Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Eric Vermeiren
  • Man
  • Niel
  • België
Delen op Facebook
Delen

Discussies van Eric Vermeiren

Publieke meerwaarde

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Eric Vermeiren 14 Aug 2015. 4 Antwoorden

Beste allemaal,In samenwerking met de Universiteit Gent ben ik een onderzoek gestart naar het bepalen van het begrip "publieke meerwaarde" en hoe de gemeentesecretaris daaraan kan bijdragen. Graag…Doorgaan

Tags: meerwaarde, publieke

Crowdsourcing apps

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Eric Vermeiren 7 Aug 2013. 6 Antwoorden

Beste allemaal,Ik ben -als Vlaams lokaal ambtenaar- nog vrij nieuw in de filosofie en de praktische toepassingen van ambtenaar 2.0. Ons bestuur wil echter die weg opgaan en denkt aan een…Doorgaan

 

De pagina van Eric Vermeiren

Recente activiteiten

Eric Vermeiren heeft gereageerd op discussie Publieke meerwaarde van Eric Vermeiren
"Dag Alexander, Ik ben je dankbaar om jouw persoonlijke ervaringen te kunnen lezen m.b.t. dit onderwerp. Bedoeling is om public value en de rol van de secretaris middels grounded theory te kunnen bepalen. Hiervoor is inderdaad insteek nodig op basis…"
14 Aug 2015
Eric Vermeiren heeft gereageerd op discussie Publieke meerwaarde van Eric Vermeiren
"Beste Maureen, Alvast mijn oprechte dank voor uw gewaardeerde insteek. Op dit moment bekijk ik public value in al zijn aspecten, en dan vooral de scheiding tussen politiek en ambtenarij die soms conflictueel tegenover mekaar kunnen staan. De vraag…"
14 Aug 2015
Maureen C. Wijsman-de Hond heeft gereageerd op discussie Publieke meerwaarde van Eric Vermeiren
"Beste Eric, De VDP heeft de "Toekomstverkenning gemeentelijke dienstverlening 2020" opgesteld. Daarin staat (achterin de publicatie) een interessant model voor waardetoevoeging en waardeproposities in de publieke…"
14 Aug 2015
Alexander Meijer heeft gereageerd op discussie Publieke meerwaarde van Eric Vermeiren
"Beste Eric, Wat een mooie vraag! Als gemeentesecretaris geef ik je graag inzicht in de manier waarop ik bijdraag aan publieke meerwaarde of toegevoegde waarde. Mijn publieke meerwaarde laat zich samenvatten in de woorden: `verantwoordelijkheid…"
29 Jul 2015
Marie Louise Borsje vond Eric Vermeiren's discussie Publieke meerwaarde leuk
25 Jul 2015
Eric Vermeiren heeft een discussie geplaatst

Publieke meerwaarde

Beste allemaal,In samenwerking met de Universiteit Gent ben ik een onderzoek gestart naar het bepalen van het begrip "publieke meerwaarde" en hoe de gemeentesecretaris daaraan kan bijdragen. Graag jullie inzichten om dit duidelijker te kunnen omschrijven of tips dienaangaande.EricSee More
23 Jul 2015
Mikis de Winter vond Eric Vermeiren's discussie Crowdsourcing apps leuk
28 Aug 2013
Eric Vermeiren heeft gereageerd op discussie Crowdsourcing apps van Eric Vermeiren
"Het doel is om bepaalde voorstellen te toetsen aan wat de 'crowd' denkt, m.a.w. om voorzien beleid ex ante af te toetsen. Mogelijks -hopelijk- komen er dan suggesties en alternatieven naar voor die dan in het licht van de beoogde…"
7 Aug 2013
Bart Rosseau heeft gereageerd op discussie Crowdsourcing apps van Eric Vermeiren
"Dag Eric Hebben via AppsForGhent en SummerOfCode iets op stapel staan: 9K CItybuilder (http://code9000.gent.be/code9000/; summerofcode.be; http://www.slideshare.net/thomastuts/appsforghent-2013-9k-builder), ook via twitter te volgen…"
7 Aug 2013
Marjan Bevelander heeft gereageerd op discussie Crowdsourcing apps van Eric Vermeiren
"Ik was onlangs op de EU INSPIRE-conferentie in Florence en heb daar mooie voorbeelden van crowd sourcing gezien. Omdat INSPIRE gaat over ruimtelijke informatie zijn de voorbeelden allemaal locatie gerelateerd, hierbij drie links: Envirofi bio app -…"
7 Aug 2013
Annemarie van Campen heeft gereageerd op discussie Crowdsourcing apps van Eric Vermeiren
"Ik sluit me aan bij Erik en wil daar zelfs een stap verder in gaan. Starten met de keuze voor het middel, lijkt me niet de juiste. Een helder doel is de eerste stap naar succes. Dus ook van mij: wat willen jullie bereiken? Wat is de waarde die…"
7 Aug 2013
Loes Wijers-Rijken vond Eric Vermeiren's discussie Crowdsourcing apps leuk
7 Aug 2013
Davied heeft gereageerd op discussie Crowdsourcing apps van Eric Vermeiren
"Ook handig om na te slaan: het boekje Crowdsourcing voor ambtenaren, gratis te downloaden op http://boek.ambtenaar20.nl"
30 Jul 2013
Erik Jacobs heeft gereageerd op discussie Crowdsourcing apps van Eric Vermeiren
"Leuke vraag! Welke technische oplossing je kiest voor crowdsourcing is erg afhankelijk van de toepassing. Om een goed antwoord te kunnen geven (en omdat ik nieuwsschierig ben!): Wat wil je crowdsourcen? Welke beleidsveld, welke reactie vraag je van…"
30 Jul 2013
Eric Vermeiren heeft een discussie geplaatst

Crowdsourcing apps

Beste allemaal,Ik ben -als Vlaams lokaal ambtenaar- nog vrij nieuw in de filosofie en de praktische toepassingen van ambtenaar 2.0. Ons bestuur wil echter die weg opgaan en denkt aan een geoptimaliseerd systeem van communicatie en consultatie middels het net. Eén van de zaken die we willen uitproberen is crowdsourcing. Ik vind echter niet direct een overzichtelijke en makkelijk bruikbare app voor smartphones, noch een goed softwarepakket dat te koppelen is aan onze website en facebook-pagina.…See More
5 Jul 2013
Eric Vermeiren is lid geworden van de groep van Anko Tijman
Miniatuur

Implementatie van 2.0 werken

Deze groep is bedoeld voor iedereen die ondersteuning wil over hoe je 2.0 in de praktijk gaat implementeren. Hoe betrek je je collega's erbij, hoe maak je "werken2.0" succesvol binnen je organisatie?
1 Jul 2013

Profielgegevens

Je bent
Ambtenaar
Bij wat voor soort organisatie werk je?
Gemeente
Organisatienaam:
Gemeentebestuur Niel
Wat doe je daar?
Gemeentesecretaris
Adres van je website:
http://www.niel.be
Je Twitteradres (voorbeeld: http://twitter.com/davied):
http://twitter.com/vermeireneric
Waarin ben jij ambtenaar 2.0?
Lerende van de Nederlandse voorbeelden
Ambtenaar 2.0 is een platform. Wat wil je zelf bereiken via Ambtenaar 2.0?
Van onze gemeente een performante en burgernabije gemeente maken waar het goed is om leven en waar de juiste dienstverlening op de juiste wijze tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten wordt aangeboden. Verder blijven inzetten op digitalisering en een modern en flexibel personeelsbeleid voeren.

Prikbord

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

  • Nog geen reacties!
 
 
 

© 2017   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden