Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Robert ten Hooven
 • Man
 • Apeldoorn
 • Nederland
Delen op Facebook
Delen

De vrienden van Robert ten Hooven

 • Raymond Godyla
 • Mariana Oud
 • Eline Schreurs
 • Evaline Allijn
 • Netty Schouten- van der Vlist
 • Nancy van der Vin
 • Marlies
 • Vanessa Simons-Kelly
 • Maria Chrysafidi
 • Joyce de la Croix
 • Joyce Heijne
 • Aimée Rutumalessy
 • Rob Speek
 • Marcel
 • Nadia

Discussies van Robert ten Hooven

Debat over "anders werken"met web 2.0

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Richard van Loon 22 Nov 2009. 2 Antwoorden

 

De pagina van Robert ten Hooven

Profielgegevens

Je bent
Ambtenaar
Organisatienaam:
Belastingdienst
Wat doe je daar?
Controller/Ambtenaar 2.0

Bergen

Ik heb iets met bergen. Heb nu twee foto's geplaatst en beide laten bergen zien. Als wandelaar ga ik graag de bergen in.
Wellicht staan deze bergen symbool voor de weg om web 2.0 voor de overheid echt aan de praat te krijgen. Een lange weg naar boven, maar eenmaal boven een prachtig uitzicht. Dat is web 2.0: we gaan ervoor met veel hindernissen, maar loopt het eenmaal, dan zal het uitzicht prachtig zijn. Een soort zoutproject als van Gandi.

De blog van Robert ten Hooven

Actieve Wave

Geplaatst op 20 Februari 2010 om 20.05 5 Opmerkingen

Mijn wave account: robert.ten.hooven@googlewave.com


Wil je meedenken hoe te bouwen aan een Netwerk van Netwerken, zoek dan deze wave…
Doorgaan

Foto in je profiel en Ambtenaar 2.0

Geplaatst op 8 December 2009 om 21.43 4 Opmerkingen

Beste Mensen,Al even ben ik nu betrokken bij het verwelkomen van nieuwe leden binnen het netwerk van Ambtenaar 2.0. Das gewoon heel leuk. Vooral omdat het je nog meer in contact komt met de verschillende collega's van rijk, provincie en gemeenten. Kost wat tijd, maar is absoluut waardevol.Jammer vind ik het dan toch om zo vaak te moeten vragen een foto van jezelf in je profiel te plaatsen: bij deze nogmaals die oproep. Web 2.0 en dus ook het netwerk van Ambtenaar 2.0 is… Doorgaan

Foto in je profiel.

Geplaatst op 10 November 2009 om 9.52 7 Opmerkingen

Beste Mensen,

De lijst van leden bekijkend kom ik tot de constatering dat er nog vele leden geen foto in hun profiel hebben staan. Vanuit sommige overheidsnetwerken is dat waarschijnlijk ook erg lastig zo niet onmogelijk. Log in dat geval thuis in. Vanuit je eigen omgeving lukt dat vaak wel en lukt het om vanuit je eigen bestanden een foto te uploaden.

Heb je meer hulp nodig, vraag het in het netwerk.

Hartelijke Groeten,
Robert ten Hooven

Crowd Sourcing

Geplaatst op 23 Oktober 2009 om 20.37 0 Opmerkingen

In LinkedIn heb ik een groep opgezet t.b.v. crowdsourcing. In de groep heb ik inmiddels ook een eerste set vragen geplaatst waar ik graag het antwoord uit de massa over wil hebben.

Het gaat in dit geval om de veiligheid van een account in een sociaal netwerk. Als wij als overheid van deze media gebruik willen gaan maken dan moeten we er redelijk zeker van zijn dat het account waarmee wij communiceren veilig is.

Het is een proef. De vraag is of crowdsourcing werkt en of de verkregen… Doorgaan

Twitter als massacommunicatiemiddel

Geplaatst op 21 September 2009 om 20.26 7 Opmerkingen

Beste Mensen,Ik heb een voorstel gedaan om een aantal web 2.0 kanalen in te zetten als communicatie middel tussen ambtenaren onderling en overheid met ondernemers en burgers.In een discussie op LinkedIn kwam Twitter om de hoek als kanaal. Aangereikt werd dat dat door 6.000.000 gebruikers gebruikt wordt en dat is veel. Nu vind ik een dergelijk cijfer niet echt spannend als daar niet bijgezegd wordt hoeveel Nederlanders daar bij zitten.Toch wil ik de vraag… Doorgaan

Prikbord (56 commentaren)

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Op 25 Juni 2010 om 12.05 zei Hendrik de Haas...
Beste Robert,
Inmiddels is mijn foto toegevoegd. Wat betreft crowdsourcing, dat ben ik aan het bestuderen, maar onze vakgebieden zijn hierin, denk ik, nogal verschillend.
Hoewel ik prive gezien mij ook bezig hou met finaciele aspecten (penningmeester boekhoudingen) Voor mijn werk bij de gemeente heb ik nu maar één doel voor ogen,
het vereenvoudigen van de werkzaamheden. Dit wil ik graag ter discussie leggen en om gezamelijk tot ideeën te komen want, waarom het wiel blijven uitvinden. Mijns inziens kunnen gemeenten gezamelijk het werk vereenvoudigen maar dan moet dat goed gekoppeld worden. Begin ik morgen alleen op mijn werkplek dan kan ik er beter onmiddelijkmee stoppen. Alleen is dat niet te doen.

Hartelijke groet
Hendrik
Op 24 Juni 2010 om 13.57 zei Eline Schreurs...
Hoi Robert,
op dit moment ben ik een beetje aan het ontdekken hoe door middel van internet, sociale netwerken etc., ideeën worden ontwikkeld voor onze samenleving. Graag wil ik onderzoeken of en hoe sociale netwerken een rol kunnen spelen om bewonersparticipatie te bevorderen. Ik zag hier dat al het een en ander hierover is gezegd. Bepaalde doelgroepen kunnen zeker met sociale media bereikt worden. Ik hoop dat Ambtenaar 2.0 een plek is waar meningen, discussies en ideeën gevormd kunnen worden met als doel iets te betekenen voor de samenleving.

Groet! Eline
Op 24 Juni 2010 om 13.51 zei Johan Willem de Groot...
Dag Robert,
Tsja, een wervend bericht op de intranetsite doet wonderen. Het loopt straks vast storm ...

Groeten, Johan Willem
Op 23 Juni 2010 om 16.28 zei Conny Rietema...
Dag Robert, in het Klant Contact Centrum van Gemeente Almere zijn we aan het nadenken over de nieuwe kanalen en hoe daar van gebruik te maken. Ik heb net 2 toepasselijke artikelen gelezen uit CCM nr 5: wat moet het contactcenter met UC (unified communications) en Cross channel customer experience: "bedrijven die nieuwe kanalen (mobiele diensten, twitter, sociale media) goed integreren, kunnen rekenen op sympathie van de opkomende generatie". Groeten, Conny
Op 22 Juni 2010 om 14.56 zei Nynke Visser...
Hallo Robert,

Dank je wel voor je berichtje, een hartelijk welkom. Ik ben me juist op dit moment wat meer aan het orienteren op web 2.0 en heb me daarom bij Ambtenaar 2.0 aangesloten. Sinds kort ben ik wel actiever bij Twitter, dus de stap in de toekomst is begonnen.

Groetjes, Nynke
Op 17 Mei 2010 om 8.22 zei Evaline Allijn...
Beste Robert,

Wat leuk om gelijk een bericht te ontvangen! Zoals je misschien weet is Baanstede een sociale werkvoorziening. De afgelopen tijd vinden er bij Baanstede een hoop veranderingen plaats. De grootste verandering is dat we "van binnen naar buiten" moeten gaan denken. Voorheen werden alle mensen met een SW status binnen gehouden en werd er niet gekeken naar de mogelijkheden op de markt. De vacaturebalie is opgericht om juist de contacten met de markt te vergroten en naamsbekendheid te creeeren voor de Sociale Werkvoorziening in het algemeen en Baanstede in het bijzonder. Daarnaast bemiddel ik medewerkers van Baanstede naar een geschikte werkplek op de arbeidsmarkt. Zodoende zie ik de vacaturebalie als ambtenaar 2.0. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik die graag!
Ik zal zorgen dat er een afbeelding aan mijn profiel komt te hangen!
hartelijke groet,

Evaline Allijn
Baanstede
Op 11 Mei 2010 om 15.23 zei Netty Schouten- van der Vlist...
Hai Robert,
Ik ben zeker op meer netwerken actief, voornamelijk op LinkedIn., ik heb ambtenaar 2.0 ook al toegevoegd. Ik merk dat je via LinkedIn enorm goed stellingen kunt plaatsen, leuke reacties krijgt en leuke, interessante contacten opdoet. Verder heb ik ook een Hyves voor privé en daar ga ik nu leuke sociale activiteiten in de regio opzetten in combinatie met mijn Blog, als eerste de 5 mei Optocht in Stolwijk en Vlist. Ik ben twee jaar sterk betrokken geweest bij Vlist in actie! Bij een project t.a.v. sociale vitalisering in onze kleine dorpskernen, erg belangrijk voor de leefbaarheid in Vlist. Dit is 1 van mijn manieren om Vlist in actie! te blijven ondersteunen.
Met vriendelijke groet,
Netty
Op 6 April 2010 om 13.52 zei dennis de kool...
Hoi Robert, is er misschien al nieuws te melden naar aanleiding van ons bezoek aan Peter Veld enkele weken geleden? Groetjes, Dennis
Op 9 Maart 2010 om 19.06 zei Marlies...
Hi Robert, ok, heel graag. Ik zie je de 22e!
Op 18 Februari 2010 om 15.07 zei dennis de kool...
Hoi Robert, het lijkt ons ook een goed idee om voor het gesprek met Peter Veld e.e.a. met elkaar voor te bespreken. Ons voorstel is daarom om een uur voor het gesprek in Den Haag even bij elkaar te gaan zitten. Kun jij je hierin vinden? Groetjes, Dennis
 
 
 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden