Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Marco van Burgsteden
  • Man
  • Ede, Gelderland
  • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Marco van Burgsteden

  • Marijke Verstappen
  • Pieter van Esseveld
  • Rob Haans
  • Henri Achterkamp
 

De pagina van Marco van Burgsteden

Profielgegevens

Je bent
Ambtenaar
Organisatienaam:
gemeente Wageningen
Wat doe je daar?
Ruimtelijk beleid, Regionaal mobiliteitsmanagement, Bevorderen Het Nieuwe Werken
Waarin ben jij ambtenaar 2.0?
Probeer sociale media als antenne voor organisatie te gebruiken. Zenden en ontvangen
Ambtenaar 2.0 is een platform. Wat wil je zelf bereiken via Ambtenaar 2.0?
Kennis uitwisselen, ervaringen delen, enthousiasme voelen en dat binnen de eigen organisatie uitdragen

De blog van Marco van Burgsteden

De Stijl en Het Nieuwe Werken

Geplaatst op 27 Januari 2011 om 14.30 1 Opmerking

Gisteren ben ik naar de tentoonstelling over het werk van Gerrit Th. Rietveld in het Centraal Museum in Utrecht geweest. Wat me daar opviel, is de ongekende moderniteit van zijn werk en dat van zijn tijdgenoten (Mondriaan, Van Doesburg, Oud (De Stijl) en iets later de Bauhaus-stroming). Hoewel ik me niets kan voorstellen van de tijd waarin deze mensen leefden, valt me wel het één en ander op over de gelijkenissen die bepaalde tijdsgewrichten vertonen.

 

Begin 20e eeuw zaten we…

Doorgaan

Wat wij kunnen leren van de wiskunde

Geplaatst op 25 Januari 2011 om 11.53 4 Opmerkingen

In een vorig leven was ik business engineer. Een mooi woord voor een adviseur die vanuit de technische invalshoek kijkt naar bedrijfsprocessen. We gebruikten computersimulaties om complexe systemen na te bootsen en te kijken wat je er aan kon doen om het beter te maken. Denk aan de planning van baliemedewerkers bij de incheckbalie van een vliegveld. Of het bagagesorteersysteem, waar allerlei veiligheidschecks gedaan moeten worden én alles binnen een bepaalde tijd in het vliegtuig moet zijn.…

Doorgaan

Outlook voor gemeenteambtenaren

Geplaatst op 19 Augustus 2010 om 12.16 7 Opmerkingen

Het mailen en het tijdsbeslag van e-mail is een groot probleem voor veel kenniswerkers dus ook voor ambtenaren. Gemiddeld komen er op een dag snel 40 tot 80 mailtjes langs en daar moet je (soms) iets mee, en vaak ook niet.

Door tijdsdruk en het gevoel dat je er iets mee moet, slibt de inbox vol en raken echt belangrijke mailtjes ondergesneeuwd. Tegelijkertijd wil je ook niet alles weggooien - met name in overheidskringen kan een destijds futiel lijkende mededelingen jaren…

Doorgaan

Een regionaal 2.0 idee

Geplaatst op 10 Augustus 2010 om 13.58 2 Opmerkingen

Een tijdje terug met een adviseur gesproken, die voor onze regio een strategische agenda gaat opstellen. Althans, het proces begeleiden. Dat wordt een hele klus, want we zijn net twee samenwerkingsgebieden aan het fuseren tot één en dat geeft, los van de inhoud, altijd wat spanning tussen de 8 gemeenten. Gezonde spanning overigens, die uiteindelijk tot een vruchtbare samenwerking zal leiden.

Maar goed, de inhoud moet wel duidelijk worden. Mijn voorstel was dan ook om de…

Doorgaan

Prikbord (4 commentaren)

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Op 15 Juli 2010 om 16.18 zei Anja...
mmm dan weet ik het ook niet... Jeroen de Miranda weet heel erg veel van dit netwerk (technisch gesproken) wellicht kun je bij hem even een hengeltje uitgooien om te vragen wat je kunt doen om de foto toch online te krijgen?
Op 15 Juli 2010 om 16.14 zei Anja...
Misschien is je foto te groot of niet in png/jpegformaat?
Op 14 Juli 2010 om 14.49 zei Anja...
Van harte welkom bij het netwerk van Ambtenaar 2.0, leuk dat je je aansloot. Het is prettig voor de andere leden wanneer je je profiel nog even aanvult met een foto. Wil je weten hoe je hier aan de slag kunt gaan: kijk dan eens in deze groep (of word er lid van, bijvoorbeeld om vragen te stellen aan leden die hier al langer actief zijn):
http://ambtenaar20.ning.com/group/goambtenaar20voornieuweleden . Ook nodig ik je uit de Agenda te bekijken (Open Koffie is een echte aanrader) en zelf eventuele interessante evenementen aan te vullen.
Op 7 Juli 2010 om 17.17 zei Erik van Tellingen...
Beste Marco,
Ik heette je welkom bij de groep burgerzaken 2.0 en zag daarna zag ik dat ik in ambtenaar 2.0 zat en niet in burgerzaken 2.0. Daarom heb ik het bericht weer weggehaald. Maar kennelijk laat dat toch sporen achter. In ieder geval welkom bij ambtenaar 2.0 en wellicht kom je is een kijkje nemen bij burgerzaken 2.0 of meld je je aan.
mvg
Erik van TellingenReactie wissen
 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden