Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Op de Bring Your Own Device Dag hoorden we dat Over-gemeenten eens per maand een inloopuurtje heeft voor tools op internet. Laagdrempelig, bedoeld om van elkaar leren. Dezelfde dag gaven André Leinarts en ik een workshop 'Hoe vet is een iPad'. Geweldig: tablets (niet alleen iPads) op tafel en uitwisselen maar.

We denken met plezier terug aan deze workshop. Zo eenvoudig, en zoveel informatie die in hele korte tijd over en weer ging. Voor ons de reden om dit ook eens bij het ministerie van EL&I te doen. Aankondigen op Yammer, uurtje prikken rondom de lunch, afspreken in een open ruimte

Oogst

15 Deelnemers, deels met en deels zonder tablet. Een rondje: wat is jouw favoriete app? Hoe gebruik je de iPad voor je werk? Wat zijn handige apps? Vragen over iPad instellingen. Welke browser gebruik je, welk notitieprogramma, welke agenda, vergaderapp? Praktische apps: waar vind je de dichtsbijzijnde pinautomaat, parkeergeld betalen met een app, wanneer is een bepaalde winkel open, ov butler.

Erg eenvoudig te organiseren en erg leerzaam!

  

Weergaven: 262

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Marie Louise Borsje op 14 Juli 2012 op 16.21

We hebben het gehad over handige accessoires, app voor gratis apps (appsfire), spelletjes, OV butler, mobile parking, flipboard, yammer, fotobewerkapps, evernote, notability... 

13 september doen we het nog een keer. 

Reactie van Petra Buurke-Nederstigt op 12 Juli 2012 op 22.15
Kun je de oogst ook met de niet deelnemers delen? Ben heel nieuwsgierig geworden in ieder geval en benieuwd naar de nuttige apps.

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden