Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Met bovenstaande vraag zijn wij begonnen aan 1 van de meest ambitieuze projecten die er de afgelopen tijd zijn geweest op het gebied van overheidswebsites.

Om deze vraag te beantwoorden gaan wij namelijk het verkeer bundelen van alle gemeenten door middel van hun Google Analytics data. Door hieruit analyses te draaien hopen we interessante antwoorden te krijgen. Denk aan de antwoorden op de volgende vragen:

Wat hoort sowieso op de homepage?

Hoe zoeken burgers op hun gemeente site?

Hoe zoeken burgers in Google naar hun gemeente?

Is er verschil tussen de Randstad en de rest van Nederland, tussen Noord en Zuid enz?

Wil je op de hoogte blijven van de resultaten? Wil je jouw gemeente kosteloos laten meedoen aan dit onderzoek? Kijk dan verder op www.gbbo.nl

Heb je zelf prangende vragen die je beantwoord wil hebben? Laat deze dan achter in de reacties en mocht het mogelijk zijn dan nemen we deze vraag mee in het onderzoek!

Weergaven: 322

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Rick Koopman op 30 Augustus 2012 op 10.33

Dag Michiel. Daar heb je zeker een punt. Al vraag ik me af in hoeverre content voor een deel ook niet redelijk universeel is.

Wat mij nu al opvalt is dat bijvoorbeeld het zoekgedrag van burgers redelijk uniform is, maar dat gemeenten hier heel verschillend mee omgaan. Daarbij is vooral de vergelijking van vergelijkbare gemeenten erg interessant. 1 november komt het rapport dus dan weten we meer :)

(mocht je dit rapport trouwens willen hebben met specifieke tips voor Leerdam dan zul je jullie even moeten inschrijven op www.gbbo.nl, deelname is gratis) 

Reactie van Rick Koopman op 28 Augustus 2012 op 11.11

Goede vraag! Ik denk dat we een heel eind kunnen komen met het beantwoorden aangezien we (hopelijk) een verschil gaan zien in goede en slechte homepages.

Reactie van Janneke Romijn op 28 Augustus 2012 op 10.48

Interessant onderzoek. Ik vraag me af of je als gemeente nou wel zoveel mogelijk moet aanbieden op je homepage of de keuze moet beperken. Sommige homepages van gemeentes zijn een verzameling links, andere bieden een paar gerichte keuzes. Ik zal de gemeente Werkendam aanmelden voor het onderzoek.

groeten

Janneke

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden