Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Den Haag mobiliseert denk- en doe-kracht in de stad

Gemeente Den Haag wil graag haar bewoners betrekken en hun denk- en doekracht benutten.In deze blog lichten we de stappen toe die worden gezet om zover te komen. 

Einde zomer 2011 publiceerde David Kok een rapport “Een onderzoek naar het gebruik van social media door gemeenten in Nederland”. Hierin beschreef David  de inzet van social media door de Nederlandse gemeentes.

Online

In dit rapport kwam de gemeente Den Haag naar voren als de gemeente met de meeste followers op Twitter. Kok benadrukte hierbij niet in de eerste plaats het aantal volgers als een sterk punt, maar de rol die Den Haag in de interactie met de bewoners. Door actief luisteren naar online conversaties met en tussen bewoners weet de gemeente beter wat er speelt en kan zij alert reageren op klachten en vragen; die bijvoorbeeld te maken hebben met overlast (vuilnis), verkeer (niet werkende lantaarnpalen, verkeersopstoppingen). Ook is de gemeente sneller op de hoogte van potentiële crisissituaties. Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Dienstverlening): “We willen minder zenden en meer communiceren.  Wij zijn er voor de burgers en niet andersom. Social media en e-partcipatie geven stad en stadhuis ongekende mogelijkheden. Die pakken we nu met beide handen aan.”

Deze beweging volgt een traditie van de gemeente Den Haag om snel nieuwe mogelijkheden te omarmen. Zo was Den Haag één van de eerste met een gemeentelijke website, had ze in 2011 al 5 miljoen bezoeken per jaar trok en is ze  drie keer op rij door Ernst & Young uitgeroepen tot beste digitale loket van Nederland.

 

Social Media

Om te kunnen communiceren als gelijkwaardige partner moet je zijn waar bewoners zich bevinden. Naast de telefoon, de balie en denhaag.nl kunnen Hagenaars  ook contact zoeken via sociale media kanalen. Vooral via Twitter worden de inspanning van de gemeente Den Haag positief ontvangen. Hieronder duidelijk zichtbaar in de voorbeelden naar het Gemeente Den Haag account.

Een van de doelstellingen met social media is het verhogen van het aantal online meldingen: “Elke melding is een mogelijkheid om de stad beter te maken. En daar is de inzet op gericht.”, aldus verantwoordelijk wethouder van Engelshoven. De berichten van bewoners aan het @gemeenteDenHaag Twitter account zijn alleen al in de eerste 3 maanden van 2012 met 50% toegenomen ten opzichte van het gemiddelde van 2011. momenteel zijn het er bijna 5000 per jaar.  

Nieuwe dingen proberen betekent ook anders organiseren. Webcare opereert nu nog zelfstandig, maar zal in 2012 worden ondergebracht bij het Klantcontactcentrum. Op deze manier worden alle vragen, wensen en klachten centraal beantwoordt.

Via social media kanalen als Twitter en Facebook kan de gemeente Den Haag ook makkelijker in contact komen met jongeren. Community manager Marco Demoet over online contact met de bewoners:
“"Het contact met de bewoners via social media is eerlijk en puur. Het is mooi om te zien hoe we de dienstverlening buiten de traditionele kanalen kunnen uitbreiden"

E-participatie

Actief burgerschap is immers meer dan één keer in de vier jaar stemmen. Via e-participatie wil de gemeente de drempel om te participeren verlagen. Het college van B&W gaat  bij elk besluit na wat de mogelijkheiden zijn voor 
(e-) participatie. Hoe kunnen burgers participeren en op welk niveau? Dat is telkens de vraag. Raadplegen, adviseren, co-produceren en meebeslissen; de gemeente geeft aan of- welke van deze mogelijkheden benut kan worden.


Online Toolbox

Voor e-participatie gaat de gemeente een toolbox inrichten om snel en makkelijk e-participatie trajecten uit te kunnen voeren. Met een aantal generieke tools kunnen op een gemakkelijke manier bewoners meedenken over het inrichten van een park of speeltuin, maar ook  bij het vormen van of feedback geven op beleid. De toolbox wordt in de zomer van 2012 opgeleverd en bevat onder andere:

  • Standaard tools als een poll, forum, chatfunctie, waardering of reageerfunctie.
  • Moodboard: om te polsen hoe een nieuw speeltuin ingericht zou moeten worden (resultaten van moodboards zullen worden gedeeld via diverse social media platformen, waaronder Facebook.)
  • Crowdsourcing platform voor ideeën: om te vragen hoe de gemeente  ‘betere brieven’ kan opstellen. Aan dit project hebben al honderden bewoners meegedaan.
  • Budgetschuiver: waarmee bewoners kunnen ontdekken wat het effect is van bepaalde financiële beslissingen voor een project 

Social media kanalen Gemeente Den Haag

Twitter (voor het snelle contact)

Facebook (voor verdieping en loyaliteit)

Youtube (betrekken bij de stad, extra distributie kanaal

Website (de kern waaruit alles uit ontstaat)

Auteurs: Edwin Res en Corline van Es

 

Weergaven: 614

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Ruud Willemsen op 20 September 2012 op 9.44

Hoi Edwin en Corline. Heb dit artikeltje en het voorjaar al een keer voorbij zien komen. De bestuurlijk onderlegger heb ik ook gelezen. In Venlo loopt op dit moment een pilot Webcare. In 2013 wil ik e-partcipatie op de agenda zetten. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen van jullie participatie toolbox. Hoe zijn de ervaringen tot dusverre? Wie ontwikkelt de tools voor jullie? Of doen jullie dat in huis? Wordt de toolbox inmiddels ingezet? op www.denhaag.nl kon ik zo snel niet tergvinden.

Thanks.

Reactie van Corline van Es op 29 Maart 2012 op 10.12

@Gert Willem, inderdaad! (Voor degenen die Gert-Willem nog niet kennen, hij is een collega bij de gemeente Den Haag)

Reactie van Corline van Es op 29 Maart 2012 op 10.11

Ha Debbie, heb je net een uitnodiging gestuurd!

Reactie van Gert-Willem van Mourik op 27 Maart 2012 op 17.39

Voor wie geïnteresseerd is in de bestuurlijke onderlegger is hier de originele commissiebrief. Commentaar en feedback is van harte welkom! :-)

Reactie van Corline van Es op 27 Maart 2012 op 11.04

@Debbie, neem even contact met me op. Ik ben projectleider e-participatie en social media en kan je vertellen wat ik weet!

@Jan Hendrik Dat moeten we tijdens de pilotfase allemaal ervaren :)

Reactie van Corline van Es op 23 Maart 2012 op 16.29

Dank, tot snel!

Reactie van Liset Verschoore op 23 Maart 2012 op 14.47

He Corline! Leuk je bericht hier op ambtenaar 2.0..! Groetjes, Liset

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden