Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Blogbijdragen December 2011 (16)

Gevangene in onze eigen werkelijkheid ...

In december 1952 werd Londen geteisterd door The Great Smog. Er hing een klamme mist in de straten van de Engelse hoofdstad. Omdat het zonlicht de stad niet kon bereiken, stookten de Londenaars hun kolenkachels nog eens flink op. Zo werd de deken die over de stad hing dikker en dikker. Uit latere tellingen bleek dat er maar liefst 4.000 doden waren gevallen, vooral onder kinderen en bejaarden. De mist was zo dik dat mensen in de stad verdwaalden. Ze konden de straatnaambordjes in hun eigen…

Doorgaan

Toegevoegd door Dirk-Jan de Bruijn op 30 December 2011 op 14.16 — Geen reacties

Overweldigend: 3 x 1 minuut op internet|

|…Doorgaan

Toegevoegd door Davied op 28 December 2011 op 8.30 — Geen reacties

Serious Ambtenaar haalt €50.200 op voor Serious Request!

180 Ambtenaren gaan twee dagen van hun vrije tijd besteden voor Serious Request en hebben zo 50.200 euro opgehaald voor het goede doel, de actie van het Rode Kruis voor moeders in oorlogsgebieden. Wil je meer weten en ook je tijd en expertise aanbieden, kijk dan op www.seriousambtenaar.nl!

 

De cheque werd vanmorgen om 6.22 uur aangeboden aan dj Timur in het Glazen Huis in Leiden. …

Doorgaan

Toegevoegd door Davied op 23 December 2011 op 12.00 — Geen reacties

Verslag open koffie: waar richt Ambtenaar 2.0 zich op in 2012?

Gisteren vond de Open Koffie plaats, alwaar we vooruit hebben gekeken naar 2012. Het was een intensieve discussie waarin we hebben gesproken over hoe het staat met de overheid 2.0 en over de rol van Ambtenaar 2.0 daarbij. Er kwamen veel ideeën en inzichten voorbij en de discussie heeft me stevig aan het denken gezet. In deze blog zal ik proberen daar verslag van te doen.

In 2011 lag…

Doorgaan

Toegevoegd door Davied op 13 December 2011 op 15.00 — 4 commentaren

Zelftest HNW helpt me bij transitie naar ambtenaar voor de toekomst

Sinds 1976 ben ik betrokken bij de overheid. Bij die overheid heb ik al heel wat transities aan de hand van technologische ontwikkelingen meegemaakt. Ik ben in de laatste jaren nauw betrokken (geweest) bij onder meer de projecten overheid en ambtenaar voor de Toekomst van het programma Vernieuwing RijksDienst. Ik heb workshops geleid over HNW bij het Rijk, en over generatieleren en zo meer. Je vindt me op vele social media, het googlen had ik kunnen uitvinden ;-).

So far so…

Doorgaan

Toegevoegd door Nelly Spanjersberg op 13 December 2011 op 14.06 — 2 commentaren

Discussie: Ambtenaren als innovatoren

In de klassieke Weberiaanse democratie zijn ambtenaren kleurloos. En dat is positief bedoeld: ze hebben geen mening en geen voorkeur. Ze voeren gewoon het beleid en de wetten uit die door politici en volksvertegenwoordigers zijn ontwikkeld. Innovatie komt in een dergelijk beeld van de ambtelijke organisatie altijd van bovenaf. Politici ontwikkelen nieuwe ideeen en sturen het ambtelijk apparaat een andere kant op. Een…
Doorgaan

Toegevoegd door Albert Meijer op 13 December 2011 op 12.34 — 15 commentaren

De optimale overheid?

Ik werk bij een gemeente. Er zijn heel veel mensen die bij een gemeente werken. Die mensen heten ambtenaren. En wij zijn ook burgers, maar wel burgers met een ‘status aparte’. Wij hebben rekening te houden met héél veel wetten, regels, processen, richtlijnen, procedures, protocollen en…
Doorgaan

Toegevoegd door chris.bellekom op 11 December 2011 op 20.00 — Geen reacties

Het succes van een Online Community

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je een deelsite binnen Pleio succesvol kunt laten worden, ik ben al bezig met online communities sinds 2005 waaronder een aantal succesvolle projecten. In dit blog wil ik mijn ervaring met jullie delen.

Wat is een community?

Web 2.0 volgens wikipedia: De term Web 2.0 verwijst naar wat sommigen zien als de tweede fase in de ontwikkeling van het World Wide Web. Het gaat over de verandering van een verzameling websites naar een…

Doorgaan

Toegevoegd door Marcel Ziemerink op 8 December 2011 op 20.12 — Geen reacties

De Andere Overheid in Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn wil zich ontwikkelen naar een Andere Overheid. Dat is leuk, maar wat is dat nu precies? En wat betekent dit voor de organisatie, de medewerkers, het management en het bestuur? Een voorbereidingsteam in het kader van de organisatieontwikkeling probeert die vragen te beantwoorden. En het begrip Andere Overheid verder gemeengoed te maken in de organisatie.

 

Wat is het vertrekpunt Streefbeeld Andere Overheid in Apeldoorn…

Doorgaan

Toegevoegd door Bert Ottens op 8 December 2011 op 10.17 — 1 commentaar

The Voice of ....HNW

The Voice of ..HNW

 

HNW is op dit moment de hit in Nederland. Je hoeft maar te googlen en het scherm staat vol. Als je door al die hits heen scroll valt op dat het vooral de vakjury is die aan het woord is. Adviesbureau’s, topmanagers, organisatiedeskundigen etc. Vol lof wordt er gesproken over de voordelen van HNW.

 

Opvallend is dat de publieksjury weinig aan het woord is. En wil HNW een hit worden dan weten we dat de publiek ook een belangrijke rol…

Doorgaan

Toegevoegd door Fons van Leeuwen op 6 December 2011 op 10.21 — 1 commentaar

Nieuwe techniek - oud paradigma

Via de Linked-In groep ‘het nieuwe DIV’ (Documentaire Informatie Voorziening) werd ik geattendeerd op een geinige gadget. Met een kwinkslag naar het fysiek archiveren van twitterberichten (en andere social media) wordt de little printer geïntroduceerd. Dit apparaatje drukt een soort kassabonnen af met informatie van jouw favoriete sites zodat een gepersonaliseerd mini krantje ontstaat.

Zou er toekomst zijn voor de little printer? Ik weet het niet. Feit is wel dat we nieuwe technieken…

Doorgaan

Toegevoegd door Geert de Brouwer op 5 December 2011 op 23.00 — Geen reacties

Zit de burger wel op u te wachten?

“Deze account blijft voorlopig inactief in afwachting van een positief besluit over het inzetten van social media”. De gemeente Ameland zette in augustus 2010 met het verzenden van deze tweet zijn eerste stapjes in de dynamische wereld van social media. Daar waar meningen over uiteenlopende zaken in 140 tekens worden geformuleerd en politici in direct contact staan voor de burgers.  “Voor de zekerheid” had de gemeente maar alvast een account geregistreerd.

 

Zit de…

Doorgaan

Toegevoegd door David Kok op 5 December 2011 op 19.03 — 2 commentaren

De energieke samenleving; terugblik op een strategisch seminar

Afgelopen dinsdag sprak Maarten Hajer, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, een klein zaaltje ambtenaren toe over zijn rapport ‘De energieke samenleving’. Jeroen Vis blogde er in augustus toen het rapport uitkwam al over. In het rapport…

Doorgaan

Toegevoegd door Paulina Bizzotto Molina op 5 December 2011 op 17.04 — Geen reacties

Infographic: is het tijd voor een intranet 2.0?

Bron: SocialWorkplace

Toegevoegd door Davied op 5 December 2011 op 16.57 — Geen reacties

LinkedIn: welke discussies in de groep 'Ambtenaar 2.0' zijn populair, nieuw en/of interessant op 4-12-2011?

Via deze blog hou ik jullie elke maand op de hoogte van de meest populaire, nieuwe en interessante discussies binnen de groep 'Ambtenaar 2.0' op LinkedIn.

 

Populaire (nieuwe)…

Doorgaan

Toegevoegd door Viola van Baardwijk op 4 December 2011 op 20.29 — Geen reacties

Een Kerstverhaal

 

Kerst komt er snel aan. En bij Kerst horen verhaaltjes over kindjes in de wieg. Lees hier onder mijn column "Een Kerstverhaal"

++++++++++

 

Een kerstverhaal
 
Ma zag het al heel snel. “Kijk dat toch eens slapen, als dat geen ambtenaar…
Doorgaan

Toegevoegd door John van Someren op 4 December 2011 op 10.00 — Geen reacties

Maandarchieven

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden