Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Maud Mulder-Haaijer
 • Vrouw
 • Groningen
 • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Maud Mulder-Haaijer

 • Annette Koops
 • Elise Harleman
 • Dirk Jan van der Wal
 • Peter Berk
 • Arnout de Vries
 • Kees Vissers
 • Kees Froeling
 • Karen Zwart
 • Geertjan Benus
 • Jan-Willem Hiddink
 • B.S. Baalmans
 • Vincent Hendriks
 • Jeroen Lalleman
 • Henri Achterkamp
 • Hedzer van Dijk
 

De pagina van Maud Mulder-Haaijer

Profielgegevens

Je bent
Ambtenaar
Bij wat voor soort organisatie werk je?
Provincie
Organisatienaam:
provincie Groningen
Wat doe je daar?
programmasecretaris Bedrijfsvoering
managementassistent afdeling Informatievoorziening en Technologie
Adres van je website:
http://www.provinciegroningen.nl
Waarin ben jij ambtenaar 2.0?
Het feit dat ik open sta voor nieuwe ontwikkelingen, en bereid ben om daarmee te experimenteren. Ik vind het belangrijk om kennis te delen en te leren van elkaar. Delen helpt en vergroot bovendien de creativiteit. Creativiteit is essentieel daar waar je wilt ontwikkelen.
Ambtenaar 2.0 is een platform. Wat wil je zelf bereiken via Ambtenaar 2.0?
ik wil zoveel mogelijk kennis vergaren over hoe een goede ambtenaar 2.0 te worden en van daaruit wil ik bij voldoende kennis actief meewerken in netwerken.

De blog van Maud Mulder-Haaijer

Mijn twitterervaringen

Geplaatst op 22 November 2009 om 14.30 3 Opmerkingen

Sinds kort heb ik het twitteren ontdekt. Wat zal ik zeggen het levert me enorm veel inhoudelijke informatie op. Bovendien leer ik mijn virtuele collega's zelfs meer als mens kennen dan ik had gedacht. Zo weet ik van een virtuele collega die zich bezighoudt met vraagstukken rondom de digitale archivering ook dat hij van sporten houdt en daarnaast motorrijdt.

Het grappige is dat ik dankzij hem en andere twitteraars die ik weer dankzij zijn netwerk ben gaan volgen niet alleen inhoudelijk voor… Doorgaan

Ambtenaar 2.0: wat betekent dit voor het Noorden?

Geplaatst op 17 Oktober 2009 om 12.26 4 Opmerkingen

Ik denk dat dit voor het Noorden zoveel kan en gaat betekenen. Noorderlingen staan bekend om hun nuchterheid en betrouwbaarheid. Aangezien ik zelf een rasechte noorderling ben durf ik dit wel te bevestigen. Mooie eigenschappen om ambtenaar 2.0 gedrag te kunnen versterken. Immers daar waar een noorderling 1 keer de kracht en noodzaak hiervan ziet zal de noorderling hier met volle overgave dit ten uitvoer brengen.De bezuinigingen waar bijna iedere organisatie mee te maken heeft en… Doorgaan

BIJEENKOMST AMBTENAAR 2.0 24 SEPTEMBER 2009

Geplaatst op 26 September 2009 om 12.00 5 Opmerkingen

De bijeenkomst heeft mij een hoop energie opgeleverd en ik wil een ieder die interesse heeft via deze blog een terugkoppeling geven van de bijeenkomst.Ambtenaar 2.0

24 september heeft de eerste bijeenkomst van Ambtenaar 2.0 plaatsgevonden.

Deze bijeenkomst die door de provincie Groningen is georganiseerd werd bijgewoond door zowel in- als externe deelnemers. Externe deelnemers afkomstig van diverse andere organisaties waaronder de gemeente Groningen, Vereniging Groninger… Doorgaan

Prikbord (16 commentaren)

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Op 3 Oktober 2009 om 20.08 zei Henri Achterkamp...
Hoi Maud,
ik las in je profiel dat je je bezighoud met digitaal zaakgericht werken. Daar zou ik heel graag s met je over doorpraten. Wat zijn je mogelijkheden. Bellen, mailen?? Eerst ff vrienden worden en mail me dan even. Alvast bedankt!
Op 3 Oktober 2009 om 15.52 zei Geertjan Benus...
Hoi Maud,
Nee, niet met e-reader. Je bedoelt wellicht dat je die lijvige verslagen daarin terug kunt lezen? Ik heb dat nog niet uitgeprobeerd. Zijn in e-reader handige opzoek-hulpmiddelen? Is e-reader vooral de hardware gecombineerd met software, of is het mogelijk e-reader als software op je computer te zetten? Ik ga het ook opzoeken via Google. Maar misschien kun jij mij specifieke informatie geven over de toepassing in het kader van de verslaglegging van politieke vergaderingen?
Op 30 September 2009 om 20.21 zei Geertjan Benus...
Hoi Maud,
Jij schreef:
'Wat is de achterliggende gedachte hierbij? Gaat het erom om de meerwaarde aan te tonen van de notulist? Is het een uitstervend iets met alle middelen die wij ter beschikking hebben.'

Je zegt eigenlijk: het lijkt er op dat we geen notulisten meer nodig hebben met alle moderne technieken.

Ik denk de middelen te kennen die ook gebruikt worden of die men probeert te ontwikkelen; videoverslagen bijvoorbeeld zoals op dit net. Ik laat me graag verder bijpraten door jou.

Ik maak zelf ook gebruik van moderne technieken waar het gaat om het maken van lijvige verslagen - maar dan wel verslagen in geschreven vorm.

ik denk dat het vak notulist niet uitsterft - in de ambtelijke matrix-organisaties waar informatie is uitgewisseld en waarin conclusies zijn getrokken, is altijd een mens nodig die chocola moet kunnen maken van wat besproken is - en die ook afstemt met de informatie-eigenaren over hoe de gewisselde informatie te verwerken. Dan gaat het om iemand met voldoende algemene ontwikkeling en afstand van het totaal om iets dat goed werkbaar is op schrift te zetten; die zijn werk doet in het belang van de deelnemers aan de vergadering.

Ik heb op dit net nog weinig echt inhoudelijke video-verslagen gezien. Wel prettig om naar te kijken en te luisteren.

Ik denk bovendien dat ook de politiek altijd behoefte houdt aan verslagen die er op na zijn te slaan - in papieren vorm dan wel in digitale vorm. Video-verslagen zijn niet handig wanneer iemand wil nagaan wat in die en die vergadering door die en die fractie is gezegd. ik zie het al voor me; iedereen met een laptop voor zich met het verzoek op de video naar de zoveelste minuut en seconde te gaan - en dan dat iedereen zijn eigen configuratie voor zich heeft van het verslag...

ik kan een pagina schrijven in 5 minuten. Voor de rest ben ik pijlsnel in het omzetten van gesproken taal naar geschreven. Dat omzetten naar geschreven taal zie ik louter de techniek nog niet doen.

Maar wanneer jij informatie hebt over mijn vak met daarin het advies besloten om te stoppen met het aan de weg timmeren vanuit mijn vakkennis, hoor ik dat graag van je. Ik leer graag bij. De meerwaarde van de notulist is ook te ontwikkelen wanneer met hem of haar overlegd wordt in het werk.
Op 14 September 2009 om 10.03 zei Lucel bont...
Hallo Maud,
Ik meld me bij deze aan voor de open koffie op 24 september. Ik ben heel benieuwd!
groet,
Lucel
Op 8 September 2009 om 22.08 zei Remco Kouwenhoven...
mail me anders even via remcokouwenhoven@gmail.com dan kunnen we nader afspreken.
Op 8 September 2009 om 20.38 zei Remco Kouwenhoven...
Ik ben dr graag bij.
Op 26 Augustus 2009 om 14.40 zei Remco Kouwenhoven...
p.s. In de agenda staat op 24/9 een Open Koffie in Brabant gepland. Toch ook in Groningen? Zie ik iets over het hoofd?
Op 26 Augustus 2009 om 14.36 zei Remco Kouwenhoven...
Hi Maud, ik begrijp dat jij 24/9 Open Koffie in Groningen organiseert? Kan ik je daarbij nog van dienst zijn?
Op 24 Juni 2009 om 17.40 zei Davied...
Maud, dit gezien?

Misschien kun je hem betrekken bij 'september'? In ieder geval goed om alle Groningers op de site voor die groep uit te nodigen!
Op 16 Juni 2009 om 20.13 zei Monique Roosen...
Beste Maud,

Leuk dat jullie ook een Ambtenaar2.0-sessie organiseren in het groningse. Laat je vooral inspireren door het verhaal van Davied. Heb vorige week nog gesproken met Mark Hoogenboom (ken hem nog uit het IOG-Info tijdperk). Ben zelf bij de prov Brabant gestart met een Open Koffie cyclus die ik ook openstel voor iedereen (dus ook vermelding op dit netwerk) maar nog expliciet de gemeenten en waterschappen uitnodig. Is misschien ook aardige opzet voor prov Groningen.
Ik hou nog contact met Mark, want we kunnen veel van elkaar leren.

Greetz Monique
 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden