Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Even voorstellen: nieuw bestuur stichting Ambtenaar 2.0

De stichting Ambtenaar 2.0 heeft een nieuw bestuur. In september deed Dirk Jan van der Wal een oproep voor nieuwe bestuursleden. Daaruit is nu het volgende bestuur gevormd:

Marie Louise Borsje - voorzitter

Tim Aarts - secretaris

Dirk Jan van der Wal - penningmeester

Bart Pastoor - bestuurslid

Ik neem je even mee in de geschiedenis van Ambtenaar 2.0:

  • 2008: Davied zette deze ningsite op om samen met collega's en anderen kennis te delen rondom web 2.0 en de gevolgen daarvan voor de overheid.
  • 2009: Bij het ministerie van LNV werd Ambtenaar 2.0 een project onder het (cultuurveranderings)programma Anders Werken. Davied en ik werkten hieraan vanuit de projectenpool van LNV. Later werd Ambtenaar 2.0 een programma. In juli 2009 werd de stichting Ambtenaar 2.0 opgericht. Vooral om enkele administratieve zaken te kunnen regelen. 
  • 2010: Via de site groeide het netwerk Ambtenaar 2.0. Leden van het netwerk kenden elkaar vooral via internet. We wilden graag een real life ontmoeting. De eerste Ambtenaar 2.0 Dag werd georganiseerd. 
  • 2012: Het programma Ambtenaar 2.0 verhuisde van het ministerie van EL&I (LNV & EZ) naar het ministerie van BZK/ De werkmaatschappij. 
  • 2014: Eind 2014 stopte het programma. Het netwerk gaat gewoon verder. De Ambtenaar 2.0 Dag vierde het 1e lustrum. De ningsite bereikte de 10.000 leden mijlpaal. Er is een team community-management gevormd. 

Als nieuw bestuur gaan we kijken of deze bestuursvorm recht doet aan het karakter van dit netwerk. Community-management is een van de belangrijkste onderdelen van het netwerk: Kennisdelen over ontwikkelingen in informatietechnologie en de gevolgen daarvan voor de overheid, zorgen dat werk in het publieke domein slimmer (minder middelen), makkelijker, eenvoudiger kan en vooral ook leuk is. Dat doe je door elkaar op te zoeken zowel on- als offline, al dan niet in dienst van de overheid. 

De thema's van Ambtenaar 2.0 lees je in de boeken Ambtenaar 2.0, Ambtenaar 2.0 Beta en Wij, de overheid

We horen graag van je welke thema's jij op dit moment belangrijk vindt voor Ambtenaar 2.0 en ook welke activiteiten je graag in dit netwerk zou willen zien. 

Tot slot: Een warme bedankt aan de bestuursleden 2009 - 2014!

Davied van Berlo, Erik Jonker, Monique Roosen, Ton Zijlstra, Thijs Polfliet en Kim Spinder

Weergaven: 244

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Fatou van den Hoff op 26 Mei 2015 op 13.36

Mooi dat met nieuwe vormen geëxperimenteerd wordt. Het nieuwe bestuur wens ik inspiratie toe. 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden