Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Blogbijdragen in de schijnwerpers -- Archief Juni 2012 (4)

DUO: “Als wij niet alsnog winnen, dan Groningen maar”

De verkiezing Overheidsorganisatie 2.0 van het jaar kent naast winnaars ook runners-up. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bijvoorbeeld, die in 2011 de poedelprijs won. Dat is een prijs die je organisatie ook echt wat oplevert: DUO kreeg een workshop 2.0 aangeboden. Henk Bakker, initiatiefnemer van de deelname van DUO aan de verkiezingen in 2011:

 

“We deden mee…

Doorgaan

Toegevoegd door Brigit Hoomans op 13 Juni 2012 op 12.30 — Geen reacties

Hoe laten we burgers participeren via sociale of nieuwe media?

Hoe laten we burgers participeren via sociale of nieuwe media? Samen op zoek naar tools, trics en omgaan met weerbarstige collega's. 

 

Deze vraag staat centraal op 21 juni. We organiseren dan een Open Space bijeenkomst waarin we elkaar de ruimte willen geven deze vraag aan te scherpen en in diverse samenstellingen te beantwoorden.

En daarvoor zijn we op zoek naar de Don Quichots binnen gemeenteland, de vastlopers die willen ontdekken hoe ze zich los kunnen worstelen en de…

Doorgaan

Toegevoegd door Minouche op 12 Juni 2012 op 16.38 — 2 commentaren

Start tweede onderzoek gebruik social media door gemeenten in Nederland

In september 2011 is de eerste editie van mijn onderzoek naar het gebruik van social media door gemeenten in Nederland, “Alleen aanwezig zijn op social media is niet genoeg”, gepubliceerd (wil je het nog eens lezen: het is te downloaden vanaf mijn website: www.david-kok.nl). Van de 291 gemeenten die vorig jaar meewerkten aan het onderzoek (69%)…

Doorgaan

Toegevoegd door David Kok op 7 Juni 2012 op 21.37 — Geen reacties

BYOD - Overzichtsartikel

Beste mensen,

 

Hieronder vinden jullie wederom een tekst die bedoeld is voor publicatie in het blad Bestuurswetenschappen. Als voorbereiding op de BYOD-dag komende vrijdag, een artikel van ons over Bring Your Own Device. Reacties zijn zeer welkom en worden - met vermelding - gebruikt om het stuk aan te scherpen voorafgaand aan publicatie in Bestuurswetenschappen.

 

Groet en…

Doorgaan

Toegevoegd door Albert Meijer op 4 Juni 2012 op 15.00 — 10 commentaren

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden