Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Kees Tazelaar
 • Man
 • Den Haag
 • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Kees Tazelaar

 • Casper Gijzen
 • Friso
 • Selina Roskam
 • Jeroen de Miranda
 • Krispijn
 • Simône
 • Ramon de Louw
 • Davied

Discussies van Kees Tazelaar

Ordening in informatie

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Friso 17 Mrt 2009. 7 Antwoorden

 

The Place to meet Kees

Profielgegevens

Je bent
Ambtenaar
Organisatienaam:
PIANOo (Ministerie van Economische Zaken)
Wat doe je daar?
Ik ben verantwoordelijk voor PIANOo-desk, een kennisnetwerk over inkopen en aanbesteden met bijna 3000 (overheids)deelnemers. PIANOo-desk kent ook een Europese variant. Daarnaast heb ik een bestekkenbibliotheek opgezet. Heel belangrijk daarbij is de mogelijkheid om commentaar te leveren. Vanuit brancheorganisaties wordt dit zeer op prijs gesteld. Verder ben in bezig met inkoopsamenwerking tussen gemeenten.
Adres van je website:
http://www.pianoo.nl
Waarin ben jij ambtenaar 2.0?
Ik ben er van overtuigd dat er bij de ambtenaren een schat aan kennis en informatie zit. Kennis en ervaring waarin jaren is geinvesteerd en waar geen extern bureau aan kan tippen. Die kennis moet gedeeld worden. Zeker omdat die kennis is opgebouwd met belastinggeld. Om die kennis breed te ontsluiten wil ik Internet zo nuttig mogelijk inzetten.
Ambtenaar 2.0 is een platform. Wat wil je zelf bereiken via Ambtenaar 2.0?
Het gaat mij er minder om Wat ik wil bereiken, maar Wie ik wil bereiken. Dat zijn de mensen die mijn visie delen en die zich ook actief willen inzetten om collega-ambtenaren zo goed mogelijk te laten samenwerken. Met die mensen wil ik bereiken dat wij samenwerken over samenwerken of kennisdelen over kennisdelen.

Video's van Kees Tazelaar

 • Video's toevoegen
 • Alles weergeven

De blog van Kees Tazelaar

Op naar een papierloze werkplek!

Geplaatst op 1 December 2012 om 21.30 2 Opmerkingen

De invoering van Domus (het document management systeem) van EZ en de aanstaande verhuizing van onze dienst zijn een goede gelegenheid om eens goed naar al mijn documenten te kijken. Wat moet ik met al die papieren en digitale documenten? Tijd voor een grote schoonmaak! En voor alle schoonmaakacties geldt: weggooien wat je niet nodigt hebt en ordenen wat overblijft. Graag deel ik met jullie hoe ik dat heb aangepakt.

 

Als eerste de boeken? Waarom zou ik die voor mij zelf…

Doorgaan

Van Netwerkorganisatie naar Expertisecentrum

Geplaatst op 24 December 2009 om 8.30 0 Opmerkingen

Het afgelopen jaar is er veel veranderd bij PIANOo als gevolg van de uitkomsten van een evaluatie naar ons functioneren. De belangrijkste uitkomsten waren dat PIANOo zeer goed beoordeeld wordt (totaalscore 7,4, n=840), maar dat we meer gezaghebbende uitspraken zouden moeten doen in plaats van ‘alleen maar’ te faciliteren in het uitwisselen van kennis.We zijn ons daarom actief met discussies op ons virtuele platform PIANOo-desk bezig gaan houden. Wij vatten discussies samen, trekken… Doorgaan

Democratie van kennis

Geplaatst op 17 Augustus 2009 om 20.39 0 Opmerkingen

Van 25 t/m 27 augustus 2009 organiseert het RMNO de internationale conferentie "Towards Knowledge Democracy, consequences for science, politics and media". In 25 parallelsessies zullen ongeveer 200 sprekers hun kennis en ervaring met het publiek delen. PIANOo doet mee in de sessie Collaborative Knowledge Production. De engelstalige samenvatting van ons paper heb ik hieronder opgenomen. Het complete paper vind je op de… Doorgaan

Europees kennisnetwerk Duurzaam Inkopen

Geplaatst op 20 April 2009 om 22.00 3 Opmerkingen

Ik ben benaderd door deelnemers van het Europese overheidsnetwerk voor Duurzaam Inkopen. Net terug van Ecoprocura 2009, hebben ze mij gevraagd mee te denken over het opzetten van een Europees discussieplatform. Daar bleek veel behoefte aan. De opzet vond ik een eye-opener. Elk half jaar is er een klein clubje verantwoordelijk voor het beheer van het platform. Dat zijn deelnemers uit een Noord-Europees land (koplopers), een… Doorgaan

The Wisdom of Crowds

Geplaatst op 13 April 2009 om 8.00 0 Opmerkingen

In deze paasvakantie kon ik eindelijk eens op mijn gemak een boek uitlezen. Met veel plezier heb ik het boek met de korte titel The Wisdom of Crowds en de lange subtitel: Why the Many Are Smarter Than the Few and How Collective Wisdom Shapes Business, Economies, Societies and Nations van James Surowiecki verslonden. De kern van het boek is dat volgens Surowiecki een grote groep mensen onder bepaalde voorwaarden tot collectieve besluiten kan komen, die beter of nauwkeuriger zijn dan de overgrote… Doorgaan

Prikbord (9 commentaren)

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Op 26 Oktober 2009 om 10.50 zei Selina Roskam...
Hé Kees, hoe is't? Ik kom Pianoo nu vaker tegen in relatie tot duurzaam inkopen. Ben uitgenodigd voor de viadesk van Pianoo over duurzaam inkopen. Heeft Pianoo daar al goede ervaringen mee? SenterNovem wil voor de adviseurs die een Energielabel gaan afgeven ook een Viadesk inrichten. Wat zijn je aanbevelingen? groetjes
Op 8 April 2009 om 9.16 zei Max Herold...
ok.
Op 7 April 2009 om 11.14 zei Max Herold...
Hoi Kees, als je deelneemt aan de workshops procesmanagement module 1 en 2, neem dan svp contact op met Saskia Hesselbach, tel. 0703335920. Weet dat aan deze workshops een bijdrage wordt gevraagd voor het dekken van de kosten.
Gr. Max
Op 20 Maart 2009 om 12.15 zei Davied...
Weer eentje voor je lijstje ;-)
http://ambtenaar20.ning.com/group/almere20
Op 9 Februari 2009 om 8.47 zei Selina Roskam...
Hé Kees, ex-roomie,
Hoe gaat 't ermee? Zijn we nu toch allebei weer EZ collega's.
Hoeveel 2.0 gebruik jij al bij je werk?
groetjes
Selina
Op 6 Februari 2009 om 12.11 zei Davied...
Hoi,
ik heb iemand van de VNG bij je langsgestuurd ... ze is bezig met het bijeenbrengen van ambtenaren bij gemeentes die met regeldruk bezig zijn. Nu nog 1.0, hopelijk kun jij aan de hand van Pianoo laten zien hoe het ook kan!
:~D
Op 8 December 2008 om 15.00 zei Jan van der Sluis...
Ik had gehoopt je verleden week te ontmoeten tijdens Overheid20. IJdele hoop met die aantallen bezoekers.

Ik zou je graag eens met een collega in kontakt brengen die zich bezighoudt met ondermeer bestekken en aanbesteding in de thuiszorg. Ik voorzie dat er dwarsverbanden zijn.

Voor de duidelijkheid: ik werk bij een niet-commerciële organisatie. Stimulansz is gericht op het ondersteunen van lokale overheden en dienstverleners; en is ontstaan als initiatief van VNG en Divosa.

Mijn emailadres - spaart zoeken uit ;-) -: jan.vandersluis@stimulansz.nl
Op 30 Oktober 2008 om 19.59 zei Davied...
Dag Kees, leuk dat je je kennis en ervaring ook meeneemt naar Ambtenaar 2.0. Idee om eens een blogje te schrijven over je ervaring met Pianoo-netwerk?
Op 25 Oktober 2008 om 15.09 zei Anja...
Welkom bij het netwerk van Ambtenaar 2.0!
 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden