Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Rein Jonkman
  • Man
  • ZH
  • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Rein Jonkman

  • Mirjam Dijk
  • Paula vander Knaap- van der Ham
  • Kim Spinder
  • Davied
 

De pagina van Rein Jonkman

Recente activiteiten

Rein Jonkman heeft gereageerd op blogbijdrage Ik ga naar Australië en neem mee terug ...? van Davied
"Is daar al één overheid, waarbij de grenzen tussen departementen etc. opgelost zijn, en is dat een onderwerp dat ze daar bezig houdt? Hoe gaan ze daar om met die enorme afstanden (flying docters)? Wat zijn hun ervaringen met opnheid,…"
19 Aug 2013
Rein Jonkman heeft gereageerd op blogbijdrage BYOD - Overzichtsartikel van Albert Meijer
"Dit stuk doet me denken aan liefhebbers van auto's die jaarlijks een nieuw model kopen om lekker door het bos te scheuren, maar geen interesse hebben in het aanleggen van een goed wegennet Ik zie in dit stuk weinig notie dat BYOD alleen goed…"
5 Jun 2012
Rein Jonkman heeft gereageerd op evenement Open Koffie: Het einde van Het Nieuwe Werken? van Marie Louise Borsje
"jammer, ik kan niet. Wordt er nog gefilmd?"
21 Mei 2012
Rein Jonkman neemt deel aan het evenement van Marie Louise Borsje
Miniatuur

Open Koffie: Het einde van Het Nieuwe Werken? in Ministerie van EL&I, Foyer

Mei 22 2012 vanaf 9.00 to 10.00
Het Nieuwe Werken staat nu zo'n jaar of twee hoog op de agenda bij de overheid. Hoe staat het er nu mee? Zijn er verschillen tussen Rijk en gemeenten? Wie zijn de koplopers?Of zijn we het tijdperk HNW alweer voorbij? Is het verworden tot een feestje voor consultants en commercie? Gaat het meer over flexwerken en bezuinigen op werkplekken dan om medewerkers en organisatie?Op de Open Koffie geven Marianne Witlox en Aik van Eemeren hun beeld van de stand van zaken van HNW bij het Rijk en bij…See More
17 Mei 2012
Rein Jonkman heeft gereageerd op groep Bring your own device (BYOD) van Jan Stedehouder
"Bij VWS gaan we de komende maanden nadenken over persoonlijke voorzieningen (ICT) en maatregelen (waaronder financiering) in het kader van #HNW. Medio 2012 verwachten we een verhaal te hebben."
15 Mrt 2012
Rein Jonkman heeft gereageerd op blogbijdrage Deel je verhalen en beelden over Ambtenaar 2.0 Dag van Marie Louise Borsje
"Ik heb van de morgen wat foto's gezet op http://a20dag.shutterfly.com"
23 Feb 2012
Rein Jonkman heeft gereageerd op blogbijdrage Opnieuw ambtenaar in het oog van de mediastorm van Davied
"Een like op facebook is dus reden voor commotie? Ik kan er met mijn pet niet bij. Maar wat ik ook niet snap is dat je zoiets kunt retweeten. En nog meer snap ik niet wie dat zou doen. Een retweet doe je bij iets interessants of om iemand te helpen.…"
20 Feb 2012
Rein Jonkman is lid geworden van de groep van Jan Stedehouder
Miniatuur

Bring your own device (BYOD)

De discussie over 'bring your own device', kortweg BYOD, barst langzamerhand los. In bredere zin gaat het om de vraag in hoeverre professionals consumentenelektronica mogen/kunnen gebruiken binnen een zakelijke context en wordt het snel gekoppeld aan bijvoorbeeld Het Nieuwe Werken. Wat zijn de (on)mogelijkheden van BYOD voor overheidsorganisaties? See More
25 Jan 2012
Rein Jonkman neemt deel aan het evenement van Marie Louise Borsje
Miniatuur

Kijk in de HNW-keuken van nVWA in nVWA

December 15 2011 vanaf 14.30 to 16.00
De nieuwe Voedsel en Warenautoriteit wordt wel het schoolvoorbeeld genoemd van Het Nieuwe Werken. Op donderdag 15 december is er een unieke gelegenheid om te horen hoe zij deze enorme klus hebben aangepakt. Liestbeth Kooijmans, projectleider HNW, vertelt erover en laat zien hoe HNW werkt bij nVWA. See More
6 Dec 2011
Rein Jonkman neemt deel aan het evenement van Anne-Marie IJsenbruk
Miniatuur

Open Koffie over medezeggenschap en HNW - Lessons Learned in Ministerie van EL&I, Foyer Orangerie

November 7 2011 vanaf 9.00 to 10.30
In de nationale week rond HNW, die van 7 t/m 13 november duurt, organiseert Ambtenaar 2.0 in samenwerking met de medezeggenschapscommissie HNW van EL&I, een Open Koffie over hoe de medezeggenschap om wil gaan met de ontwikkelingen rond HNW. Er heeft afgelopen maanden bij EL&I een OR- enquête rond HNW plaatsgevonden, naar aanleiding van rijksbrede stellingen die door gezamenlijke medezeggenschap van het Rijk zijn opgesteld, en de medezeggenschapscommissie heeft een start gemaakt met het…See More
3 Nov 2011
Rein Jonkman heeft een status geplaatst
"Lunchbijeenkomst bij #VWS leren en werken voor jongeren met een beperking 10 nov 2011 #SZW #OCW aanmelden: info@kcco.nl"
3 Nov 2011
Joost Geraets heeft een reactie achtergelaten voor Rein Jonkman
"Bedankt voor de tip Rein ! Fijn dat je 't in tweede instantie toch zag :-)"
20 Okt 2011
Rein Jonkman neemt deel aan het evenement van Davied
Miniatuur

Vrijwilligersborrel Ambtenaar 2.0 en Pleio in Bedrijfsrestaurant Belastingdienst

November 17 2011 vanaf 15.00 to 18.00
Heel veel mensen hebben zich het afgelopen jaar weer ingespannen voor Ambtenaar 2.0 en Pleio. Om iedereen te bedanken organiseren we weer een vrijwilligersborrel. Kom je ook?Ben je nog geen vrijwilliger, maar wil je graag meehelpen? Ook dan ben je van harte welkom. We vinden vast iets leuks voor je!Tijdens de borrel zal ook het tijdschrift gepresenteerd worden en we hebben nog een kleine verrassing voor alle aanwezigen.Dus wees erbij op 17 november en meld je hiernaast aan! See More
20 Okt 2011
Rein Jonkman heeft een reactie achtergelaten voor Joost Geraets
"Ik had je direct geblokkeerd als spammer tot bleek dat je een goede link had gestuurd. Een paar woorden als inleiding heeft zin!"
20 Okt 2011
Joost Geraets heeft gereageerd op blogbijdrage QR - hoe gaan we daarmee om? van Rein Jonkman
"Mijn Google+ Dossier: QR codes Mijn Google+ profiel"
20 Okt 2011
Davied vond Rein Jonkman's blogpost QR - hoe gaan we daarmee om? leuk
17 Okt 2011

Profielgegevens

Je bent
Ambtenaar
Bij wat voor soort organisatie werk je?
Rijksoverheid
Organisatienaam:
VWS
Wat doe je daar?
regie bedrijfsvoering
Adres van je website:
http://labarca.nl
Je Twitteradres (voorbeeld: http://twitter.com/davied):
http://PlutoneNL
Waarin ben jij ambtenaar 2.0?
flickR user.
Ooit weblogger, maar dat vreet veel te veel tijd. Om diezelfde reden geen interesse in Twitter. Maar ik denk wel dat web 2.0 technieken belangrijk kunnen zijn, alleen dan op onverwachte manieren. Denk eens aan het zorgen dat Google onze stellingen aan de mensen presenteert, dat werkt misschien wel veel overtuigender dan een betoog op een rijkswebsite!
Ambtenaar 2.0 is een platform. Wat wil je zelf bereiken via Ambtenaar 2.0?
kennismaking met het platform, mede omdat ik werk voor de bedrijfsvoeringsregie van VWS met een focus op ICT. Daar is gaandeweg de drive bijgekomen om de overheid opener te maken. Te beginnen met de OR waar ik in zit.

De blog van Rein Jonkman

QR - hoe gaan we daarmee om?

Geplaatst op 17 Oktober 2011 om 13.30 1 Opmerking

Dit is een uitgebreide versie van een artikeltje in het tijdschrift Ambtenaar 2.0. Een introductie hoe je QR zou kunnen gebruiken. Doel is via een online discussie het juist gebruik van QR te bevorderen.

QR-codes (Quick Response-codes), dat zijn de blokjescodes die je steeds vaker tegenkomt op bijvoorbeeld stationsreclame. Het zijn tweedimensionale streepjescodes.

Is QR nieuw voor je? Lees een inleiding op:…

Doorgaan

Schaduwzijden van systemen

Geplaatst op 23 Februari 2011 om 22.30 2 Opmerkingen

Zorgen over de onzichtbare hand van het internet, het electronische enkelbandje voor reizigers, en nog veel meer. Dat komt naar voren in een rapport van het Rathenau instituut dat ik vandaag in handen kreeg na een tip van Davied van Berlo. Na lezing van dit rapport weet ik weer waarom ik op het internet… Doorgaan

Doorzettingsmacht

Geplaatst op 13 Februari 2011 om 14.31 2 Opmerkingen

In dit artikel wil ik een vraag voorleggen: hoe motiveren we departementen (=mensen) om hun eigen werkwijze op te geven voor een rijksdienst zonder interne barrières?Afgelopen week was ik bij een discussie over slim bezuinigen. Een van de verzuchtingen die ik hoorde was dat de overheid niet één concern is. Dat kun je nauwelijks iemand verwijten, zo is het nu eenmaal ingericht en het is dus aan de politiek om er… Doorgaan

Radicale transparantie

Geplaatst op 13 December 2010 om 17.00 10 Opmerkingen

Sites als Wikileaks confronteren ons met de onbeperkte kopieerbaarheid van digitale informatie. Doordat informatie zo gemakkelijk te kopiëren is, is het onmogelijk om uitlekken van informatie te voorkomen. Als een document op het internet staat kan het met de snelheid van het licht de wereld rond gaan en daarna is het niet meer te vernietigen: het is overal.

Geheimhouding van digitale informatie is daardoor een illusie, als een onderwerp interessant genoeg is dan zal het uitlekken, we…

Doorgaan

Prikbord (4 commentaren)

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Op 20 Oktober 2011 om 9.07 zei Joost Geraets...
Bedankt voor de tip Rein ! Fijn dat je 't in tweede instantie toch zag :-)
Op 20 Maart 2011 om 15.46 zei Joost van Os...

Het is een beetje wat ik bedoelde. Ik doelde op het delen tbv ambtenaar20. ik zie niet direct hoe je dat doet via google docs; dacht meer aan deze site.

Op 4 Juli 2009 om 12.40 zei Davied...
Ik dacht al dat ik je naam ergens van kende ... ;-)
Op 4 Juli 2009 om 10.25 zei Davied...
Dag Plutone, welkom op Ambtenaar 2.0!

Er zijn al meerdere VWS'ers hier, maar helaas heeft nog niemand een groep opgericht voor het ministerie, zie bijv. de groep LNV en web 2.0.

Via de zoekmachine kun je andere VWS'ers vinden. Maar als je van fotograferen houdt zou je ook even de pagina van lid Rob Oele moeten bekijken!

Mischien leuk om ook even een foto van jezelf toe te voegen, dan kunnen we elkaar ook zien. En je naam natuurlijk!

Veel succes gewenst op Ambtenaar 2.0!
Davied
 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden