Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Vrijdag 7 oktober is de nieuwe pleio van Ambtenaar 2.0 gelanceerd. Op de site kunnen ambtenaren uit het hele land en uit alle overheidslagen kennis met elkaar delen.

Tijdens de afsluiting van de Ambtenaar 2.0 dag bij de gemeente Haarlemmermeer lanceerden Aletha Steijns en Hans Damen de nieuwe pleio site. Een website om kennis te delen voor een betere en effectievere overheid. Aletha Steijns: “We roepen ambtenaren op om lessen met elkaar te delen. Zo kan de ene ambtenaar de ander behoeden voor de valkuilen waar ze zijn ingetrapt.” Op de website staat onder andere een forum, een plek om best practices te delen en een opdrachtenbank met vacatures voor opdrachten binnen de overheid. De vernieuwde Pleio omgeving zal deze ning pagina vervangen.

De bedoeling

Het idee achter de website en het netwerk van Ambtenaar 2.0 is dat bij iedere opgave binnen de overheid er iemand is die aan hetzelfde werkt. Het zou zonde zijn om elkaar daarbij niet op te zoeken. Door te delen wat ons als ambtenaren of publieke professional bezighoudt, vinden we ‘die ander’ en kunnen leren van de ervaringen van elkaar. Zo zorgen we er samen voor dat we niet steeds het wiel opnieuw uitvinden en dragen we bij aan betere overheid. De website werd gelanceerd tijdens de Ambtenaar 2.0 dag waar meer dan 400 ambtenaren uit het hele land met elkaar kennis deelden over werken vanuit de bedoeling.

Weergaven: 57

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden