Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Richard van Loon
 • Man
 • Rotterdam
 • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Richard van Loon

 • Henri Rietveld
 • Ric van Westhreenen
 • Judith Wind
 • Susanne Driessen
 • Ronald Oliekan van Os
 • Maurice Verheesen
 • Geertjan Benus
 • Merel Funke
 • Tineke Krediet
 • Gaby Sadowski-Rasters
 • Roos Savert
 • DC Crowley
 • Henri Achterkamp
 • Wilma van den Brink
 • Ralf Mohnen

Discussies van Richard van Loon

Betrouwbaarheid Twitter

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Jeroen de Miranda 19 Aug 2010. 2 Antwoorden

Nieuwe website: Belastingdienstnee.

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Raymond Lunes 19 Aug 2010. 7 Antwoorden

 

De pagina van Richard van Loon

Profielgegevens

Organisatienaam:
VWA
Wat doe je daar?
Webmanager, verantwoordelijk voor website, intranet en sociaal netwerk
Adres van je website:
http://www.vwa.nl
Waarin ben jij ambtenaar 2.0?
Gewoon een moderne betrokken medewerker, die de organisatie vooruit probeert te helpen met moderne webtechnologieen
Ambtenaar 2.0 is een platform. Wat wil je zelf bereiken via Ambtenaar 2.0?
Kennis uitwisselen, (enthousiaste) mensen leren kennen

De blog van Richard van Loon

Twitteren: leuk en onschuldig ?

Geplaatst op 25 Januari 2010 om 13.32 4 Opmerkingen

Vandaag lees ik op nu.nl een bericht: 'Stoppen met Twitter was mijn eigen besluit'AMSTERDAM – De twitterstop van oud-VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn was hem niet opgelegd door zijn partijleider Mark Rutte.Dat stelt hij in een vraaggesprek met NU.nl. Boekestijn heeft de twijfelachtige eer de eerste politicus te zijn die in ernstige verlegenheid kwam door een tweet.

Lees verder:… Doorgaan

Nederland niet voorbereid op thuiswerken

Geplaatst op 22 December 2009 om 19.48 3 Opmerkingen

UTRECHT - Een negatief reisadvies betekent voor veel werknemers noodgedwongen thuisblijven en van de nood een deugd maken door bij sneeuwval te gaan telewerken. Maar dan blijkt dat veel bedrijven en organisaties hierop slecht zijn voorbereid.Lees verder: http://www.nu.nl/werk-en-prive/2149802/nederland-niet-voorbereid-thuiswerken-.htmlDe afgelopen jaren is er… Doorgaan

Office 2010 komt in juni uit

Geplaatst op 1 December 2009 om 22.55 0 Opmerkingen

Microsoft maakt de releasedatum van Office 2010 bekend: juni 2010. Dan komen ook de 2010-versies van Visio, Project, Sharepoint en de nieuwe Office Web Apps.

Office 2010 komt in juni uit in 6 varianten: Starter, Home and Student, Home and Business, Standard, Professional en Professional Plus.

Wanneer komt Office 2010 Overheid uit?

Witte Huis kiest voor Google-cloud

Geplaatst op 18 September 2009 om 20.30 1 Opmerking

De Amerikaanse regering opent een platform waar andere overheden clouddiensten kunnen kopen. En Google maakt een 'dedicated cloud' voor het Witte Huis.Op Apps.gov zijn nu online applicaties van onder meer Google en Salesforce.com te vinden. Ook belooft de site dat er binnenkort ook clouddiensten als storage, applicatiehosting en virtuele rekenkracht aangeboden wordt. De site moet gaan dienen als een 'app store' voor overheidsorganisaties.Lees verder:… Doorgaan

Twitter zet deur open voor adverteerders - het begin van het einde?

Geplaatst op 11 September 2009 om 15.08 3 Opmerkingen

AMSTERDAM – Twitter heeft een nieuwe stap gezet om zijn microblogdienst tot een commercieel succes te maken. Het Amerikaanse bedrijf heeft de algemene voorwaarden aangepast om adverteren via de dienst mogelijk te maken.

http://www.nu.nl/internet/2079948/twitter-zet-deur-open-voor-adverteerders.html

Is dit het begin van het einde van Twitter?

Prikbord (9 commentaren)

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Op 25 Januari 2010 om 17.29 zei Hiske Dermout Cramer...
Dank voor de tip!
Op 25 Januari 2010 om 17.16 zei Hiske Dermout Cramer...
Hoi Richard,
Klopt, ken haar via de wijkaanpak (deed zij met de traineepool van a'dam een opdracht voor en ik werk voor het programmabureau). Heb zo'n vermoeden dat zij ook iets met dit platform te maken heeft :)?
Groet,
Hiske
Op 23 November 2009 om 23.25 zei Maud Mulder-Haaijer...
Hoi Richard,

leuk dat je hebt gereageerd op mijn blog. Ik ben uitgebreid te vinden op LinkedIn en tja wellicht vergelijkbaar de wijze waarop ik twitter gebruik met jongeren (immers ik ben nog vers). Doel daarnaast was om ook op een hele laagdrempelige manier mensen te enthousiasmeren voor dit toch wel prachtige hulpmiddel.
Net als jij was ik geintrigeerd door het blog Wie is de baas - deze kun je dan ook in de mailing terugvinden deze week. Het lijkt mij heel interessant om daar discussie over te voeren en verder verdieping aan te geven.

groet en nogmaals dank je wel Maud
Op 9 November 2009 om 13.00 zei Bas Bolman...
Hoi Richard,
Klopt Willemijn is mijn collega en zit in de kamer naast mij. Davied heeft bij DR een presentatie gegeven over A20 en W20. Willemijn en ik hebben meteen maar de daad bij het woord gevoegd.
Gr
Bas
Op 21 September 2009 om 22.26 zei Geertjan Benus...
Hoi Richard,
(in reactie op jouw reactie 'de positie van de ambtenaar in onze samenleving' )
Ook ik ben uitvoerend bezig; maar wel met mijn verstand erbij. De feed back die ik krijg moet komen van mensen in mijn geval. Van opdrachtgevers of van de mensen met wie ik in de praktijk te maken heb. Het product dat ik lever zijn teksten en vooral notulen. Ik vind het prettig dat de ambtelijke organisatie meer inhoudelijk commitment van zijn medewerkers toejuicht, dan het leger van zijn soldaten. Ik ben namelijk absoluut niet geschikt voor kadaverdiscipline. En met een béétje instructie ben ik in staat behóórlijk zelfstandig aan de slag te gaan.

Uiteraard is een ambtelijk werkveld complex: heel veel soorten notulen worden daar geproduceerd op verschillende plekken in die organisatie. Ik beoordeel aan de hand van de setting waarin de vergadering plaatsvindt en aan de hand van antwoorden op mijn vragen, welk type notulen geschikt zijn.

Bovendien heb ik als bedrijf een eigen standaard. Daar ga ik voor; daarvoor hoeft mijn opdrachtgever niets te zeggen. Nu prijs ik mij gelukkig dat mijn opdrachtgevers gedurende 16 jaar mijn producten zonder feed back in dank hebben aanvaard - want zij hebben mij steeds betaald. Geven ze mij incidenteel wél feed back, verwerk ik die uiteraard, maar wel vanuit mijn besef van mijn positie als dat besef er toe doet: mijn opdrachtgever mag van mij verwachten dat ik vanuit integriteit omga met de informatie die ik in mijn werk te verwerken krijg. Soms is de voorzitter mijn opdrachtgever, en soms is een ander persoon ergens anders in de organisatie mijn opdrachtgever. Ook dat levert verschillende situaties op waarmee ik als professional rekening houd.

Ik heb veel gevoel voor structuren, niet alleen om ze zelf te maken, maar ook om er rekening mee te houden. Ik nodig je uit kennis te nemen van mijn blogs op het Nederlands Medianetwerk - dat geeft wellicht een beter beeld van mij dan wanneer ik je zo antwoord. Of, als het gaat om mijn commitment als notulist, nodig ik je uit een kijkje te nemen op mijn websiite: www.notutekst.nl

Wanneer mijn létters niet goed zouden plakken, is dat een zaak van de drukker van mijn opdrachtgever - ik lever mijn werk altijd digitaal af.
Op 28 Augustus 2009 om 18.23 zei Lars Hogendoorn...
Ik zit nog ff te kijken... Over wat voor onderwerpen mag een ambtenaar twitteren? Oei, oei, gevaarlijk terrein! Twitteren moet je op één lijn stellen met praten met de pers, maar dan met alle journalisten tegelijk - althans daarmee moet je rekening houden. Je moet dus m.i. dezelfde regels aanhouden, en die zijn over het algemeen nogal streng bij overheden.
Kan je daar iets mee, om te beginnen?
Op 19 Augustus 2009 om 16.48 zei Gaby Sadowski-Rasters...
thanks voor de tip over Flickr. Ik zal het eens gaan bekijken, want mijn websites staan veel te vol met foto's......groet, Gaby
Op 10 Augustus 2009 om 12.31 zei Lars Hogendoorn...
Ha Richard,
Natuurlijk zitten er tal van juridische aspecten aan Web2.0 (bijv. Twitter), en heb ik daar op voorhand wel wat ideeën over, maar vanuit het Ctgb zijn we daarmee helemaal niet bezig. Bij ons houdt het op bij emails, het via internet beschikbaar stellen van aanvraagformulieren en een 'Mijn Ctgb'-omgeving. Daar zit juridisch weinig diepgang in. Dus om nou na te gaan denken over de juridische betekenis van Twitter voor het Ctgb... Daarvoor krijg ik de handen hier niet op elkaar...
Groet,
Lars.
Op 30 September 2008 om 14.51 zei Davied...
Dag Richard, welkom op Ambtenaar 2.0 en leuk dat je komt de negende!
 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden