellen van Bodegom heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
22 Jun 2016
Ellen van Bodegom heeft gereageerd op blogbijdrage Workshops gezocht voor Dag van de Ambtenaar 2.0 2016 van Marie Louise Borsje
"Hi Marie-Louise, Denk je dat een workshop over flexwerken, thuis-, op kantoor en op een andere plek interessant is? Steeds meer ambtenaren worden hiermee 'geconfronteerd'. Tussen haakjes, omdat het vaak als moeten aanvoelt. Terwijl het ook…"
22 Jun 2016
Ellen van Bodegom vond Marie Louise Borsje's blogpost Workshops gezocht voor Dag van de Ambtenaar 2.0 2016 leuk
22 Jun 2016
Nelly Spanjersberg vond Ellen van Bodegom's blogpost Nooit Af leuk
14 Apr 2016
Marie Louise Borsje vond Ellen van Bodegom's blogpost Nooit Af leuk
14 Apr 2016
Ellen van Bodegom en Lydia-José Prinsen zijn nu bevriend
13 Apr 2016

Profielgegevens

Je bent
Geen ambtenaar
Bij wat voor soort organisatie werk je?
Geen (zelfstandig professional)
Organisatienaam:
Gemeente Westland
Wat doe je daar?
Adviseur Transformatie Sociaal domein

Daarvoor binnen gemeente Zuidplas, Krimpen aan den IJssel, regio secretaris ZO Brabant, adviseur binnen CZ, CAK, CIZ, NZI en andere (zorg)organisatie.
Adres van je website:
http://www.ellenvanbodegom.nl
Je Twitteradres (voorbeeld: http://twitter.com/davied):
http://twitter.com/Lbood
Waarin ben jij ambtenaar 2.0?
Geen vaste werkplek, werk voor verschillende gemeenten, reis door het land en werk dan op verschillende locaties, trein, thuis en bij (keten)partners en opdrachtgevers. Deel graag mijn kennis en verbind mensen met elkaar. Samen bereiken wat alleen niet kan.
Ambtenaar 2.0 is een platform. Wat wil je zelf bereiken via Ambtenaar 2.0?
Kennis delen en inspireren. Over het sociaal domein, transformeren en over anders (flex)werken, organiseren en communiceren.

De blog van Ellen van Bodegom

Plekchecker bij BZK

Geplaatst op 18 Juli 2016 om 12.30 0 Opmerkingen

Niets zo irritant om op kantoor te komen en geen vrije beschikbare werkplek te kunnen vinden. Bij kleinere organisaties heb je snel overzicht en weet je wat te doen; thuiswerken of een flexplek buiten de deur zoeken. 

Bij grotere organisatie kost het meer tijd tot je tot die conclusie komt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft daarop wat gevonden; de plekchecker. Een app waarin je kunt zien of en welke flexplekken bezet zijn op kantoor. Dat voorkomt zoeken en zorgt voor snelle…

Doorgaan

MEET CITYHALL Eindhoven - popup flexwerken

Geplaatst op 11 Juli 2016 om 12.30 0 Opmerkingen

Vorig jaar werkte ik een aantal keer in het Stadhuis van Eindhoven. Zowel bij de receptie als boven en onder aan de trap waren toen al flexplekken te vinden. Geregeld hadden we (ad hoc) overleg op één van deze plekken of bij het koffiezetapparaat.

Dat hebben ze nu anders aangepakt. Sinds eind mei heeft Eindhoven in het Stadhuis een pop-up flexplekomgeving ingericht. Het koffiezetapparaat is vervangen door een heuse barista, gratis WiFi, duidelijke plekken om te flexen én een…

Doorgaan

Rennen naar de beste flexwerkplek

Geplaatst op 22 Juni 2016 om 13.10 4 Opmerkingen

Flexwerken. Het klinkt zo lekker flex, chill en eenvoudig.

Hoe doe je dat? De 'regels' die op kantoor worden afgesproken zijn vaak dezelfde. Soms verwoordt in een A4, op intranet of bij startbijeenkomsten. Gemeente Heemstede maakte er een filmpje van met humor. Het is weer eens wat anders. En ja, het rennen bij de opening van het raadhuis naar de beste plek staat er natuurlijk ook op. 

Vergeten wordt het alternatief; een flexplek buiten de (kantoor/huis)deur.…

Doorgaan

Nooit Af

Geplaatst op 12 April 2016 om 20.30 0 Opmerkingen

Nog een paar weken en dan is mijn opdracht binnen de gemeente Zuidplas afgerond. Sinds kort organiseert de gemeente inspiratiesessies tijdens de lunch. De eerste heb ik gemist. Toevallig kon ik de tweede vandaag nog meemaken, met Erwin Witteveen. Samen met Martijn Aslander de auteurs van “Nooit Af”. Had ik even geluk.

Net als mijn collega die een reep chocolade aan de sessie overhield. Chocolade? Ja, om zijn betoog over de deeleconomie kracht bij te zetten. Mijn collega was er…

Doorgaan

Prikbord

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

 • Nog geen reacties!
 
 
 

© 2017   Gemaakt door Davied.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden