Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Hoe laten we burgers participeren via sociale of nieuwe media?

Hoe laten we burgers participeren via sociale of nieuwe media? Samen op zoek naar tools, trics en omgaan met weerbarstige collega's. 
 
Deze vraag staat centraal op 21 juni. We organiseren dan een Open Space bijeenkomst waarin we elkaar de ruimte willen geven deze vraag aan te scherpen en in diverse samenstellingen te beantwoorden.

En daarvoor zijn we op zoek naar de Don Quichots binnen gemeenteland, de vastlopers die willen ontdekken hoe ze zich los kunnen worstelen en de geïnteresseerden die weten dat ze iets bij kunnen dragen. Welke tools zet je waarvoor in? Hoe vind je medestanders? Wat valt er mee en wat valt er tegen in je ervaringen tot nu toe? Heb jij vragen en/of antwoorden? Doe mee! Samen leren, door samen te delen.

Kijk hier voor meer informatie: http://ambtenaar20.ning.com/events/open-space-meetup-sociale-media-...

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Digitale Steden Agenda - het stedennetwerk dat samen werkt aan nieuwe oplossingen voor maatschappelijke problemen, met een beetje hulp van ict.

Weergaven: 196

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Minouche op 26 Juli 2012 op 22.22

Dag Michiel en Joost,

De middag is uiteindelijk niet door gegaan, maar verschoven naar een latere (nog onbekende) datum. Er waren te veel happenings rond dezelfde tijd, en kregen ergens ook het gevoel burgerparticipatie en sociale media nog niet zo vanzelfsprekend samen gaan bij veel ambtenaren die met participatie of zelf organisatie bezig zijn. Op zich ook interessant. Nog beetje missie werk. 

Tegelijk, er komt wel een groep mensen samen voor een open koffie over dit onderwerp, op donderdag 2 aug om 14.30 in Utrecht. Misschien hebben jullie zin om aan te haken! zie 

http://www.linkedin.com/groupAnswers?viewQuestionAndAnswers=&di...

Reactie van Joost Geraets op 26 Juli 2012 op 1.02

Michiel, naar aanleiding van dit blog-bericht en jouw vraag moet ik denken aan de 'discussie' : Binnenkort krijgen alle bewonersgroepen eigen pagina's op onze geme... in de LinkedIn group Ambtenaar 2.0.

Gerelateerd, de volgende tweet: De initiatiefnemers achter http://www.wijkplatformsvelsen.nl/ zijn lekker bezig, links en rechts verschijnen de nodige pagina's en artikelen.

Zoeken op 'wijk' in de LinkedIn group levert verder op:
Burgerparticipatie is via Verenigingen van Dorpsbelangen of Wijkrad...;
- Succesvolle social media strategieën binnen gemeentelijke diensten;
- Buurtschouwtip 2: Kanteldenken, wees open voor input;
- #Tip - Effectief Communiceren in Wijk;
- "... Social Media in de wijk...";
- Gebiedsgericht Werken 2.0 - 167 gemeenten actief op Twitter.

Ik besef dat dit geen antwoord op jouw vraag is. Maar mogelijk heb je er toch iets aan ?


En... mogelijk hier interessant, de query 'dorpen' ?

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden